Doom: Annihilation

37%
Doom: Annihilation

Skupinka vesmírných mariňáků reaguje na nouzový signál z měsíce Marsu. Když na místo dorazí, narazí na hotové peklo na zemi plné démonů.




Recenze: Doom: Annihilation

Kinobox.cz
45%

Nový Doom není dobrá adaptace. Je na ní znát mizivý rozpočet na všech frontách (BFG v plastové edici bude noční můrou všech fanoušků předlohy), ale coby nenáročný výplach na víkend může zafungovat. Je nicméně třeba mít slabost pro laciné sci-fi kulisy, to je absolutní základ. S takovou budete (stejně jako já) na Annihilation ve výsledku nahlížet smířlivějším okem.


martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
7
Filmové adaptace videoher jsou určeny převážně pro jejich hráče a to z čirého fanouškovství. Jenomže zachytit stejnou atmosféru je obtížnější než by jsi kdo myslel. A že to není žádná prča dokládá i tento snímek, který se v samotných základech herní podstaty velice snaží, ale na kolena celý koncept sráží opětovné kopírování již několikrát obehrané dějové šablony. Mix snímků 'Vetřelec' (1979) a hlavně 'Vetřelci' (1986) nebyl v tomto případě zrovna ten nejlepší nápad. Anebo se jen jedná o zoufalou z nouze ctnost v rámci nutnosti do příběhu naroubovat akční hrdinku, jak je v současnosti zvykem? Skutečně se tak nestalo poprvé a jako příklad by se dal uvést italský hororový snímek 'Zombie: Začátek' (2007), kde byl původní scénář snímku 'Vetřelci' použít na plné čáře. V případě snímku 'Doom: Annihilation' je to bohužel obdobné. Scénáristé mají tvůrčí krizi? Na druhou stranu ale když si nebudeme všímat videoherní a 'vetřelčí' předlohy a snímek pojmeme jako čiré akční sci-fi, nedopadá zase až tak špatně. Démoni vypadají tak nějak akorát, zbraně jsou dle dané sci-fi fantazie a akce se nese v plném průměru. Zároveň snímek obsahuje spoustu odkazů na danou hru, kterých si všimnou pouze samotní hráči. Vtom to je oproti předchozímu filmovému pokusu rozhodně vidět vývoj k lepšímu. Vizuální efekty jsou takové jaké jsou. I přes zmíněný nízký rozpočet vypadají dobře, takže něco jako u snímků studia Asylum rozhodně nelze očekávat. Po filmové stránce se jedná o solidní béčkový film. Jen je škoda, že po dějové stránce nesrší originálními nápady.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
0
Nepotrebujem to videť celé ,aby som vedel ,že film je horší ako herné adaptácie Uweho Bolla. Uz od prvého pohľadu je vidieť ,že to nebude žiadna sláva - hrozné efekty ,blbý scénar ,ktorý nieje ani na smiech ani na zaplakanie (jednoducho je hrozný) ,vizuál ,ktorý vyzerá akoby ho niekto natáčal cez mobil a nevedel ,že sa obraz dá upravovať a filtorvať ( vyzerá to akoby to bolo točené amatérom na place). Skoro úplným vrcholom sú papierové rekvizity a prostredie (takéto efekry čakám od prvého Aliena ,nie od filmu z roku 2019!). A čerešničkou na torte tejto sračky je obsadenie ženy ako DoomGuya (ja nemám nič proti tomu ,aby ženy hrali mužské role ,ale to ako vážne tam nemohli dať aspoň trochu vyšportovanú ženu ,aby nevyzerala tak divne keď bude držať tak 100 kilové BFG ,alebo niečo takého!?) Takže je na tom filmu aspoň niečo dobré? Snáď to ,že nie som nasratý ,pretože som to čakal (keď sa od toho Bethesda odtrhla tak mi bolo jasné ako to dopadne) a narozdiel od Uweho Bolla sa Giglio držal aspoň Loru. 20% za amatérizmus ,ktorý môže konkurovat aj Edu Woodovi.
blazma
blazma
4 928 bodů
4
Rozhodně se to v trochu více věcech podobá herní předloze než předchozí film s Dwaynem Johansonem a Karlem Urbanem. Nejsem ani odpůrce toho, že hlavní postava tady je ženská. Drsný vojačky tady máme už dlouho. Nic méně zplácat něco rychle dohromady, s velmi omezenými prostředky a věřit že to bude fungovat, protože je to světoznámá herní značka. To prostě nemůže dopadnout dobře, herní fanoušci jsou až moc nároční a nechápou, že nejde X hodinová hra, kterou si každý hraje posvém přenést do 100 minutového filmu na který jen koukáte a říkáte jak by jste to vy zahráli jinak. Snažil jsem se tedy koukat, aniž by jsem porovnával s herní ságou, i tak to nedosáhlo víc jak na 2 hvězdy.

Dodatečné informace

Původní název:
Doom: Annihilation (více)
  • USA Doom: Annihilation
  • USA Doom
Premiéra v ČR:
30. 12. 2019
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Doom: Annihilation


Powered byJustWatch