Profilový obrázek

roxet

Komentáře 51

Od nejnovějších
  1. Divoké kočky
    Divoké kočky (2000)
    7
    Pěkny koženy kaťata :-) Jednoduchá zápletka o tom jak ještě nezkažená mladá dívka a písníčkářka Violet se snaží jít za svým snem. Odstěhuje se do New Yorku a ze začátku to nejde jak plánuje a padne skoro až na dno, ale pak vlivem náhody potká Lil, majitelku "divokého" baru, která ji dá práci. Pozná Kevina a i s jeho pomocí překoná strach a splní si svůj sen. Takovy jednoduchy, ale poměrně příjemně dívatelny i díky pěkné muzice od LeAenn.
  2. John Wick
    John Wick (2014)
    6
    Bígli jsou krásní... Opravdu si nemohu pomoct, ale musím srovnávat s Equalizerem. A nemohu si pomoct John Wick mi příjde takový nedodělaný. Možná je to Keanem možná režii, ale čekal jsem lepší film.
  3. Equalizer
    Equalizer (2014)
    9
    Pod 30 vteřin... Nenápadný, "ošumělý" chlapík pracující v hobbymarketu, který pozná jednu mladou dívku, která má velky problémy a rozhodne se jí pomoct. Co následuje je pro padouchy doslova životu beroucí. Nemohu si pomoct, ale po necelé hodince sledování si říkám, nekoukám náhodou na klasickou Segalovku z půli 90 let? Ane není to vůbec špatny, ano, je tu jednoduchý a už několikrát použitý děj, ale dost dobře spracován a natočen, tak jak to kdysi uměl Steven, s tím malím rozdílem že Denzel je mnohem lepší herec. Pěknej film.
  4. Až po uši
    Až po uši (2014)
    8
    Hřebejk DOBRÝ... Z dnešní seríálové tvorby dost povedenej kousek o všemožných vztazích. Ať rodiných, přátelských, manželských i mileneckých. Jednoduše taková příjemná a vtipná podívaná v Pražských, možná až trochu se závanem kýče, ale krásných kulisách.
  5. Strážci Galaxie
    Strážci Galaxie (2014)
    8
    Miluji Groota. Jednoduchy, docela vtipny, hódně dobry efekty, tentokrát zelená Zoe, rudá hmota nahrazena kamínkem, slušná hudba... Ale navzdory, jak to tu někdo psal o pedobnosti možná parodii na Star Wars, tak nějak jsem se u toho dobře bavil.
  6. Dědictví aneb Kurva se neříká
    Dědictví aneb Kurva se neříká (2014)
    3
    K***a Bohušu. Ať už Bolka vedlo k natočení pokračování cokoliv tak to dopadlo strašně. Mihotání postav baz ladu a skladu s tím že se náhle s čista jasna oběvý dr. Ulrych a Bohuša zachrání. Krom toho návštěva Káji mi přišla trapná a aby toho nebylo málo nechat si umřít Vlastičku a nechat ji zjevovat jako ducha to je na ne už moc. Říkám si proč pokračování vůbec přišlo na svět.
  7. Želvy Ninja
    Želvy Ninja (2014)
    4
    Trhač - hustý... Při projekci jsem se asi 4x kouknul na hodinky - čím to asi? Hodně mi to připomínalo laciny béčko - čím to asi? Děj plul odněkud nikam a nezáživně nudná Megan tomu ještě přidala hřebíček do rakve. Ještě že aspoň jezdí na kole. Jediný co mě zaujalo byl Trhačův superoblek, zřejmě inspirace z Wolverina. A odpověď na otázky? Zřejmě je to tím že dneska je filmů s komixového světa hodně. A zřejmě má něco zůstat jen v kreslené podobě.
