Markovel

Michael Borák

Komentáře 46

Od nejnovějších
  1. Marťan
    Marťan (2015)
    8
    Film ve kterým musí hlavní hrdina přežít na Marsu. Hlavní hrdina hraný Mattem Damonem je skvěle zahraný. Film je sice akční film ve kterém se hlavní hrdina musí snažit přežít, ale postava hlavního hrdiny do filmu dodává i trochu humoru. Celkově je film kvalitně odvedená práce, která vychází z stejně skvělé knihy
  2. Trabantem do posledního dechu
    Trabantem do posledního dechu (2016)
    8.5
    Dokumentární film Dana Přibáně o jeho výpravě trabanty skrz Austrálii a Indonésii. Je to dokumentace cesty, která trvala necelý půl roku. Za dobu natáčení se tedy stalo vážně hodně a tvůrci měli stovky hodin materiálu. Je vidět, že v tomhle díle neměli dostatečnou stopáž na to aby to celý zmapovali a museli vyprávět občas zkratkovitě. To ale je na úkor filmovému zážitku a je to díky tomu horší než film z Jižní Ameriky. Tohle ale nejspíš napraví chystaný seriál. Díky tomu ale film působí jen jako velice dlouhá upoutávka na seriál, který nejspíše opraví ty problémy, které jsou s touhle kratší formou příběhu
  3. Deadpool
    Deadpool (2016)
    8
    Deadpool je hodně zajímavě natočený film. Rating je poctivé Rko, takže je plný násilý a sprostých slov. Ale není to samoúčelné. Film to využívá na vtváření humorných scén, které celý film vyvyšují nad konkurencí. Rozhodně stojí za to tento film vidět.
  4. Kung Fu Panda
    Kung Fu Panda (2008)
    7
    Celkem dobrý animák. Opravdu hodně kvalitní animace jak se sluší na animáky od Dreamworks. Námět filmu je zajímavý a film v pohodě dokáže udržet. Samotný děj není moc komplikovaný, ale na 90 minutovou komedii to v pohodě stačí aby se pořád něco dělo. Film je nadprůměr, ale zase nic světoborného. Přesto ale výborná volba pokud člověk chce odpočinkový film.
  5. Terminátor 2: Den zúčtování
    Terminátor 2: Den zúčtování (1991)
    9
    Asi nejlepší filmový sequel. Je asi ještě lepší než první díl. Hodně dobře natočený film, který zaujme a do konce filmu nepustí. Arnold Schwarzenegger zde předvedl svůj nejznámnější herecký výkon. Film který zná skoro každý. Poslední dobrý díl Terminátora.
  6. Lovec: Zimní válka
    Lovec: Zimní válka (2016)
    5.5
    Tohle pokračování Sněhurky mě vcelku zklamalo. Je to vcelku průměrný film. Přijde mi vcelku podobně kvalitní jako první film. Potom co se ale film zbavil nejhorší věci na prvním dílu Kristen Steward jsem čekal něco lepšího. Pořád to je vcelku příjemný oddechový film, ale nic víc.
  7. Chuck
    Chuck (2007)
    7.5
    Komediální špiónský seriál. Nápad je vcelku originální a autoři si s ním vyhráli. Postavy jsem si vcelku rychle zamiloval a těšil jsem se na další díly. Časem to ale jako většina seriálů trpí postupným snížením kvality. I tak ale seriál stojí za shlédnutí.
  8. Na vlásku
    Na vlásku (2010)
    7
    Pohádka od Disneyho. Pokud člověk chce odpočinkový animovaný film s dobrými písničkami, vcelku zábavným dějem a relativně zajímavými postavami. Nic víc se ale od toho filmu nedá čekat. Naanimovaný to ale je dobře a nějaké písničky si i občas pustím. Celkově je to prostě lehký nadprůměr
  9. Predátor
    Predátor (1987)
    8.5
    Predátor je film o kterým většina lidí aspoň slyšela. Ale já jsem ho třeba neviděl až do nedávna. Nějak jsem se doteď k filmu nedokopal. Teď už toho ale lituji, protože ten film rozhodně stojí za shlédnutí. Dobře vytvořená postava Predátora zaujme. Film je hodně napínavý a i když je předem jasný která postava musí přežít tak nás to nepustí. Rozhodně to patří mezi filmy které by se měli vidět.
  10. Comeback
    Comeback (2008)
    6.5
    Asi nejlepší český sitcom. Je to jedno z nejkvalitnějších novodobích děl české seriálové tvorby. To se možná může brát i jako smutný fakt, protože ten seriál v porovnání s zahraničními seriály je vcelku průměrný, ale stejně se hodí aspoň epizodu vidět aby jsme viděli, že Češi neumí točit jen absolutně hrozný seriály
  11. Dexter
    Dexter (2006)
    9
    Serial Dexter si člověk zamiluje. Příběh o sériovém vrahovi je skvěle napsaný, tak že mu budete fandit. Opravdu hodně kvalitní seriál který stojí za to vidět
  12. Simpsonovi
    Simpsonovi (1989)
    9
    Skvělý seriál, který snad každý zná. Samozřejmě, že časem se vcelku změnil styl jakým jsou epizody dělané, ale to se dá při tak dlouhém seriálu čekat. V současných sériích už ho považuji za spíš průměrný seriál, ale na jeho vrcholu byl jedna z nejlepších věci seriálové tvorby.
