„Nejosamělejší britský pes“ se stal po boku Anthonyho Hopkinse filmovou hvězdou

„Nejosamělejší britský pes“ se stal po boku Anthonyho Hopkinse filmovou hvězdou
Freya a Anthony Hopkins | Paramount Network
Transformers: Poslední rytíř
Transformers: Poslední rytíř
49%
„Freya odvedla skvělou práci,“ pochvaloval si Michael Bay, který se tímto způsobem rozhodl fence pomoci. „Je to výborná herečka,“ potvrdil Anthony Hopkins. Režisér se o psíkovi dočetl v článku, kde o ní psali jako o nejosamělejším britském psovi. A přestože ji vidělo osmnáct tisíc lidí, nikdo z nich si ji neadoptoval. Michael Bay se proto rozhodl pro ušlechtilý čin. V té době měl režírovat Transformers: Posledního rytíře, takže oznámil, že Freye dá roli společně s Anthonym Hopkinsem. Věřil, že jí to pomůže najít někoho, kdo se jí ujme. A povedlo se.
Transformers: Poslední rytíř: herečka Freya | Paramount Network
„Hledal jsem psa a ve stejné době o Freyu projevil zájem Michael Bay. Tak jsme se s manželkou a dětmi rozhodli, že si ji vezmeme,“ prohlásil nový majitel nenadálé psí hvězdy. „Michael Bay má rád zvířata. Je skvělé, že dal Freye takovu šanci,“ dodal. Anthony Hopkins zase proslul jako milovník koček, v jednom z videí, které se dřív staly virálními na sociálních sítích, hrál své čtyřnohé chlupaté společnici na klavír.
Zvířatům pomáhá řada lidí z filmového a televizního průmyslu. Někteří propagují veganství jako způsob života, který se vyhýbá krutosti na zvířatech, například Joaquin Phoenix, Woody Harrelson, Elliot Page, Pamela Anderson, Alan Cumming, Peter Dinklage, Mayim Bialik, Sadie Sink, Thandiwe Newton, Tobey Maguire, Alicia Silverstone, Natalie Portman, Emily Deschanel, Benedict Cumberbatch, Jared Leto, Bella Ramsey či Halle Bailey. Za práva zvířat aktivně bojují Ian Somerhalder, Alicia Silverstone, Patrick Stewart,Leonardo DiCaprio, Casey Affleck, Gillian Anderson, Joaquin Phoenix, Kristen Bell, Ellen DeGeneres nebo Brigitte Bardot.
Gillian Anderson
Gillian Anderson | Facebook
V Česku vznikl snímek Gump – pes, který naučil lidi žít, natočený podle knihy, z jejíhož prodeje tvůrci vystavěli útulek ve středních Čechách. Pro organizaci Se psem mě baví svět nafotili charitativní kalendář herci ze seriálu Slunečná, pomoci nejrůznějším zvířatům se i v České republice věnuje řada lidí z televizního a filmového průmyslu.