paniks

Milan Šafránek

Komentáře 66

Od nejnovějších
  1. Anděl Páně 2
    Anděl Páně 2 (2016)
    9
    Film se povedl, dokonce v některých pasážích dvojka předčila jedničku. Výborná kamera, kostýmy, výprava, výborné výkony představitelů. Celé kino se bavilo, milé pokoukání pro všechny věkové skupiny. Výborný anděl Petronel i jeho věčný pokušitel čert Uriáš. Příjemné exteriéry.
  2. Bezva ženská na krku
    Bezva ženská na krku (2016)
    8
    Česká komedie s Petrou Hřebíčkovou, Jižím Langmajerem a Ondřejem Vetchým. Příjemná a pohodová letní komedie o partnerských vztazích, lásce, lidských hodnotách a opravdovosti žití. Také starosta Miroslav Táborský se skvěle předvedl a zapadl do děje filmu. Doporučuji, příjemný zážitek.
  3. Kruhy
    Kruhy (2017)
    5.5
    Horrorový film o děsivém videu, jehož diváci nevyhnutelně umírali přesně týden poté, co ho viděli. Děj se odehrává třináct let po událostech předchozího dílu. Zdlouhavý začátek připomíná spíše nějaké romantické drama. Jako horror je to velké zklamání.
  4. Bratříček Karel
    Bratříček Karel (2016)
    9.5
    Úžasný příběh o životě Karla Kryla. Dozvěděl jsem se o něm spoustu zajímavého, dosud neznámého. Celý život se zasazoval o hodnoty jako je pravda, láska a spravedlnost. Film je dobře natočený, pojednává o úžasném člověku. Velmi se mně to líbilo, doporučuji všem ke shlédnutí.
  5. Rogue One: Star Wars Story
    Rogue One: Star Wars Story (2016)
    9
    Ústřední dějovou linii je možno rozdělit do dvou částí, a to zjišťování samotné existence Hvězdy smrti a následné získání plánů klíčových k jejímu zničení. Dějově a hlavně herecky je to parádně zpracované. Příběh je jasný, přímočarý, moc se nijak nezastavuje, triky jsou perfektní.
  6. Miluji tě modře
    Miluji tě modře (2017)
    7.5
    Jednoduchý příběh osamělého mladíka žijícího stále s matkou. Romantická, celkem předvídatelná zápletka, hezké exteriéry i interiéry Docela slušně zahrané, neurazí ani nenadchne. Krásná hudba Markéty Irglové. Výborné výkony hlavních hrdinů. Milý a příjemný film nejen pro ženy.
  7. Alvin a Chipmunkové: Čiperná jízda
    Alvin a Chipmunkové: Čiperná jízda (2015)
    8.5
    Krásný animovaný příběh s Chipmunky. Veverky Alvin, Simon a Theodore se snaží zabránit svatbě jejich člověčího kamaráda Davea. Mají tři dny na to, aby ho zastavili a uchránili se před jeho ztrátou, ale také před získáním příšerného nevlastního bratra Milese. Příjemný a zábavný film, doporučuji.
  8. Sully: Zázrak na řece Hudson
    Sully: Zázrak na řece Hudson (2016)
    9.5
    Film o skutečné události, pamatuji si když se to stalo. Událost je považována za zázrak, když kapitán letadla po zničení motorů dokázal přistát na vodní hladině řeky Hudson. Následuje vyšetřování nehody, snaha obvinit kapitána z neschopnosti. Výborný Tom Hanks v titulní roli, jeho pojetí kapitána Sullyho je velmi přesvědčivé.
  9. Casablanca
    Casablanca (1942)
    10
    Výborné a geniální dílo. I nyní je úžasný a nezapomenutelný. Také na výkony hlavních představitelů Humphrey Bogarta a Ingrid Bergamnové nikdy nezapomenu, jsou perfektní. Příběh o lásce i dnes po více než 70 letech dokáže zaujmout. Doporučuji ke shlédnutí všem.
  10. Sebevražedný oddíl
    Sebevražedný oddíl (2016)
    8
    Superzločinci z celého světa se scházejí. Je založena elitní jednotka z těch nejnebezpečnějších zločinců, kterou trochou vydírání a nějakým tím slibem donutí, aby alespoň na chvilku páchali dobro. Nový Joker, spousta komiksových postav. Výborný soundrack.