  8. Lucy
    Lucy (2014)
    5
    Ach Bessone... Nevím jestli se zbláznil střihač nebo režisér nebo snad oba, ale mít dobrý námět a mít ve filmu Scarlett a Morgana tak z toho udělám opravdu kvalitní blockbuster. Začátek typický akčně dobrý Bessonovský a pak to přechází prakticky jen do nějaké vizuální podívané, která má neúměrně rychlý spád a jenom velice malou dějovou linii. A zakončení? Připománá mi to Trávnikáře na kterého si matně vzpomínám. Pane Bessone depak jsou ty filmy jako Leon nebo Pátý element které jste točil. Škoda toho.
  9. Na hraně zítřka
    Na hraně zítřka (2014)
    7.5
    Na Hromnice o marťana více. :-) Zdá se mi že scénaristé si moc velké práce nedopřáli. Spojili několik námětů dohromady dodali k tomu vynikajícího Cruise a sexy Bluntovou a pak je bezduše zabalili do množství speciálních efektů a tak trochu ve stylu Hvězdné pěchoty je pustili do světa. Nu není to špatný, ale čekal jsem o trošku víc.
  10. Divergence
    Divergence (2014)
    5
    Opět jakási apokalypsa. Opět svět po válce, rozvrácená společnost jakoby tříděná do několika skupin, frakcí, kde má každý své pevné předem určené místo. A kdo to odmítne je divergent, psanec. Teenager bude zřejmě jásat, ale za mě nic moc.
  11. NON-STOP
    NON-STOP (2014)
    7
    Že by inspirace Smrtonosnou pastí? Tak trochu mi to připadá. Je pozoruhodné vidět jak Liam Neeson v akčních rolích zraje jak víno. A to je dobře. Před deseti lety bych vůbec nevěřil že má kalibr na Willise a spol. Jinak slušně natočený thlyller, možná trochu omšelá, ale jinak dobrá zápletka. Ano ten závěr je trochu vystřelen z praku. A příjemné pohlazení oka na Michelle Dockery, která si odskočila z Panství Downton. :-)
  12. Smrtonosná past: Opět v akci
    Smrtonosná past: Opět v akci (2013)
    7
    Opět v akci! Nápaditá a slušná demolice tentokrát v Moskevských ulicích, ale lehce utahaný scénář, no jednoduše, slušně odvedená práce a dobrý film. Ale je zde jedno velky ALE. A to že nikdo nemládneme a i když Bruce je výborný herec prostě v akčních scénách mi připadá trochu nevěrohodně. Říká se že v nejlepším je přestat. Toto platí i u této vyjimečné série, nerad bych zažíl nechutný pád.
  13. Kouzelníci
    Kouzelníci (2013)
    7
    Jim Carrey + vrtačka = exošílenec :-) Velice jednoduchá zápletka o tom jak jeden superhňup spadne na hubu chvíli se plácá v bahně a pak se opět dostane na výsluní. A k tomu zjistí že staří přátelé jsou prostě nejlepší a k nezaplacení. Díky za Steva a půvabné "křoví" Olivii. A ovšem za exota Jima. :-) Je to opravdu jednoduchy, ale nějak to do sebe příjemně zapadá, nedrhne a prostě pobaví.
  14. Pobřežní hlídka
    Pobřežní hlídka (1989)
    8
    Slunce, písek, pláž, vlny, serfaři, plavky... bezstarostná a jednoduchá zábava kdy si člověk moc nelámal hlavu co bude příští den nebo týden. Na dnešní dobu úsměvný a v některých dílech až najivní, ale takové 90 léta prostě byly. A myslím si že tento seriál je ještě z těch povedených.
  15. 47 Róninů
    47 Róninů (2013)
    9
    Japonsko bez Robotů. Jsem příjemně překvapen z Keana. Hodně se mi v tomto snímku líbyl, i když jsem ho ze začátku nemohl poznat. Jeho Kai míšenec dává tomu dramatu takovou nějakou šťávu, která propluová dějem jako čirá voda, kterou budete dvě hodiny srkat a bude vám chutnat. Samotný snímek se vším nadpřirozeným a pro Japonsko typickým samurajstvím a bezmeznou ctí až za hrob, které je pro západního člověka někdy těžko pochopitelná, je mistrně a srozumitelně natočen. Nečekal jsem nic, ale jsem příjemně překvapen. Dobrý film.
