Nové filmy v kinech, které byste si rozhodně neměli nechat ujít (2. část)

Nové filmy v kinech, které byste si rozhodně neměli nechat ujít (2. část)
X:Men - Dark Phoenix | Marvel Studios

Ant-Man a Wasp

Premiéra v ČR: 5. července 2018
Evangeline Lilly
Evangeline Lilly | Marvel Studios
V roce 2015 přišlo nemalé překvapení v podobě Ant-Mana (2015). Komiksová adaptace, od které se příliš neočekávalo, sršela humorem, originalitou a oproti svým dosavadním kolegům si udržovala potřebný nadhled. V pokračování si užijeme více času s herečkou Evangeline Lilly, představitelkou hrdinky Wasp a současně přítelkyně Ant-Mana.

Alita: Bojový Anděl

Premiéra v ČR: 19. července 2018
Alita: Bojový Anděl
Na Alitu měl původně zálusk sám velký James Cameron, nakonec se ale spokojil s pozicí producenta a režii přenechal neméně zdatnému Robertu Rodriguezovi. Od takové spolupráce se automaticky očekávají boží zázraky, první trailer byl však přijat rozpačitě. Meritem problému je zřejmě rozhodnutí hlavní hrdinku Alitu, vytvořenou nejmodernějšími animačními technologiemi, zasadit mezi reálné herce. Od prvního traileru do výsledné podoby filmu se zřejmě animace ještě zdokonalí, v tuto chvíli ale záběry vyvolávají spíše pochybnosti.

Predátor

Premiéra v ČR: 2. srpna 2018
Jacob Tremblay, Trevante Rhodes, Boyd Holbrook, Keegan Michael Key, Olivia Munn, Shane Black, Sterling K. Brown
The Predator
Nový Predátor by měl navazovat na první díl, přičemž se ze zelené džungle přemístíme do tepající džungle velkoměsta. Režíruje proslulý Shane Black, který mimochodem ztvárnil postavu Hawkinse v původním predátorovi. Black se ujal i pozice scenáristy a podle dosavadních informací je prý jeho práce naprosto skvostná. Možná se přehání, Blackův úspěšný scenáristický repertoár (Poslední skaut, Smrtonosná zbraň) ale vychloubavým slovům přikládá váhu.

Úžasňákovi 2

Premiéra v ČR: 2. srpna 2018
Úžasňákovi 2
Úžasňákovi se v roce 2004 stali velkým hitem. Kromě skvělé animace a nadmíru povedených akčních sekvencí vyčnívali až překvapivě dospělým scénářem s univerzálním humorem. Posléze však tvůrčí neshody pohřbily pokračování na dlouhá léta, nakonec se ale dychtivá přání fanoušků splnila.

Mission: Impossible 6

Premiéra v ČR: 2. srpna 2018
Mission: Impossible - Fallout
Mission: Impossible - Fallout
Předchozí díl si vysloužil více než pozitivní recenze a k šestému dílu se tak pojí velká očekávání. Jeremyho Rennera se už nedočkáme, jako náhrada za něj ale poslouží Henry Cavill. Ten se neúmyslně postaral o výtečnou propagandu filmu, když se jeho knírek stal virální senzací.

Robin Hood

Premiéra v ČR: 20. září 2018
30ca7ae2
Robin Hood
Do role šibalského lučištníka byl obsazen Taron Egerton (Kingsman). Pomáhat mu bude Jamie Foxx jako Malý John a na druhé straně barikády oponovat Ben Mendelsohn jako šerif z Nottinghamu. Slibovaná je akce ve stylu Johna Wicka a řádná porce srandy.

Venom

Premiéra v ČR: 4. října 2018
30-duvodu-proc-jit-v-roce-2018-do-kina-2-cast
Sony startuje svůj vlastní komiksový vesmír točící se okolo Spider-Mana a jejich prvním příspěvkem nebude nikdo jiný než mimozemský symbiont Venom. Doposud se toho příliš neví, za zmínku stojí sympaťák v hlavní roli Tom Hardy a eRková přístupnost.

