Iron Man 3

79%
Iron Man 3

Ve filmu společnosti Marvel Studios Iron Man 3 je svérázný, ale geniální průmyslník Tony Stark / Iron Man nucen čelit nepříteli, jehož dosah nezná hranic. Když je rukou nepřítele připraven o vše, čeho si v životě cení, vydá se Stark na pouť s cílem nalézt toho, kdo je za jeho utrpení zodpovědný. Na každém jejím kroku bude nucen prokázat své odhodlání a sílu vůle. Zahnán do kouta bude nucen přežít pouze prostřednictvím svých vynálezům a při ochraně svých nejbližších se bude moci spolehnout jen na svou geniální mysl a své instinkty. Při své odvetě současně objevuje odpověď na otázku, která ho ve skrytu duše dlouho sužovala: je on sám pouhou součástí svého obleku, nebo je oblek pouze součástí jeho samého?




Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
8.5
Rok 2013 nám přináší toho nejlepšího Iron Mana a Downeyho na vrcholu slávy (opět). Zajímavé jakou cestu oba urazili od prvního dílu. Na začátku outsideři a za 5 let králové filmového světa. Shane Black Iron Manovi prospěl a vdechl mu po nepříliš povedeném 2 dílu nový impuls do žil. Temnější a dospělejší zpracování filmu náramně sluší. Navíc nám ukázal,že i IM je jen člověk z masa a kostí a i on dokáže padnout na zem. Záporák konečně na úrovni a role pro Bena aka Mandarina velmi pobavila a zarputilé fanoušky komiksu možná popudila. To k tomu,ale patří,takový má být kvalitní film,trochu rebelský a nejet podle zajetých pravidel. IM3 je pro mne jedna z nejlepších Marvelovek.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
8
Tony Stark mi docela přirostl k srdci a je to jeden z mých nejoblíbenějších dětí Marvelu. Iron Man 1,2, i 3 mají srovnatelnou kvalitu a líbí se mi snad každý díl o kapku více. Dobrý superpadouch, klasicky Iron Man, skvělá podívaná a akce. Doufám, že Iron Man neřekl své poslední slovo v samostatném filmu o něm.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
9
Stejně jako 'Thor: Temný svět' (2013) se i další dějství Tonyho Starka odehrává po událostech snímku 'Avangers' (2012), což je nakonec nejednou zmíněno. Iron Man tedy potřetí a po všech těch předchozích snímcích to má o to složitější. Dokáže opět zaujmout, když už víme co očekávat? Po zhlédnutí snímku je odpověď jednoznačná. Ano. Po dobrodružství v New Yorku Tony Stark trpí paralyzujícími úzkostmi, jinak samozřejmě žije tak, jako vždycky. Pepper Potts je mu stále oporou, takže se mu stále svým způsobem daří. Ale najednou se objeví nový nepřítel, který je na první dojem zákeřnější než jak vypadá, čímž se opět začnou dít věci. Fakt, že si jsou některé prvky podobné jako u předchozích dvou sólových snímků je samozřejmostí. Tony Stark se jen vrátil ke svým kořenům, takže jaképak změny. Jedna hláška střídá druhou, humoru je dostatek, děj se vyznačuje pevností už někde v kramflecích. Dvě akční scény, napadení sídla Tonyho Starka a finálový souboj, bere dech. Obzvlášť ve 3D je to zážitek. Že by se ale snímek překonával se říct nedá. Ono se to už vlastně ani nedá, neboť i komiks má své hranice. Svůj standard si však drží a svým pojetím na 'Avengers' (2012) navazuje víc než dobře. Marvel zkrátka má stále co nabídnout, takže na své aktivitě energie neubývá. Opět se jedná o důstojné pokračování dělající komiksové předloze čest. Apropo, s kým že se Tony Stark baví v potitulkové scéně?


Dodatečné informace

Původní název:
Iron Man 3 (více)
  • Čína Iron Man 3
  • Čína Gelezinis zmogus 3
  • Čína Gvozdeni čovek 3
  • Čína Homem de Ferro 3
  • Čína Homem de Ferro Três
  • Čína Iron Man: Omul de otel 3
  • Čína Nguoi Sat 3
  • Čína Raudmees 3
  • Čína Rkinis kaci 3
  • Čína Vasember 3
Premiéra v ČR:
2. 5. 2013
Distributor:
Falcon
Země původu:
Čína, USA
Rozpočet:
200 mil. USD
Tržby:
1 215,58 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Iron Man 3 je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Iron Man 3


Podobné


Powered byJustWatch