  16. Pomsta mrtvého muže
    Pomsta mrtvého muže (2013)
    9
    Když selže veškeré právo nastává temná pomsta. Niels Arden Oplev rozehrává velmi sugestivně temný thriller ve kterém má hlavní úlohu pomsta. A to hnedka ve dvouch rovinách. Jedna Victorova, bezcitná a chladnokrevná a druhá Beatricina, zoufalá a nešťastná. Zhodou okolností se tahle pomsty navzájem spojí a divák je také vtažen do toho hnusu. Vidí jak tvrdý a bezcitný je svět mafie, a jak justice je slepá a úplatná. Divák vidí jak je jejich pomsty ženou a tuší že to všecno musí špatně dopadnout. Ale pak vidí mezi Victorem a Beatrick možná malé jeskření, náznak vzájemné potřeby, a vyhlídky že všechno nemusí dopadnout jen smrtí.
  17. RoboCop
    RoboCop (2014)
    7
    Starý námět v novém provedení? Nepatřím mezi velky fandy původního Robocopa, ale tento nový mě zaujal. Odvážně staví "Ameriku" do role opravdu supervelmoci která si diktátorsky podmaňuje doslova celý svět díky svojí kyber technologií. Jenže v pozadí doopravdy stojí Omnicorp. Který své plány chce dostat i do samotné Ameriky, velice ji přitom pomáhá Novakova talkshou. Podaří se Americe odolat?
  18. Iron Man 3
    Iron Man 3 (2013)
    8
    Batman je lepší. Nemohu si pomoct, ale pokaždé mě napadá srovnání a pokaždé zvítězí Temný rytíř. A tak se koukám s úsměvem na rtu na tuto fantastkní pohádku a říkám si co si u Marvelu ještě nevymyslí aby nás pobavyli. Z trilogie je tento díl nejlepší asi i díky tomu že se Audi pořádně pláclo přes kapsu. Velice mě zaujala role Bena Kingsleyho, jeho Mandarin je místy zábavnější než samotný Tony. A díky Bohu že Gwyneth konečně dostala v tomto pořádnou roly.
  19. Machete zabíjí
    Machete zabíjí (2013)
    2
    Absolutní GaGa ptákovina! Nevím jestli režisér byl zrovna zhulenej trávou nebo jinak mentálně indisponovanej, ale pravděpodobný pokus natočit parodii na Bondovky, Hvězdné války, Iron Mena a možná Star Trek vyšel dost katastrofálně. V prvním díle se mi Danny Trejo docela zamlouval, asi proto že vedle něj stáli Robert De Niro, Don Johnson, Jessica Alba a další, ale zde působí tak nějak chaoticky, pobíhání a mlácení okolo sebe. Nevím kdo přinutil k tomuto angažmá Mela Gibsona, ale myslím že k jeho už uhasínající hvězdě toto dílko uzpruhy nepřidá a popravdě, nedivím se Jessice že se už v prvních minutách nechala zabít. Těch 20% je jen za sexy Michelle.
  20. Trans
    Trans (2013)
    8.5
    Dokonalá Rosario Dawson. Velice neobvyklý vámět jak se dostat k uloupené věci a výborná režie Dannyho Boyla. Snímek plný dějových zvratů který diváka nedá doslova vydechnout. Držíte pěsti "zlodějíčkovi" Simonovi, který se dostal do rukou bezcitného grázla Franka ale ve finále se ukáže že ten největší parchant je nakonec sám Simon. Opravdu pěkný film. A ta Rosario. Mňam. :-)
  21. Jack Ryan: V utajení
    Jack Ryan: V utajení (2014)
    6.5
    Po pětce Smrtonosné pasti opět Moskva v plné kráse. Překrásná Keira, trochu strnulý Chris výborný Kevin a Kenneth v herecké roly. Bohužel se to nedá říct o jeho režii. Snímek je v několika místech strnulý a nenápaditý a několik akčních scén jej nezachrání. Kdyby to byl rozšírěný díl k seriálu V utajení vůbec by mi to nevadilo, ale na celovečerní film s je to málo. Bohužel čekal jsem víc.