  11. Tajný život mazlíčků
    Tajný život mazlíčků (2016)
    8.5
    Max je pes a Katie člověk, jsou to nejlepší kamarádi. Nového chlupáče Barona nemůže Max vystát, dělají si naschvály. Skončí opuštění a obklíčení skupinou osiřelých zvířat, vedených šíleným králíkem. Přátelé Maxe ho však zachrání. Oddechovka nejen pro děti, doporučuji.
  12. Obr Dobr
    Obr Dobr (2016)
    7.5
    Pohádkový příběh o setkání dvou milých osamělých bytostí, osiřelé Sofie žijící v londýnském sirotčinci a hodného Obra, který žije v Zemi obrů, kde bydlí dalších devět obludných bytostí. Obr Dobr chrání Sofii před nástrahami své země. Příjemná, milá pohádka.
  13. Barbar Conan
    Barbar Conan (1982)
    10
    Tímto filmem se zviditelnil Arnold Schwarzenegger. Výborný soundtrack, napínavý děj. Mladý Conan se vycvičí na nejlepšího bojovníka a začíná cesta za pomstou vůči vrahovi matky a zotročení spousty vesničanů. I když je film již starý, vždy se na něj znovu podívám.
  14. Starci na chmelu
    Starci na chmelu (1964)
    10
    Dodnes nezapomenutelný český muzikál. Vladimír Pucholt i Ivana Pavlová byli ve svých rolích vynikající. Příjemné a milé prostředí na chmelové brigádě, první lásky i nepřejícní spolužáci. Krásné filmové melodie i všechny písničky, dodnes se pravidelně hrají a my si je můžeme společně zpívat.
  15. Baron Prášil
    Baron Prášil (1961)
    10
    Výborný fantastický film. Tyto staré filmy jsou i dnes úžasné, nádherný zážitek a výborné triky. Na to se nedá zapomenout, vždy se budu těšit na opětovné shlédnutí. Karel Zeman byl géniem českého filmu, podobné byly i jeho filmy Vynález zkázy či Ukradená vzducholoď.
  16. Ikarie XB 1
    Ikarie XB 1 (1963)
    9.5
    Obnovená premiéra klasického černobílého filmu. I dnes jsou scény z kosmické lodi dle tehdejších představ zajímavé a napínavé. Dobrodružná cesta vesmírem, v daleké budoucnosti. Příběh posádky Ikarie, jejich cesta k Alfě Centauri. Nová přátelství, plnění pracovních úkolů i vznikající hádky. Určitě doporučuji.
  17. Želvy Ninja 2
    Želvy Ninja 2 (2016)
    8
    Želví hrdiny jsem zbožňoval již ve svém dětství, jako kreslený film. I nyní jsem se vyžil, je akční a zábavný, pro všechny věkové kategorie. Příhody želvích přátel a novinářkou April a jejich boj s Trhačem a Krangem. Efekty jsou často použity a dobře zvládnuty.
  18. Učitelka
    Učitelka (2016)
    7
    Zajímavý film, možná i takové učitelky existují. Já jsem se s takovou zlou a ziskuchtivou megerou nesetkal. Snad jich není mnoho, byl by to úpadek našeho školství. Děj filmu se odehrává na začátku 80. let minulého století. Jinak výborný výkon hlavní představitelky, Zuzany Mauréry.
  19. Terminátor
    Terminátor (1984)
    10
    Klasika, vždy se dá na něj dívat. Je i v naší době příjemný a atraktivní. Výborná hudba, akční scény. Zná ho každý milovník sci-fi. I když už předem známe děj, přece všechny znovu a znovu přitáhne. Arnie je nezapomenutelný, Linda Hamilton úžasná. Doporučuji všem věkovým kategoriím.
  20. Lucie: Příběh jedný kapely
    Lucie: Příběh jedný kapely (2016)
    6.5
    Dokumentární příběh uplynulých 30 let kapely. Cesta časem legendy přiblíží i čtyři životy členů. Obsahuje i dosud nezveřejněné záběry pořízené samotnými členy kapely, cesta vzhůru, krize, skandály i zpovědi. Film naváže i na velké koncerty k 30. narozeninám.
  21. Legenda o Tarzanovi
    Legenda o Tarzanovi (2016)
    6
    Nové zpracování, zajímavé. Návrat Tarzana do divočiny. Skarsgard (Tarzan) i Robbie (Jane)si odehráli své, výkony nic moc. Spousta povedených scén, ale i těch nepovedených. Akční scény málo napínavé. Přece jenom předchozí zpracování s Chr. Lambertem bylo lepší.
