Prometheus

68%
Prometheus

Ridley Scott, režisér filmů „Vetřelec“ a „Blade Runner“, se vrací s žánrem, ke kterému pomáhal psát pravidla. V Prometheovi stvořil další výjimečný svět, v němž napínavé pátrání po kořenech naší civilizace na planetě Zemi zavede skupinu průzkumníků až do neprobádaných koutů vesmíru. Právě tady budou muset svést děsivou bitvu za záchranu a budoucnost lidské rasy.




Recenze: Prometheus

Kinobox.cz
85%

Všeobecná nadčasovost nakonec zůstane připsána pouze vizuálu a precizní Scottově režii. Vše ostatní už tu bylo. Pokud je to ale provedeno natolik dobře, nevidím důvod, proč si to v kině nezopakovat. Nenudil jsem se ani minutu. Jen ta „událost roku“ se nakonec nekoná.


Pete69
Pete69
29 697 bodů
7.5
Moc pěkné sci-fi. Dobrý scénář, i když není samozřejmě úplně originální. Myšlenka najít své vlastní stvořitele je fajn, proč nás ale chtěli zabít opět zničit, nebo je vše jinak? První díl neodpoví, zato nabídne hustou atmosféru, skvělou hudbu, spoustu napětí a perfektní vizuál.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Skvěle natočená stupidní debilita s vtipnými pseudofilosofickými vsuvkami. Není co víc dodat. Mezi dvěma (pokud upřednostníte druhou část sdělení) a třemi (pokud první). Možná jsem na Scotta přísný, ale upřímně si myslím, že vybrat si na zfilmování tak špatný scénář vypovídá samo za sebe... Řemeslné kvality jsou pěkná věc, ale tohle je za hranicí. Skutečně v tom vidím až urážení diváka.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Vetřelčí věci jdou tak trochu mimo mě (viděno párkrát kdysi dávno na VHSce), takže jsem si Ridleyho Promethea možná i díky tomu dost užil. Fassbender není člověk - teď už je to prostě jasné a Noomi Rapace jako nová Ripley - proč ne? 8/10


Dodatečné informace

Původní název:
Prometheus (více)
  • Velká Británie Prometheus
Premiéra v ČR:
7. 6. 2012
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Velká Británie, USA
Rozpočet:
130 mil. USD
Tržby:
403,35 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Prometheus je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Prometheus


Podobné


Powered byJustWatch