Doom

55%
Doom
Plakát traileru

Nad třemi díly legendární počítačové hry Doom probděli nadšení příznivci akčních stříleček bezpočet nocí. Nastal čas, aby ve šlépějích hry vykročilo i její filmové zpracování. Vědecký tým, pracující na odlehlé základně na planetě Mars, začal na Zemi posílat čím dál nepříjemnější zprávy. Výsledky experimentů jsou zneklidňující, řady vědců záhadně řídnou, a tak vládě nezbývá, než základnu izolovat do nejpřísnější karantény a vyslat na Mars jednotku rychlého nasazení - po zuby ozbrojené elitní mariňáky, kteří mají za úkol zjistit, co se stalo, a eliminovat jakoukoliv hrozbu. Aspoň takový byl původní plán. Jenže realita překonává nejhorší představy. Výzkumnému týmu se totiž nekontrolovanými pokusy podařilo doslova otevřít brány do pekel, z nichž se vynořily davy hrůzostrašných monster, která slídí po chodbách základny a likvidují vše živé. Je vůbec v lidských silách tuhle strašlivou noční můru zastavit?




Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
5
Vše co jsem měl na hře rád se zde takřka nevyskytuje. Žádná temná atmosféra,nebo přehršel všemožných monster. Zbyla jen tupá akce bez hlubšího smyslu a jakéhokoliv napětí. Nepomohlo ani obsazení The Rocka,nebo Karla Urbana. Doom je jen dalším důkazem,že je velmi obtížné převést hru na filmové plátno.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
6
Docela příjemná jednorázovka, která mě bavila, přestože teď už si z ní snad vůbec nic nepamatuju. Samozřejmě až na perfektní scénu first person akce.
Fingon
16 886 bodů
6
Doom je zvláštní film - zvláštní proto, že obsahuje dvě dobré scény a tu druhou tvoří závěrečné titulky. Tohle si John Carmack (nikoli Dr. Carmack) vážně nezasloužil...

Dodatečné informace

Původní název:
Doom (více)
  • Velká Británie Doom
  • Velká Británie Doom - A Porta do Inferno
  • Velká Británie Doom - Der Film
  • Velká Británie Doom - Sobrevivência
  • Velká Británie Glötun
Premiéra v ČR:
3. 11. 2005
Země původu:
Velká Británie, NSR, Německo, Česká republika, USA
Rozpočet:
60 mil. USD
Tržby:
58,07 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Doom


Podobné


Powered byJustWatch