Room

79%
Room
Malý Jack od narození vyrůstá v uzavřené místnosti bez oken. Společnost mu dělá pouze jeho matka Joy, která se ze všech sil snaží, aby izolované prostředí na Jacka nemělo špatný vliv. Po jeho pátých narozeninách se však Joy rozhoduje sdělit Jackovi tíživou pravdu: před lety byla unesena mužem jménem Nick, který ji od té doby vězní v této malé místnosti. Zde také otěhotněla a porodila. Nyní je dle jejího názoru již Jack dostatečně velký na to, aby jej mohla zapojit do plánu útěku. Jak se však brzy ukáže, nově nabytá svoboda nemusí být tak idylická, jak by se mohlo na první dojem jevit… Snímek Room (v překladu Pokoj) byl natočen podle stejnojmenného románu Emmy Donoghue, která se při psaní inspirovala kauzu Josefa Fritzla, jenž přes 20 let věznil svou dceru ve sklepě rodinného domu.



Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
8
První hodinka filmu byla geniální a nebál bych se dát plný počet. To co se odehrávalo v pokoji a následný útěk ve mě zanechal nepříjemný pocit,jaký jsem nepocítil už dlouho. Ta bezmoc,kterou má člověk před očima,uf to byla vážně síla. Zahráno na výbornou. Druhá půlka filmu už mi přece jen přišla o něco slabší a dostavila se i nuda což je u takového filmu chyba,když nedokáže udržet diváka. Jacob si to dával jako velký pán a pokud se nic nestane,tak má do budoucna dobře našlápnuto.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
Zajímavý, ale trošku táhlý a místy nudný snímek. Jak píší i ostatní je první polovina filmu, kdy jsou matka se synem uvěznení v zahradním domku dobrá. Druhá polovina, kdy jsou na svobodě a zkouší se začlenit zpátky do normálního živoat už tak dobrá není. Oceňuji výkon malého chlapce. Celkově mi to ale nedává více, než 70%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
6
Buď by to chtělo lepší psychologii, nebo lepší thrill, ale tohle je polovičaté, nedotažené a ukňourané.


Dodatečné informace

Původní název:
Room (více)
  • Kanada Room
Premiéra v ČR:
10. 12. 2015
Distributor:
Bohemia Motion Pictures
Země původu:
Kanada, Irsko
Čeština:
Room je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch