Transformers: Poslední rytíř

49%
Transformers: Poslední rytíř

Vůdce Autobotů Optimus Prime zmizel. Světem zmítá zuřivá válka mezi lidmi a ostatními Transformery. V pořadí pátý film Transformers, který přímo navazuje na čtvrtý díl, jenž nesl podtitul Zánik, asi nemohl mít beznadějnější výchozí situaci. Režisér Michael Bay, který je duchovním otcem téhle velmi úspěšné série, tvrdí, že pátý díl je jeho posledním, a že chce proto odejít s „pořádným ohňostrojem“. V jeho pojetí zní ta slova fanouškům velmi výpravných akčních filmů jako rajská hudba.

Automechanik Cade Yeager (Mark Wahlberg) má s Transformery bohaté zkušenosti a válce navzdory se spojí s „nepřítelem“ Bumblebeem. Jejich společným cílem je nalezení důvodu, proč se Transformers po staletí vracejí na Zemi. Odpověď na tuhle otázku jim může dát významný historik a asi největší teoretický znalec Transformers Edmund Burton (Anthony Hopkins), který věří, že právě v minulosti lze najít klíč k ukončení války a záchraně lidstva. Velmi nesourodou skupinku doplňují ještě krásná oxfordská profesorka (Laura Haddock) a osiřelá puberťačka Izabella (Isabela Moner), která toho na svůj věk zažila s Transformery až příliš. Je i filmové diváky čeká příběh, který se odehrává v časoprostoru několika set let, na několika kontinentech. Dozví se, k čemu doopravdy sloužily kameny ve Stonehenge, a možná nakonec naleznou i ztraceného Optima Prima. (Cinemart)




Recenze: Transformers: Poslední rytíř

Kinobox.cz
40%

Ve výsledku těch několik málo změn velkou roli nehraje, protože celkový dojem z Posledního rytíře je v podstatě totožný, jako u předchozích tří filmů. Je to drahé, hlučné, velkolepé, pitomé a (což je nejhorší) po většinu času nudné. Což znamená, že kdo si předchozí díly užil, může s klidem do kina.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
4.5
Prozatím poslední a nejslabší díl celé série. Michael Bay si umanul,že s celou sérií neudělá jediný krok v před a po filmařské stránce se tahle série zasekla v druhém dílu. Jediné co doznalo změn je doslova pitomý děj ze kterého se Bay snaží vytěžit nějaké prvky Transformerské mytologie. Dialogy jsou snad ještě hloupější než kdy před tím a v celém snímku převládá maximálně chaos a nelogické chování všech zúčastněných. Akce je sice slušná,ale Bay i tuhle svou přednost dokázal zcela zazdít tím,že to vše zbytečně přepálil a drží se hesla čím více - tím lépe. Dalším zářezem tohoto dílu je přepálená délka,která nedokáže po celou dobu udržet diváku pozornost. Na to je tento díl až příliš hloupý. To proč Hopkins naskočil do potápějící lodi je pro mne největší záhadou. Přesto však patří k tomu nejlepšímu ve filmu. Bay dokázal za poslední léta zcela zlikvidovat značku,které prvním dílem udělal pořádné jméno.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
Slušná vizuální podívaná. Děj zmatečný a scénář byl inspirován nejedním již natočeným snímkem. Možno říci taková Šifra mistra Transformera. Propojení dějin lidstva s dějinami Transformerů je lákavé sousto, které ale režisér trošku připálil a mírně zhořkl v ústech. Celkově však slušná podívaná.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
2
Nesnesitelně úmorné. Nevydržel jsem se ani dívat nonstop na plátno, protože držet hlavu nastavenou jeho směrem nestálo za vynaloženou energii - tak jsem občas koukal prostě do země nebo zjišťoval, jestli postřehnu, jak se hýbe hodinová ručička na mých hodinkách. Bohužel se moc nehýbala a těch 151 minut patří k těm nejúmornějším, jaké jsem kdy v kinosálu zažil. Chápu tisíce hodin lidské práce a snažil jsem se vcítit do těch, kteří obdivují Bayovu hyperaktivní režii - ale pro mě bylo opravdu těžké fyzicky se donutit dívat směrem promítání, natož se orientovat v desítkách postav a šílené akci. Z tohohle filmu nemám ani náznak prožitku, ostatně ani nevím, jestli to považuju za film.


Dodatečné informace

Původní název:
Transformers: The Last Knight (více)
  • USA Transformers: Poslední rytíř
  • USA Transformers: The Last Knight
  • USA Transformers 5
Premiéra v ČR:
22. 6. 2017
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
217 mil. USD
Tržby:
605,43 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Transformers: Poslední rytíř je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Transformers: Poslední rytíř


Podobné


Powered byJustWatch