Kriminální podzim v českých televizích. Milovníci detektivek budou mít z čeho vybírat

Kriminální podzim v českých televizích. Milovníci detektivek budou mít z čeho vybírat
Krimi podzim v TV | Česká televize/TV Nova/TV Prima

TV Nova připravila premiérové díly Kriminálky Anděl

Televize Nova letošní podzim vsadí na premiéru páté řady seriálu Kriminálka Anděl (2008). Parta smíchovských detektivů se s novými případy vrací po devíti letech. Budou jí patřit pondělní večery od 28. srpna a pro milovníky tohoto pořadu je jistě dobrou zprávou, že se vrací jak režisér Peter Bebjak, tak většina herců. V hlavních rolích se objeví David Švehlík, Marek Taclík, Michal Novotný a Helena Dvořáková. Novými členy týmu budou Oskar Hes a Jiří Langmajer.
Kriminálka Anděl
Kriminálka Anděl | TV Nova
„Kriminálkou Anděl jsme jako tvůrci i producenti začali naši kariéru. Byla a je to pro mě velká škola,“ uvedl Peter Bebjak na adresu pořadu. „V páté sérii pro diváky budeme mít nové příběhy, nové případy, starou známou partu i nové postavy, které budou silným oživením.“ 

Prima vrací do hry Einsteina a nově i poříční policii

I stanice Prima vsází na jeden velký návrat. Publikum se může těšit na premiéru druhé řady kriminálního seriálu Einstein - Případy nesnesitelného génia (2020). Ještě něž se ale Vojta Kotekcoby potrhlý fyzik vrátí čeká na diváky premiéra osmidílného kriminální seriálu Pod hladinou (2023). Odstartuje 30. srpna a na vyšetřovatele v podání Sandry Novákové, Marka Adamczyka a Matěje Hádka čeká v každém díle jeden případ z prostřední policejních potápěčů a poříční policie. Vedle zmíněného tria hlavních hrdinů se v seriálu představí i Šárka Krausová, Václav Vydra a Filip Tomsa.
Pod hladinou
Pod hladinou | TV Prima
25. října vystřídá Pod hladinou druhá řada Einsteina. Bude mít osm epizod a kromě Vojtěcha Kotka v roli Filipa Königa se vrátí i Anna Polívková, Eva Podzimková, Veronika Freimanová, Pavel Zedníček a Lukáš Duy Anh Tran. Při vyšetřování případů bude mít opět hlavní slovo fyzika a Filipovo nesnesitelné chování.

Česká televize to zkusí s Oktopem, chystá mysteriózního Lovce

A zbývá nám Česká televize. Ta si do svého podzimního vysílání připravila kriminální seriál OKTOPUS s Miroslavem Krobotem, Marikou Šoposkou a Kryštofem Hádkem v hlavních rolích. Pořad startuje na ČT1 v hlavní vysílací čas 28. srpna. A o čem je? Zkratku OKTOPUS označující „oddělení kontroly termínově odložených případů útvaru S“ si vymyslel stárnoucí kapitán Dítě v podání Miroslava Krobota. Ten se tu již roky věnuje vyšetřování případu Jordán a u svého nadřízeného plukovníka Schwarze nachází pochopení i podporu. K prvnímu konfliktu mezi oběma muži dojde až ve chvíli, kdy Schwaz přidělí do kapitánova oddělení novou posilu – kapitánku Markétu Fáberovou. Mladá a ambiciózní žena zahýbe klidnými vodami oddělení a brzy se rozjíždí vyšetřování řady dávno spáchaných zločinů, ke kterým získávají nové důkazy...
Oktopus
Oktopus | Česká televize
Pro milovníky napínavých příběhů z dílny režiséra Jiřího Stracha máme navíc dobrou zprávu. Na podzim příštího roku bude mít premiéru jeho osmidílný mysteriózní kriminální seriál Lovec s Pavlem Křížem a Janou Kolesárovou v hlavních rolích.
„Je potřeba říct, že je to pohádka pro dospělé. Baví mě právě pro tu nevysvětlitelnost, když si divák po zhlédnutí Labyrintů a Lovců musí nechat svítit v kuchyni, aby se nebál. Strach straší strachem,“ komentoval režisér, který se k tomuto žánru vrací po pěti letech. Děj seriálu se bude točit kolem ústřední dvojice netradičních vyšetřovatelů. Tu tvoří zaměstnanec církevní organizace Řád, jehož úkolem je lovit démony, a někdejší manažerka pojišťovny, u níž se probudily vize o zločinech, které se pak skutečně stanou.
Lovec
Lovec | Trigon Productions
"Česká historie je plná mystérií. Žijeme ve světě, v němž je nevyčerpatelná studnice tajemna. Z toho si bereme inspiraci. Hlavní hrdinové seriálu chtějí ze světa odstranit zlo, ale komu se to kdy povedlo," řekl Strach.

Tvůrci pro natáčení Lovce volili i tajemné a mýty obestřené lokace, aby publiku běhal mráz po zádech. Natáčení je tak zavedlo například do chotěšovského kláštera u Plzně, rajhradského kláštera na Brněnsku, do Znojma, pražského Karlína, ale i na Slovensko. Česká televize natáčí Lovce v koprodukci se slovenskou televizí JOJ a s agenturou Trigon Production.
zdroj: TV Nova, TV Prima, Česká televize