  22. Total Recall
    Total Recall (2012)
    9.5
    Propadák roku?? Film jsem viděl už několikrát a stále nemohu přijít na to proč je propadákem roku. Z původního Totalu má půjčenyho jen pomálu a většina zápletky je nová a originální. Nemohu nezmínit honičku s magnetickýmy auty nebo scénu s jezdícímy výtahy. Super. Také herecké trio Farrell, Biel, Backinsale dávají filmu navíc výbornou akční podívanou. Ale Schwarzeneggerův Total byl kdysi kritiky také pěkně ztrhán a dneska je považován mnohýmy za kultovní sci-fi.
  23. Světová válka Z
    Světová válka Z (2013)
    5
    Opět Zombie? Na první pohled velice realistické stvárnění apokalypsy kdy se z živích stanou nemrtví s abnormální chutí kousat do všeho co je živé a utíká. Opravdu "fenomenální" Brad Pitt který se snaží tomu všemu přijít na kloub a možná zachránit rodinu a zbytek světa. Jen sem si říkal kdy se konečně objeví Milla. Dalo se na to koukat, ale ten nápad je už mnohokrát použit, i když tady je zabalen velice sugestivně.
  24. Záblesk slávy
    Záblesk slávy (2012)
    8
    Škoda že se premiéry Whitney nedožila... Příjemný film nejen s krásnou hudbou, ale i hereckýmy výkony. Whitney je velice přísná, nábožensky založená, matka tří nádherných mladých slečen, které založí svoje pěvecké trio a zpěv opravdu od srdce a snaží se prosadit v hudebním průmyslu. Ale jak to tak bývá uspěje jen málokdo. Film je vsazen do konce 60 let a i když v severních státech USA nebyla tak silná rasová segregace jako na jihu. Přece jen mi některé momenty filmu připadají na svojí dobu nepravděpodobné.
  25. 2 $ocky
    2 $ocky (2011)
    8
    Co vznikne když blonďatá potká tmavovlásku? 2 SOCKY! Opravdu hodně ujetej sitkom. Možná je to díky scénáři, možná hlavníma představitelkama ale seriál prostě jede. Je v něm nelacinej vtip, kterej často vídáme, ale zábava jakou si Caroline, blaňďatá Bárbí a Max, sarkastická černovláska navzájem vyměňují je příjemná a netrapná. A co teprv dortíky. :-) Příjemnej seroš a plnym právem 80% i za gumorgazmus. :-)
  26. V utajení
    V utajení (2010)
    6
    Krásní tajní agenti, špionáže, léčky, přestrojení, ale celkem vzato nic moc. No nemohu si pomoct, ale připadá mi že tento seriál minimálně spolufinancovala opravdu CIA. Takovy pobíhání ve všelijakých zemích světa, ale jen ne u nás. Ale Piper by to na Karlově mostě s panorámou Hradčan slušelo. Inu škoda. Ale koho mi ta Kari Matchett s hlasem Stanislavy Jechnické tak silně připomíná?
  27. Millerovi na tripu
    Millerovi na tripu (2013)
    8
    Jennifer Aniston jako striptérka? :-) Po delší době je tu komedie u které jsem se opět bavil. Scénář je trochu jednodušší. Vlastně jak parička růzdných existencí, kterou svede scénář dohromady a vyrazí si na "dovolenou" aby dostala o trochu větší ždibet mariánky z jedné země do druhé a přitom je nespojuje dohromady nic jiného jen nějaký osobní zisk z tohodle snažení. Při téhle cestě jsou účastníkem tolika blázdnivých šlamastik, ktery je ale všechny dohromady sblíží a díky tomu jim začne záležet jeden na druhém a nakonec táhnou za jeden provaz aby je úspěšně ustáli. Příjemná komedie nejen s božskou Jennifer.
