X-Men: Apokalypsa

70%
X-Men: Apokalypsa

Na počátku lidské civilizace byl uctíván jako bůh. Apocalypse (Oscar Isaac), první a nejsilnější z mutantů marvelovského světa X-Menů, v éře prastarých civilizací získal sílu ostatních mutantů a stal se tak nesmrtelným a neporazitelným. Teď se po tisíci letech probudil a je hluboce rozčarovaný ze světa, který kolem sebe nachází. Nikdo jej už neuctívá jako boha. Světu a lidem už nevládnou jen ti nejsilnější. Země je znečištěná, plná konfliktů, násilí a lidé se klaní falešným modlám.

Apokalypse proto chce zničit současnou civilizaci, očistit planetu a nastolit nový světový řád, kterému chce vládnout. K naplnění tohoto úkolu potřebuje následovníky, jezdce Apokalypsy. Proto získá na svou stranu čtveřici mutantů včetně zklamaného Magneta (Michael Fassbender). Osud lidstva visí na vlásku a tento pomyslný vlásek tvoří především další mutanti, studenti školy pro nadané žáky vedené profesorem Charlesem Xavierem (James McAvoy). Tato skupina mutantů, označovaných jako X-Meni, je poslední silou, která se může účinně postavit Apocalypsovi a jeho pomocníkům. Osud lidstva závisí nejen na jejich nadpřirozených schopnostech ale i na jejich vůli za jeho záchranu bojovat. (Cinemart)




Recenze: X-Men: Apokalypsa

Kinobox.cz
50%

Nejnovější X-Men nejsou vyloženě špatní, ale velmi výrazně se u nich projevuje "únava materiálu", t.j. znovu zkoušejí recyklovat přesně to, co v nich bylo inovativní před 15 lety a ucházející před 10 lety. Čím dál víc to vypadá, že téhle sérii ujíždí vlak a producenti nevědí, co s ní dál. Dlouho už to takhle dál nepůjde.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
8.5
Pro mne jako fanouška série je X-Men je i tento díl s podtitulem Apokalypsa příjemnou podívanou. Akce je opět velmi dobrá,ale celkové tempo snímku brzdí nelogičnost a občasná zmatenost snímku. Singer si ale s ničím neláme hlavu a sype ze sebe jeden nápad za druhým a je mu jedno jestli to časově zapadá do X-Men Universa. Noví mutanti jsou zábavní a do týmu dobře zapadli. Záporák je na můj vkus velmi slabý a i přes to,že má neomezené schopnosti,tak se s ním v závěru lehce zatočí. PS: Wolverine opět boží.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
Pro mě je tento X-men kvalitou někde uprostřed. Mocný a silný záporák chvílemi působí bezradně a nevyužívá potenciál. Složení X-menů slbší, příběh podobný Mumii, ale vykřesáno z toho málo. Občas lacině půspbící efekty, ale jinak celkem dobrá podívaná. 70%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
4
V mojí hlavě jsem si vybudoval scénář, ve kterém byla Budoucí minulost nesoudržný mišmaš proto, aby mohl Singer vynulovat všechny ty dějové linie a zdvojené postavy a nabídnout v Apokalypse pořádnou podívanou. A trailery se mně líbily. Bohužel jsem se šeredně pletl a tvůrci jen opakují ty samé chyby a tu samou nijakost, nedefinovanost, nedostatečné interakce postav, tezovitost. Nevyrovnané efekty a hrdinů tolik, že by to přišlo přeplácané i lidem v DC. Pro mě nepochopitelné selhání vzhledem k tomu, že Singer by měl být velmi dobrý režisér. Proč ale najednou točí, jako by netušil, jak zařídit, aby jedna scéna navazoval na druhou? Nerozumím tomu. Jeho Supermana budu vždycky obhajovat, ale u Apokalypse se při dnešní komiksové konkurenci není o čem bavit. 2 a 1/2


Dodatečné informace

Původní název:
X-Men: Apocalypse (více)
  • USA X-Men: Apokalypsa
  • USA X-Men: Apocalypse
Premiéra v ČR:
19. 5. 2016
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
178 mil. USD
Tržby:
543,93 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
X-Men: Apokalypsa je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce X-Men: Apokalypsa


Powered byJustWatch