Pusinky

59%
Pusinky
Plakát traileru
Road movie o letním putování tří dívek Išky, Karolíny a Venduly, které si chtějí užít poslední prázdniny po maturitě. Vydávají se bez svolení rodičů na cestu do Holandska, kde mají domluvenou brigádu. Jejich plány jim však trochu kazí Išky mladší bratr Vojta, kterého jsou nuceny vzít s sebou. Ještě se ani nedostanou za hranice a už musí čelit mnoha překážkám. Kromě toho také objevují sexuální orientaci Išky, která Karolíně vyzná lásku. Dívky tak na své cestě plné dobrodružství vyzkouší alkohol, sex i lehké drogy a na konci se každá vydává svým vlastním směrem. Tento debutový snímek Karin Babinské z roku 2007 jako jeden z prvních otevřeně řeší téma lesbické orientace vyhrál na filmovém festivalu Finále Plzeň cenu Zlatý ledňáček za nejlepší film.



Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
3
Další z řady českých filmů,který musím hodnotit negativně. Film se sice snaží být syrový a realistický,ale v naších končinách to neumíme dotáhnout do konce a výsledek je pak spíše rozpačitý. Babinská všechny témata sice pěkně rozkresluje,ale když přijde na lámání chleba,tak zvolní tempo a neukáže to v reálné podobě. Tohle je pro mne největší slabinou filmu.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 266 bodů
6
Je docela otravné sledovat tři husy v neustálé konfrontaci, ale když přistoupím na to, že hrdinky husy být mají, tak to vlastně najednou začne dávat smysl. Ten film je v první řadě krok správným směrem. Možná to úplně nevyšlo, ale to se u debutů stává.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Kvalitativní rozdíl od jiných teenegerských filmečků tady nevidím, Uječená roadmovie se 3 holkami, které mě osobně byly dost nesympatické a postavy, které potkávali víc šablonovité asi ani být nemohli. 4/10

Dodatečné informace

Původní název:
Poslední léto (více)
  • Pusinky
  • Česká republika Poslední léto
  • Česká republika Buziaczki
  • Česká republika Demoiselles
  • Česká republika Dolls
  • Česká republika Habcsókok
  • Česká republika Κούκλες
Premiéra v ČR:
5. 4. 2007
Distributor:
HCE/Falcon
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
15+
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch