Dědictví aneb Kurva se neříká

34%
Dědictví aneb Kurva se neříká
Plakát traileru
Bohumilovi (Bolek Polívka) přibyly děti, majetek, ale také starosti a kilogramy. Postavil si ohromné sídlo ve farmářském stylu obklopeném zoologickou zahradou. Má rád svou dceru (Anna Polívková) a visí na šestiletém vnukovi, jehož učí jízdě na koni. Chová koně a považuje se za odborníka. Už sedm let nepije a celkem si zvykl na peníze. Život se mu však změní, když se vrátí k alkoholu.



Recenze: Dědictví aneb Kurva se neříká

Kinobox.cz
50%

Netuším, proč se pokračování filmu ujal právě Robert Sedláček. Možná by v tandemu s jiným scénaristou fungovali lépe. Bolek Polívka byl autorem scénáře a prý také hlavou celého filmu. Měla jsem pocit, že každý by chtěl vyprávět poněkud jiným stylem. Dohromady se otupily hrany obou tvůrců a je z toho průměrné, plující, 106 minut dlouhé vyprávění a někdy více, jindy méně úspěšné oživení původní postavy a jejího diváckého úspěchu.


Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
2
Hrůza, hrůza ... Na první film se dalo dívat (pro mě) až s odstupem, ale pak byl skoro kultovní přesnou charakteristikou buranského čecháčkovství. Za Bolka mi zprvu bylo stydno, pak se mi zdál ve své roli skoro dokonalý, dotažený v každé sebemenší trapnosti (vztah k penězům, k lidem, k ženám, ...). Tentokrát už je JENOM TRAPNÝ - a je to především nedobrým režijním vedením. Na některé ikony se prostě nemá sahat, a brát si štafetu po Věře Chytilové, které se vždycky prvoplánová zábava hnusila, byla od pana režiséra vrcholová drzost, která se patřičně vymstila.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
4
Legenda se vrací, jenže ono to prostě nefunguje. První film působil tak krásně křupnsky a jako by byl na koleni natočený.. přirozený.. Toto je nucené kopírování a snaha o opakovaný vtip, který už je vtipem jen v pár scénách. První dědictví sršelo od první do poslední vteřiny vtipem, který samozřejmě není každému po chuti.. ale sršel.. Tohle je jen prázdná zbytečná nádoba :(
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Tomu filmu nerozumím mnohem víc, než nerozumím původnímu Dědictví. Nejvíc by mě zajímaly motivace jednotlivých tvůrců, proč snímek vůbec natočili a proč volili ty které scény. Zajímalo by mě to mnohem víc než film samotný, což je asi (určitě) špatně. Nejvíc mě překvapila minimální humornost - a to nemluvím o nevtipnosti, ale přímo absenci pokusů o vtip. Nevylučuju možnost, že za deset let všichni prohlédneme a uvidíme, že i dvojka, ať už chtěně, nebo nechtěně, především dokonale vystihla dobu. Nepovažuju to ale za pravděpodobné. 45 %

Dodatečné informace

Původní název:
Dědictví aneb Kurva se neříká (více)
  • Česká republika Dědictví aneb Kurva se neříká
  • Česká republika Dědictví aneb Kurvaseneříká
  • Česká republika Наследство, или Едрёнавошьгутентаг 2
Premiéra v ČR:
6. 2. 2014
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
12+
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Dědictví aneb Kurva se neříká


Podobné


Powered byJustWatch