  22. Warcraft: První střet
    Warcraft: První střet (2016)
    7
    Fantasy příběh o království Azeroth a říši Draneor. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane. Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich cílem se stane Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže. Adaptace jedné z nejpopulárnějších her současnosti.
  23. Angry Birds ve filmu
    Angry Birds ve filmu (2016)
    6
    Animovaný příběh boje ptáků proti prasátkům. Na ostrově, kde žijí nelétaví, ale jinak velice šťastní ptáci dorazí záhadná zelená prasata. Ruďák, věčně vzteklý opeřenec, neposedný Žluťas a výbušný Bombas musí zjistit, co mají vepři za lubem a svůj ostrov před nimi zachránit.
  24. Doba ledová: Mamutí drcnutí
    Doba ledová: Mamutí drcnutí (2016)
    8.5
    V tomto díle potkáváme všechny staré známé hrdiny a pár úplně nových. Mamuti Manny, Ellie a Broskvička, lenochod Sid, tygr Diego, vačičáci Crash a Eddie a veverčák Scrat. Scrat náhodně spustí sérii kosmických katastrof, což vede i k zcela zásadnímu ohrožení naší planety, na kterou rázem míří asteroid jako hrom a ohrožuje ledový svět i s jeho obyvateli. Krásná animace, příjemný a pohodový příběh.
  25. Moje tlustá řecká svatba 2
    Moje tlustá řecká svatba 2 (2016)
    5.5
    Příjemná zábava pro celou rodinu. Úsměvné pokračování jedničky po čtrnácti letech. Další tlustá svatba, tentokrát babičky a dědečka. Dospívající dcera si vybírá vysokou školu, vynoří se spousta dalších příbuzných. Spousta smíchu, nikdo neumře a všechno dobře dopadne.
  26. Spotlight
    Spotlight (2015)
    8
    Výborně napsáno a zrežírováno. Velmi zajímavé a aktuální téma. Film je inspirován skutečnými událostmi, kdy odjakživa a neustále jsou děti zneužívány. Místo aby jim církevní hodnostáři pomáhali, využívají je a zneužívají je. Výborně napsané dialogy. Doporučuji ke shlédnutí.
  27. Captain America: Občanská válka
    Captain America: Občanská válka (2016)
    7
    Opět jeden film o superhrdinech. Výkony Kapitána byly neuvěřitelné, co všechno zvládl. Chvilkami to byla nuda. Zajímavý byl vstup nového hrdiny - mladého Spider-Mana. V závěru výborné scény, bylo to stále napínavější. Také vztahy mezi jednotlivými členy týmu prošly vývojem, již nedrželi pohromadě navzájem.
  28. Orel Eddie
    Orel Eddie (2016)
    8
    Orel Eddie - životní příběh Eddieho, který touží reprezentovat vlast na olympijských hrách. I když nepatří k talentům, přesto se snaší prorazit ve skocích na lyžích. Postupně se naučí vlastní pílí a houževnatostí dosahovat slibných výsledků a splní si svůj životní sen - účast na Zimních olympijských hrách v Calgary. I když skončí poslední, přesto se stává nezapomenutelným.
  29. Pátá vlna
    Pátá vlna (2016)
    5
    Zajímavý děj, vývoj se dá očekávat. Fantazie na účet zničení civilizace. Dobrodružný příběh s prvky romantiky. Hlavní hrdinka Cassie se snaží zachránit svého mladšího bratra a přežít v boji proti vetřelcům. Příběh nic moc, zbytečně je natahovaný. Stačí vidět jednou.
  30. Kung Fu Panda 3
    Kung Fu Panda 3 (2016)
    9.5
    Další díl Kung Fu Pandy je opět úžasný. Panda Po se má stát ze studenta učitelem v umění kung-fu. Setkává se i se svým pravým otcem i celou rozvětvenou rodinou. Panda Po musí však také vyškolit svoje příbuzné, aby porazili padoucha Kaie. Výborné animace, příjemné odreagování pro všechny věkové kategorie.
  31. Predátor
    Predátor (1987)
    10
    Úžasná upomínka na klasiku. Moc se líbilo, napínavé a vzrušující. Arnie byl vynikající, neustálé napětí a očekávání dalšího vývoje. Určitě je to i dnes jeden z nejlepších sci-fi. Arnold Schwarzenegger je zde nezapomenutelný, na tento akční film se vyplatí dívat i několikrát.