Poslední přesun

51%
Poslední přesun
Katastrofické podobenství. Na Zemi došlo ke katastrofě. V jeskyni společně žijí tři osamělí muži živící se starými konzervami. Jeden z nich v hlubinách sluje objeví vchod do dobře vybaveného krytu. Nalézají zde starce a dvanáctiletou dívku, která vůbec nepoznala život mimo kryt. Stařec brzy umírá. Novým obyvatelům krytu však i zde hrozí nebezpečí. Vydají se tedy na dlouhou cestu z podzemního světa. Svého cíle s vypětím všech sil nakonec dosáhnou.



Fingon
16 886 bodů
4
Poslední přesun je dalším ze snímků, které se špatně shání. Na DVD nevyšel, VHS jsou pryč, v TV se nehraje a i pokoutní sehnání bylo dlouhou dobu nemožné. Vyplatilo se čekání? Ani moc ne. Snímek trvá devadesát minut, ale vleče se děsivě. Brabcova kamera místy slušná, herecké výkony ujdou (hlavně přisprostlá postava tehdy třináctileté Sandry Novákové), ale zároveň naprosto nesedící hudba (a to jsem měl některé písničky od Lucie rád). V rámci českých (československých) postkatastrofických snímků jde o bídu, případné zájemce odkazuji na Konec srpna v hotelu Ozon či méně známou Massebu.
Pas
Pas
6 225 bodů
6.5
Postapokaliptické Česko Starší a hlavně česká verze filmu The Colony, který se ne tak dávno objevil na dvd. Jako by si ty dva filmy vypadli z oka, nicméně tento český film není až tak bombasticky postapokalypticky zpracovaný jako jeho americký bratr Nicméně i tak to byla taková bílá vrána české kinematografie.
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
5
Na tomto filmu bych vytyčila dvě věci: 1. herci s velkými gesty, jakkoli jsou dobří, by neměli hrát ve filmech a seriálech, ale pouze v divadle 2. jak by tento film asi vypadal v produkci velké americké filmové společnosti, jako je třeba MGM? Jinak zajímavý příběh.

Dodatečné informace

Původní název:
Poslední přesun (více)
  • Česká republika Poslední přesun
Premiéra v ČR:
27. 4. 1995
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
12+
Čeština:
Poslední přesun je dostupný s českým dabingem