  28. Prometheus
    Prometheus (2012)
    7.5
    V dnešní době Paranormal aktivit při kterých si zrak schováváte v dlani abyste v noci mohli trochu spát je toto dílo slabé. Lekačky typu had láme ruku, nebo sonda zachytí neznámou formu života co se pak stratí, nebo člen posátky proměněn na mutanta, to patří tak do třicet let starých filmů, kdy nás děsila dvojice zasebou jdoucích zubů a minimální šance že jim Sigurley unikne. Rydley Scott je režisérské eso a po vizuální stránce to dokázal, sci-fi on opravdu umí. V hercích má také dobrou mušku Noomi Rapace, Michael Fassbender i Charlize Theron jsou do svích rolí hluboko ponořeni a věrohoni. Ale ten scénář je takovej jalovej. No čekal jsem víc, snad bude pokračování lepší.
  29. Vánoční prázdniny
    Vánoční prázdniny (1989)
    10
    Pro mě rozhodně kultovní komedie. Vždycky, když si ji na Vánoce pustím, tak vidím že nikdy není tak zle aby nemohlo být ještě hůř. Ale ne, velice příjemná komedie, která prostě k Vánocům patří stejně jako třeba Mrazík. Škoda jen že kdysi byla vydaná jen na videokazetě, ale na dvd se na ni nějak zapomělo.
  30. Vybíjená
    Vybíjená (2004)
    9
    Když ne míč tak třeba i kladivo. :-) Ať Správní chlapi to pořádně rozjedou a natrhnou Whitovi prdel. Jedna z nejlepších komedií. Sice průměrný scénář, ale díky Bennu Stilerovi a Vincemu Vaughnovi velice vtipná a svěží zábava. Prostě prima oddechovka.
  31. Muž z oceli
    Muž z oceli (2013)
    8.5
    Bez Lexe Lutora? Né vždy se remeik klasiky povede, ale tento se opravdu povedl. Trochu poupravený děj není na škodu a snímek díky tomu dosáhne i jisté originality. Úchvatné stvárnění planety Crypton a všech těch jejich plavidel, udělátek a kostýmů to oko fanouška prostě zaplesá. Velice příjemně vedená režije která hercům dává možnost vyniknout a nedrží je v okovech staré dobré klasiky. Hlavně tím myslím Russell Crowela a Kevina Costnera. Bohužel Amy Adams mi připadá jako Lois Laneová frigidní, ale možná to je zvláštní záměr. Docela se těším na pokračování. Pěkný film.
  32. 2 zbraně
    2 zbraně (2013)
    7
    Ta Paula má ale pěkny kozy. :-) Kormákurovi se podařila natočit docela slušná akční podívaná. Na můj vkus možná trochu překomplikovaná zápletka, ale Denzel a Mark ji dost dobře ustáli. Bavil jsem se.
  33. Hlas
    Hlas (2013)
    6
    Ve světě... Víte, vždycky jsem si myslel že hlas při upoutávkách je nějak elektronicky namíchán, protože snad ani nikdo nemůže mít tak hlubokej bas. Ale pletl jsem se. Je docela dost lidí, kteří se tímto jobsem živí a jejich hlasy jsou obdivuhodný. Tato "komedie" je právě na tomto práci postavena. Carol hlasová poradkyně, dcera Sama, který se právě tímto živí, a je fakt dobrej, se taky v této branži snaží prosadit. Konkurence je dost veliká a klade jí velky překážky včele se sebestředným, šíleně chlupatým, taťkem. Ale nakonec uspěje a ukáže že nato má. Film je docela dobrý hlavně díky hlavní představitelce a místy mě i bavil, ale komedie? To ani ne.
