Karl Urban z The Boys zřejmě naskočí na palubu druhého Mortal Kombatu

Karl Urban z The Boys zřejmě naskočí na palubu druhého Mortal Kombatu
Banda | Amazon Prime Video
Karl Urban pro magazín The Wrap řekl, že finišuje jednání ohledně své role ve druhém filmu nové série Mortal Kombat. Ztvárnit by měl Johnnyho Cage, jehož si v první adaptaci slavné videohry z roku 1995 zahrál Linden Ashby (Iron Man 3, Wyatt Earp). Urban je velkým fanouškem hry a speciálně právě Johnnyho Cage. Dvojku Mortal Kombat bude stejně jako první film z roku 2021 režírovat Simon McQuoid. Do kin by měl snímek vstoupit roku 2024.
Karl Urban
Karl Urban

Herec

Karl Urban si již před lety zahrál v adaptaci počítačové hry Doom, která nebyla příliš úspěšná. Nikdy předtím také nehrál ve filmu, který vyžaduje výrazné znalosti bojových umění. Postava Johnnyho Cage byla tvůrci hry koncipovaná jako odkaz na Jeana-Clauda Van Damma a jeho ikonické provádění rozštěpu. Karl Urban by měl spíš vystihnout způsob egocentrismu a hvězdné zpovykanosti, které jsou hlavními charakteristikami postavy, což ostatně prokázal už ve zmiňovaném seriálu The Boys.
Mortal Kombat (1995)
Filmová adaptace Mortal Kombat (1995) | New Line Cinema
Vůbec první film Mortal Kombat adaptující slavnou videohru byl do kin uvedený roku 1995 a při rozpočtu 20 milionů dolarů utržil 122 mega. Režíroval ho Paul W. S. Anderson, jehož později proslavila série Resident Evil s Millou Jovovich v hlavní roli adaptující jinou populární počítačovou hru.
Nový Mortal Kombat z roku 2021 utržil celosvětově necelých 85 milionů dolarů, přičemž tvůrce vyšel na 55. Nešlo tedy o vyložený propadák, ale na úspěch devadesátkového snímku se mu nepovedlo navázat. Je tedy otázkou, jak si komerčně a fanouškovsky povede příští rok dvojka. Tvůrci nicméně již v době premiéry prvního filmu slibovali, že jde o pouhý rozjezd a malé představení mnohem většího světa.
Mortal Kombat jde navzdory smíšeným reakcím do druhého kola
Filmy27. 4. 2021
Mortal Kombat jde navzdory smíšeným reakcím do druhého kola
zdroje: Kinobox, Slash Film, Edna, The Numbers, Box Office Mojo, The Wrap

Kinolog: „Zítra se bude souložit všude.“ Je seriál Volha tak vulgární, že nepatří na ČT?
Ostatní30. 4. 2023
Kinolog: „Zítra se bude souložit všude.“ Je seriál Volha tak vulgární, že nepatří na ČT?