Poslední dny na Marsu

57%
Poslední dny na Marsu
Plakát traileru
Vincent Campbell pracuje jako systémový technik na Marsu na základně Tantalus. Ta byla zřízena, aby poskytla útočiště vědeckým pracovníkům, kteří na rudé planetě odebírají vzorky půdy s cílem objevit zde známky života. Protože se ale nic takového nedaří a celková atmosféra kolektivu je na bodu mrazu, Vincent se nemůže dočkat dne, kdy jeho šestiměsíční pobyt na Marsu skončí. Trápí ho nejen nutnost žít v uzavřené vědecké základně s kolektivem, jehož členy si nevybral, v čele s bezcitnou vědkyní Kim, ale i vnitřní démoni připomínající mu tragickou událost z jeho minulosti.Jak se blíží den odjezdu, těší se Vincent víc a víc. Jeho nadšení narušuje jen pár hodin před odjezdem zvláštní objev kolegy Marka. Ten, aniž by komukoliv cokoliv prozradil, vyjíždí pod záminkou technické opravy na místo, kde získal vzorek půdy s neznámým organismem, důkazem života na Marsu. Souhrou něsťastných událostí se ale v momentě, kdy se snaží sebrat větší množství vzorků, které by jeho objev potvrdily, propadá pod povrch. Když se posléze objeví nahoře, z lidského jedince zbývá pouhá tělesná schránka a ani ta již není dokonale zachována. Neznámá životní forma touží navíc po svém rozšíření mnohem silněji, než by kdokoliv se zbytku posádky očekával. (Future Gate)



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
3.5
Velké zklamání zaklepalo na dveře po skončení filmů. Nevím čím to,ale do hororu mi to přišlo hodně daleko. Teda aspoň jsem čekal,že když se jedná o horor,tak bych se měl bát k posraní,nebo bych měl mít aspoň nepříjemný pocit a být napnutý jako struna. Nic z toho se vlastně za celý film nestalo. To jsem měl být vážně posraný ze Zombie astronautů? Tak to vážně neklaplo. Aspoň díky za Lieva Schreibera,který drží film na hranici únosnosti. Vizuál film je ok,ale zbytek je prostě jedno velké pusto prázdno stejně jako na Marsu,
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
8
Říkám si, film něco kolem 50%, to asi nebude nic moc. Kouknu na kolonku herců, Liev Schreiber alias Ray Donovan, a tak jsem si řekl, že tomu dám šanci. Jsem rád, že jsem tak učinil. Sci-fi mám rád, a ještě když je v něm obsazený oblíbený herec, tak kredity jdou nahoru. Děj vcelku jasný a přímočarý, žádné oplétačky, prostě rovnou k věci. To se mi líbilo a proto mne to bavilo po celou dobu. Neřešilo se co se to vůbec děje, co je ta zabíjející bakterie, prostě šlo o to si zachránit svůj vlastní zadek, a o tom to je vždy, to je život :). 70%!
Ombak_Penari
2 764 bodů
5
Mise na Mars, Rudá planeta, Poslední dny na Marsu...Když se vyrobí vesmírná scifi, kde je ústředním motivem Mars, tak to zatím nikdy nedopadlo úplně dobře. Snímek sice stejně jako jeho předchůdci má svoje kouzlo a dobrou vesmírnou atmosféru, ale bohužel se nevymanil z béčkovějších vod. Pěkný vizuál a zajímavé obrázky z povrchu planety jsou určitě kladem, ale bohužel film se po počátečním zajímavém objevu a pátrání po ztracených členech mise stává dost primitivní vyvražďovačkou bez zajímavějších okamžiků. Stačí se podívat na nízkorozpočtový Moon a je vidět, že to jde lépe i jen s jedním hercem. Docela zklamání včetně nijak oslnivého finále. Škoda promarněné šance.

Dodatečné informace

Původní název:
The Last Days on Mars (více)
  • Velká Británie Poslední dny na Marsu
  • Velká Británie The Last Days on Mars
  • Velká Británie The Animator
Země původu:
Velká Británie, Irsko
Rozpočet:
10,6 mil. USD
Tržby:
0,02 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné