Predátor 2

66%
Predátor 2

Přichází ze vzdáleného světa, aby lovil lidi pro zábavu. Neviditelný a ozbrojený speciálními ničícími zbraněmi - nic, co bychom znali - nemilosrdně stopuje svou lidskou kořist zanechávajíc za sebou zmrzačené mrtvoly. Posledně přistál v džungli a nyní si vybral Los Angeles. Los Angeles, kde právě probíhá válka drogových gangů, je perfektní půdou pro predátorovy smrtící hrátky. Když policie nachází zmrzačená těla, poručík Mike Harrigan si myslí, že je to práce znepřátelených gangů...




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7
Predátor 2 je sice mnohem slabší než jednička,ale stále je to pořádná chlapská podívaná plná krev a drsňáckých hlášek. Změna prostředí filmu vůbec neuškodila a Predátor je ve městě stejně doma jako v džungli. Danny Glover se jako správný drsňák postaví tomuhle zmetkovi z vesmíru a udělá s ním krátký proces.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Tvrdý akční snímek tak temný, že temnější už snad být ani nemohl. Mimozemský lovec tentokrát řádí ve městě plného hniloby, násilí a gangů. Arny odmítl v tomto spektáklu vystupovat a tak jeho otěže převzal Danny Glover. Střihl si policajta drsného jak nejhrubší šmirgl a tvrdšího než žula. Vyznění snímku je pochopitelně jiné, než u jeho předchůdce, což dává logiku. Jiné prostředí, jiné metody a hlavně fakt, že divák už ví, co očekávat. A nedopadlo hrozně. Hned na začátku se dostaneme do tvrdé přestřelky mezi policií a velmi zdivočelým gangem, což dává jasně najevo, jak to celé bude dál vypadat. Nejpůsobivěji však vyznívá scéna v metru. To už je opravdu nervy drásající peklo. Z námětu bylo vytlačeno vše co se dalo a tak laťka opět byla vysazena velmi vysoko. Tohle už jen tak nikdo nepřekoná.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Jako malý jsem měl dokonce radši dvojku, protože mezi mrakodrapy mi Predátor zapadl líp. A i když dneska už tu větší neohrabanost taky vidím, pořád je pro mě dvojka se svou městskou heat-wave brutalitou sympatická.


Dodatečné informace

Původní název:
Predator 2 (více)
  • USA Predátor 2
  • USA Predator 2
Premiéra v ČR:
16. 4. 1992
Země původu:
USA
Rozpočet:
35 mil. USD
Tržby:
57,12 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Predátor 2 je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Predátor 2


Powered byJustWatch