X-Men: Dark Phoenix

57%
X-Men: Dark Phoenix

Když skupina X-Menů vyrazí na celkem rutinní záchrannou misi na oběžné dráze k ohrožené posádce raketoplánu, zdá se, že mají vše pod kontrolou a operace probíhá zdárně. Ale zdání klame. Jean Grey (Sophie Turner) je zasažena neznámou a smrtící kosmickou silou, která ji promění v jednoho z nejsilnějších mutantů. I s podporou ostatních X-Menů Jean zápasí nejen se svou nově nabitou a nestabilní silou, ale i se svými osobními démony. Postupně se dostává do děsivé spirály a ztrácí nad sebou kontrolu. Navíc její myšlení začíná ovlivňovat tajemná postava (Jessica Chastain), která přichází s nebezpečnými návrhy na využití její ničivé síly. Grey se mění v Dark Phoenix a stává se hrozbou nejen pro své nyní již bývalé přátele z řad mutantů, ale pro celou planetu. X-Meni tak musí čelit svému nejbližšímu i nejničivějšímu nepříteli – jednomu z nich. (CinemArt)




Recenze: X-Men: Dark Phoenix

Kinobox.cz
60%

Kinbergovi a jeho týmu se povedlo natočit několik slušně řemeslně vyvedených akčních scén (záchrana ve vesmíru, závěrečný souboj ve vlaku), ale celý film vzbuzuje velmi intenzivní dojem, že se podařilo (za cenu velkých peněz) nějak zabránit tomu, aby z něj vznikla úplná sračka, ale nikdo se neodvážil pokusit, aby výsledek byl opravdu kvalitní.


Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
X-Men Pokračuje a je z toho pro mě čím dál větší zmatek co se dějové linie týče. Jinak akční podívaná velmi dobrá, schopnosti hlavní hrdinky skvělé, jen si to trošku chtělo pohrát se záporáky a jejich schopnostmi.. zejména s hlavní záporačkou. Dobrá podívaná, ale rozhodně to není nejlepší díl X-Menů.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
4
Když si představím, s čím vším se tvůrci museli potýkat! Časové linie nedávají smysl už posledních asi pět filmů, Sophie Turner prostě nemá charisma (uvědomuju si, že silný, ale přitom ne over the top ženský archetyp to nemá snadné, ale ona to prostě nedává), Jennifer Lawrence zjevně odmítla trávit příliš mnoho času v maskérně kvůli tomu divnému make-upu a X-Meni už dlouho nikoho nezajímají. Plus ty přetáčky jsou dost zjevné a disonance některých částí filmu velmi patrné. Není toho málo. Takže nálepka za snahu. A teď už nechme X-Meny spát, dokud neztratí poslední špetku důstojnosti.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Hodně rychle zapomenutelný díl. Viděl jsem to asi před týdnem a ty dojmy jsou vlastně pořád stejné jako po zhlédnutí. Takže fakt nezáživných 70 minut, s nástupem Fasse rázem o třídu lepší film, no a ta akce ve vlaku je fakt hodně dobrá. Jenže to je všechno už moc pozdě. Jo a emoce tu vůbec nefungují..

Dodatečné informace

Původní název:
X-Men: Dark Phoenix (více)
  • USA X-Men: Dark Phoenix
  • USA Dark Phoenix
Premiéra v ČR:
6. 6. 2019
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
200 mil. USD
Tržby:
252,44 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
X-Men: Dark Phoenix je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce X-Men: Dark Phoenix


Podobné


Powered byJustWatch