  34. Mortal Instruments: Město z kostí
    Mortal Instruments: Město z kostí (2013)
    3.5
    Co ten New York ještě vydrží. Snímek těžící z vlny kterou zažehla Twilight sága. Blábol který ocení asi poze teenageři. A vlastně jo, ždyť je to přesně proně určeny. Clary, šedá myška, která se přes noc stane hodně cool, něco jako bojovnice, jeden dlouholetej kámoš, krasavec s brýlemi co na ní tajně myslí, a samozdřejmě je tu i novej týpek, pokérkovanej bloňďák. A že jich teda na sobě má. A teď koho si Clary, cool myška vybere. A do toho se motají vlci, duchové a další havěť. No rozhodně jednou vidět stačilo a už nikdy více.
  35. Total Recall
    Total Recall (1990)
    10
    Pro mě rozhodně kultovní biják. Arnold ve vrcholné formě a jemu dobře nahrávající, v té době né moc známá, Sharon Stone jako úžasně sexy mrcha a i v dnešní době né zrovna známá Rachel Ticotin jako úžasná a sexy divoška. A samozdřejmě pořádně prohnilý záporák Michael Ironside. Ruku do ohně, ale jsem si jist že je to nejlepší film co Paul Verhoeven natočil.
  36. Resident Evil: Odveta
    Resident Evil: Odveta (2012)
    6
    Zrušený Rolls? Ono se asi s tím nic lepšího udělat nedá. Jednička mi přišla jako dost dobrý nápad. Ale ty další díly a s tím také tento, mi připadají že jsou bez nějakého nápadu, který nakonec děj posune významně někam dál. Paul si zřejmě řekl, obléknu Millu do něčeho sexy černého a přiléhavého, k ní postavím starou kámošku a taky do sexy řiléhavého a ještě jí k tomu dám velkýho svítícího pavouka. Jistit to bude Michelle a radši s dvojrolí. Mužské oko se popase, mozek vypne a Dollartík pustí. No proč ne. Říkám si, jestli ten Rolls Royce byl opravdový a nebo jen kopie.
  37. Něco na té Mary je
    Něco na té Mary je (1998)
    8.5
    Víte jak miluju rovnátka. Tak tady si teda Ted myslí na opravdu nejhezčí holku ze střední. A ono se to tak nějak zamotá a když se to rozmotá tak chudák Ted ječí v koupelně Johnsonových s přiskřípnutým frantíkem v zipu poklopce. Ten chudák má ale smůly kopec. Zdá se to jako úplná hovadina. Ale ona není. Celá tato komedie je tak mile podaná že se při ní prostě musíte bavyt. Dialogy a scény jsou vtipny a nepřepadávají do trapnosti a to ani s postiženými. Na hercích je vidět že se při natáčení slušně bavyli a užívali si každé minuty a díky tomu také celý film působí tak svěže. Jó více takových.
  38. Láska nebeská
    Láska nebeská (2003)
    10
    Když se řeknou Vánoce. V této romantické komedii si můžete vybrat komu nejvíc fante. Protože je tady tolik vrstev příběhů, že si snad každý vybere. Mě nejvíc zaujal Jamie jak přilétí za svojí Aurélií a stojí v narvané restauraci, kde ona dělá číšnici, a vyzná ji lámanou porugalštinou svoji lásku. Pak čeká na odpověď a když ona řekne svoje ano. To je taková síla. Tento film je sice zasazen do tohodle ročního období, ale teoreticky by ani nemusel. Ale, když o tom tak přemýšlím, tak romantika a láska tomuto období patří nejvíce. Krásný film a pro mě kultovní.
  39. Jako za starejch časů
    Jako za starejch časů (2012)
    8.5
    Žvejkej nebo dejchej... Když se Al s Christopherem sendou na jednom place a dostanou slušnej scénář tak z toho vyjde dobrej film a když se k tomu přidá i rozumnej režisír tak z toho vyjde báječnej film. A to se v tomto případě právě stalo. Valentine vyjde po zhruba 30 letech z vězení a přivítá ho jeho parťák a možná i kámoš Doc. Valentin v tu chvíli má před sebou maximálně tak 20 hodin žívota, což on tuší, protože Doc má jeden jedinej úkol. A jak se nakonec rozhodne se dá vytušit. Dost slušná gengsterka.