Něco na té Mary je

65%
Něco na té Mary je

Mary je prostě úžasná! Kdo už ji nemiluje, brzy do toho spadne. Láska k hezké, chytré, milé a bohaté Mary je nevyhnutelná. Ted o ní snil už na střední škole a i když mu rovnátka na kráse zrovna nepřidala, vybrala si Mary jako doprovod na maturitní ples právě jeho. Jenže Ted má vedle obludných rovnátek i obludnou smůlu. Po sérii trapasů, které jej potkaly v předvečer té velké události u Mary doma, se Ted rozhodl svou vyvolenou raději už nikdy nespatřit. Uběhlo však třináct let a jeho srdce je stále zraněné nenaplněnou láskou. Na radu svého přítele najme Ted soukromého detektiva Healyho, aby Mary vypátral. Odporný Healy se do stále krásné Mary zamiluje a Tedovi nalže o jeho křehké lásce z dětství spoustu nesmyslů. Teda to ale neodradí a rozhodne se údajně tlusté, rozvedené Mary se čtyřmi dětmi pomoc.




Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
7
Jedna z nejvtipnějších komedií co jsem kdy viděl. Farrellyové zde naplno odhalili co se v nich skrývá za ujeté blázny. Některé nápady,které ve filmu použili mne doslova zničili(Péro v zipu). Obsazení je velmi dobré a Cameron Diaz je zde neuvěřitelně sexy a zábavná.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
6
Tento film u mě zapadá do škatulky amerických romantických komedií naprosto přesně. 60% je podle mě velmi slušné, protože kvalita těchto snímků je často děsivá. Na tento film se podívat dá a nepřivodil mi žádnou psychickou újmu. Jem málo snímků tohoto žánru hodnotím lépe, prostě tyto filmy až na výjimky rád nemám.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
8
Když se vysloví název snímku 'Něco na té Mary je' určitě se najde málo lidí, kteří nebudou znát scénu se speciálním gelem na vlasy či už od pohledu bolestivou scénu z toalety se zipem u kalhot. Právě tímto se snímek řadí mezi počáteční teenagerovské komedie s takzvaným fekálním humorem, neboť průkopový startovní film tohoto komediálního žánru odstartoval až následující rok snímkem 'American Pie' (1999). Pro Cameron Diaz a Bena Stillera to však znamenalo věhlasný úspěch, byť už oba měli několik snímků na kontě. Někdo inicializuje snímek s laciným humorem, s čímž by se dalo místy i souhlasit, ale záměr diváka pobavit se vyplnil. Jsou tu také vtípky hodné grotesky, crazy a dalších vymožeností komediálního žánru, takže všeho dost. A k tomu samozřejmě romantická šablona. Příběh dobře začne, přívětivě pokračuje, ale nějak divně skončí. Toho si však málokdo, přes kanonádovou palbu bláznivin, všimne. Celkový koncept funguje, takže koho pobaví zmíněný gel na vlasy, bude se bavit celý film. Bohatý děj, k tomu občas hloupý humor, jen tak na pobavení to postačí.

Dodatečné informace

Původní název:
There's Something About Mary (více)
  • USA Něco na té Mary je
  • USA There's Something About Mary
  • USA Niečo na tej Mary je
Premiéra v ČR:
12. 11. 1998
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
23 mil. USD
Tržby:
369,88 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Něco na té Mary je je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch