Predátor: Evoluce

53%
Predátor: Evoluce

Před více než třiceti lety jsme se s nimi střetli poprvé. A byl to pořádný nářez. Teď se Predátoři, jedni z největších lovců celého vesmíru, opět vrací na naši planetu. Jsou však mnohem silnější a chytřejší než kdykoliv předtím. Lov a zabíjení jsou pro ně stále největší zábavou.

Predátoři se geneticky zdokonalili pomocí DNA jiných vesmírných bytostí. Když jeden kluk nešťastnou náhodou zapříčiní jejich návrat na Zemi, vůbec není jisté, kdo před nimi ochrání lidstvo tentokrát. Najde se někdo, kdo nebude jen lovná zvěř, ale dokáže se jim postavit jako rovnocenný soupeř? Poslední šancí lidstva na záchranu před vesmírnými nimrody se stává už jen malá parta bývalých a naprosto šílených vojáků a jedna mladá evoluční bioložka. Jen ti mají aspoň malou šanci zabránit vyhubení našeho živočišného druhu. (Cinemart)




Recenze: Predátor: Evoluce

Kinobox.cz
50%

Vzhledem k jeho předchozí tvorbě tudíž není divu, že nový Predátor: Evoluce by měl být cool, drsný, plný hlášek a vtípků, a bez jakékoliv stopy napětí nebo pomalé plíživé hrůzy originálu. V novém filmu uvidíme Predátora v detailním záběru hned v první minutě, a pak už to jede. Na žádnou plíživou hrůzu nebo pořádné budování postav není čas, máme naspěch!


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
5.5
Jsem skalním fandou prvního Predátora a vlastně i jeho pokračování s Gloverem v hlavní roli,ale tohle je tvrdou fackou,kterou bych od Shane Blacka nečekal. Nevím jak moc mu do práce mluvilo studio,ale tohle bylo tak mimo jak jen mohlo být. Predátor jako by sám nevěděl čím chce být a tak mastí všechno dohromady a je mu úplně jedno,že to nedává sebemenší smysl. Největším problémem však vidím v absenci smysluplného děje. Celé se to děje příliš nahodile a jako by si Black řekl chtěli jste predátora,tak tady ho máte. Žádný nápad nebyl dost šílený,aby se do filmu nedostal. Herci vlastně ani nemohli nijak vyniknout,protože o nich film vlastně vůbec není. Což je velká škoda,protože konkrétně na Holbrooka jsem se celkem těšil. Toto pokračování není pro tvrdé fanouškovské jádro,ale pro puberťáky,kteří jak ukázaly tržby o něj vlastně ani nestojí
Pete69
Pete69
29 102 bodů
6.5
Kde ty loňské sněhy jsou.. Když se svalnatý Arnold pokreslený maskovacími barvami pouštěl do boje s Predátorem.. nostalgie... Predátor Evoluce udělal jen malý krok v rámci jeho výbavy a po tolika letech jsou samozřejmě trošku lépe zpracované bojové scény. Co se týče příběhu, je to katastrofa..
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
5
Od posledního filmového zpracování o druhém nejnebezpečnějším mimozemšťanovi všech dob uběhlo osm let a jakoby si na něj už nikdo z tvůrců nevzpomněl. Opakuje se z něj totiž nemálo motivů, byť krapet pozměněných, což výsledné divácké nadšení spíše více snižuje. A to i ucelený dojem, že je v příběhu vidět snad i inspirace snímku ´Vetřelci´. Proboha, proč? V určitých ohledech a mezích sice byl do něčeho takového vnesen svěží vítr, ale když tomu viditelně chybí osobnost a nátura, všechna námaha zůstává zcela marná. John McTieman v roce 1987 prvním Predátorem nastavil laťku skutečně hodně vysoko, čímž všechny snahy se oné výšky alespoň přiblížit vždy vešla vniveč. Že se dějový vývoj opět ubírá kupředu má své opodstatnění, ale naznačovat možný vznik filmové série určitě nebyl dobrý nápad. Jak je psáno výše, chybí tomu výrazná osobnost a také nějaké přesvědčení, jako tomu bylo u prvního snímku a bez toho to prostě nikdy dál nepůjde. A už vůbec ne, když se do toho bude míchat v současné době tolik vyzdvihovaná politická korektnost a rovnoprávnost. Původně drsný námět je v současné době zpracováván naprosto dětinsky. U komiksů to fungovat může, ale u filmů, jako je tento, rozhodně ne. Snímek je tedy pro novou generaci neznající klasiku snad uspokojující, ale až ji uvidí, rychle změní názor. Původně akční horor se zoufale změnil v téměř dětskou akční estrádu, která svým monstrózním patosem a nepřesvědčivostí bourá vše kolem. To si Predátor nezasloužil.


Dodatečné informace

Původní název:
The Predator (více)
  • USA Predátor: Evoluce
  • USA The Predator
Premiéra v ČR:
13. 9. 2018
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA, Kanada
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
88 mil. USD
Tržby:
160,54 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Predátor: Evoluce je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Predátor: Evoluce


Podobné


Powered byJustWatch