Mowgli

Premiéra v ČR: 18. října 2018
Andy Serkis
Andy Serkis v zákulisí filmu Mauglí | Netflix
Příběh dítěte vychovávaného vlky odvypráví Andy Serkis (na obrázku), který si na pomoc přivolal plejádu hereckých es. Benedict Cumberbatch například propůjčí hlas tygrovi Schere Khanovi, Christian Bale zase černému pardálovi Baghírovi.

X-Men: Dark Phoenix

Premiéra v ČR: 1. listopadu 2018
Sophie Turner
X-Men: Dark Phoenix (2019)
Nová, omlazená parta X-Menů představená v X-Men: Apokalypsa (2016) byla přijata přinejlepším vlažně. Dark Phoenix tak poslouží jako reparát, jehož výsledek razantně ovlivní budoucí směr série.

Raubíř Ralf a internet

Premiéra v ČR: 22. listopadu 2018
Raubíř Ralf a internet
Raubíř Ralf a internet (2018)
Jednička byla skvělá, potenciál ovšem naplněn nebyl. Snad se dvojce vydaří ještě lépe zakomponovat nekonečnou studnici idejí, které herní a obecně počítačová popkultura skýtá.

Smrtelné stroje

Premiéra v ČR: 13. prosince 2018
Mobilní Londýn steampunkového vzezření, Peter Jackson jako producent a scenárista a Robert Sheehan v hlavní roli. To jako lákadlo musí postačit.

Spider-Man: Paralelní světy

Spider-Man: Paralelní světy | Sony
Premiéra v ČR: 13. prosince 2018
Nejoblíbenější komiksový hrdina se dočkal dalšího ztvárnění. Dle dostupného traileru lze usuzovat, že animovaný, do komiksové podoby stylizovaný vzhled Spideymu náramně sluší, přičemž rozpohybovaná kamera a proměnlivé vizuální styly vnáší neustálou dynamiku. Pro povrchní znalce možná bude překvapením, že je v hlavní roli Miles Morales, afroameričan s tmavší podobou obleku. Ovšem netřeba se rovnou pohružovat do smutnění, jak totiž název napovídá, setkáme se i s jinými verzemi Spider-Mana. Peter Parker je dokonce dost možná viděn na konci traileru, kdy se ho Morales ptá: „Počkej, kolik že nás vlastně je?“

Aquaman

Premiéra v ČR: 20. prosince 2018
Jason Momoa
Aquaman
Týmovka DC charakterů Liga Spravedlnosti dopadla fiaskem a studiu nezbývá než doufat, že si příběhy jednotlivých protagonistů povedou lépe. Postava Aquamana byla pro většinu recenzentů jedním z mála pozitiv na Lize spravedlnosti, o to větší škoda, že se mu dostalo tak málo prostoru z důvodu vystřižení mnohých scén. Sólovku maskulinní mořské víly režíruje znamenitý James Wan, známý především svými úspěchy na poli hororů (série Saw, V zajetí démonů).

Bumblebee

Premiéra v ČR: 27. prosince 2018
397e8270
Bumblebee
Nejoblíbenější autobot si vydobyl takovou popularitu, že se dočká samostatného filmu. Zásadní novinkou je, že do projektu nikterak nezasahuje robotí taťulda Michael Bay, který po 5. dílu (možná) nadobro opustil sérii. Bumblebee se tentokrát infiltruje ve své původní podobě rozkošného brouka (na obrázku) a zelenému plátnu bude asistovat Hailee Steinfeld.

Creed 2

Premiéra v ČR: datum není známo
30-duvodu-proc-jit-v-roce-2018-do-kina-2-cast-1
Jednička slavila úspěch a kritici si pochvalovali výkon Stalloneho, který se prý na stará kolena naučil úctyhodně hrát. Ve dvojce by se měl Rockyho žák setkat s cvičencem Ivana Draga, ruské mašiny ztvárněné Dolphem Lundgrenem. Takové nostalgické okolnosti vybízejí k epickému střetnutí nejen mladých učenců, ale také Rockyho a Ivana.

Výhled nejočekávanějších filmových novinek první poloviny roku 2018 najdete zde.