  13. Daredevil
    Daredevil (2015)
    8.5
    Hodně dobře natočený seriál od Netflixu. Oproti všem ostatním seriálům patřících do Marvel Universe je o poznání temnější. Což vůbec není na škodu. Ta temná atmosféra mu hodně dodává. Snaží se být natočený, aby vypadal realisticky a je poměrně drsný. Jemné narážky na události z Avengers ten seriál začleňují do zbytku Universa. Seriál díky tomu jak je natočený zaujme nejen fanoušky komiksů, ale i ty kteří komiksovému žánru moc nehodují.
  14. My Little Pony: Equestria Girls
    My Little Pony: Equestria Girls (2013)
    8
    První Equestria Girls film je vcelku dobře udělaný film. Nabízí postavy ze seriálu v jiné formě. Film rozhodně splnil svá očekávání, ale je pořád ještě horší než druhý díl.
  15. REVENANT Zmrtvýchvstání
    REVENANT Zmrtvýchvstání (2015)
    8
    Na filmu je dobře vidět, že usiluje o to být oscarovkou. Leonardo DiCaprio se snažil hodně moc získat oscara a tento rok už konečně úspěšně. Samotný film má skvělou kameru, která upoutá pozornost. Celkově je to dobrý film, i když hodně pomalý
  16. Zombieland
    Zombieland (2009)
    7
    Příjemná zombie komedie. Film je dobře natočený. Je to skvělá oddechovka, kterou jsem si pustil spíš na pozadí, ale nakonec jsem se na ni pozorně koukal. Film rozhodně doporučuji. Stojí za shlédnutí
  17. Creed
    Creed (2015)
    8
    Hezky natočený film. Nečekal jsem, že po filmu Rocky Balboa vznikne další film s Rockym, ale tohle je perfektní pokračování. Předání boxerské rukavice mladší postavě. Opravdu hodně se mi film líbil.
  18. LEGO® příběh
    LEGO® příběh (2014)
    8.5
    Film jsem neměl v plánu zhlédnout, ale když jsem slyšel pozitivní reakce na film, tak jsem se rozhodl ho zkusit zhlédnout. Vůbec nelituji. Opravdu skvělý film
  19. Teorie velkého třesku
    Teorie velkého třesku (2007)
    8
    Kvalitní seriál, kterýmu sice jako všem jiným seriálům postupně klesá kvalita. Ale pořád ještě nejnovější sérii hodnotím nadprůměrně. Hlavně postava Sheldona v seriálu nepřestává bavit
  20. Vepřinec
    Vepřinec (1969)
    8
    Na film jsem se koukl když jsem neměl co dělat a rozhodl jsem se kouknout na nějaký starší film, který jsem ještě neviděl. Film mě vcelku příjemně překvapil. Ani mi nepřišlo, že by byl nějak za hranici meze únosnosti jak je uváděno v popisku, ale dovedu si představit, že v době vzniku filmu to bylo velice odvážné. Oba příběhy jsou zajímavé a u každého člověka zajímá jak skončí. První příběh je vyprávěn s použitím minimum slov a víc se zaměřuje na obraz. Naopak druhý příběh je asi víc zaměřený na zvukovou formu než na obraz. Film se mi opravdu líbil
  21. Slídil
    Slídil (2014)
    7
    Lou je spíš takový antihrdina a díky němu jsem si připadal znepokojivý po celou dobu filmu. Je rozhodně to nejlepší na celém filmu, protože ta postava je skvělá. A Jake Gyllenhaal ho absolutně skvěle zahrál. Společně se skvělými zvraty to dělá výbornou filmovou podívanou. Samotný konec je velice zvláštní a člověk se nemůže rozhodnout jestli ho má brát jako šťastný konec, nebo ne.
  22. Hany
    Hany (2014)
    5
    Experimentální film, který má zajímavé zpracování, ale není to nic speciálního.
  23. Pán času
    Pán času (2005)
    9
    Výborný britský seriál. Doktora si člověk zamiluje v podání každého z herců. Scénáře jsou hodně často skvěl napsané a dokážou u seriálu diváka dobře udržet.
  24. Temný rytíř
    Temný rytíř (2008)
    10
    Christopher Nolen dokázal že i výborný Batman začíná je jenom slabý odvar Temného Rytíře který je pro mě jeden z nejlepší filmů v historii kde pomohl Geniání scénář a výborná režie které udělaly z temnýho rytíře neskutečný zážitek. Heath Ledger v něm exelentně ztvárnil Jokera kterému dodal tu pravou šílenost která překonala Jokera z Batmana z roku 1989. Geniání scénář a výborná režie udělaly z temnýho rytíře neskutečný zážitek.
  25. Sám doma
    Sám doma (1990)
    8.5
    Příjemná komedie která je moje oblíbená už spoustu let kde jsou opravdu dobré vtipy a ve které skvěle zahrál hlavní roli Macaulay Culkin ve které musí Kevin překonat svůj strach když ho rodina zapomene doma a objeví se zloději kteří chtějí vykrást jeho dům a musí teda ochránit dům před zloději pastmi.
  26. Shrek 2
    Shrek 2 (2004)
    8.5
    Vynikající komedie u které se nedá nerozesmát z narážek na všechny možný filmy, seriály, nebo scény. Příběh Shreka je poutavý a vtipný. Dabing je povedený a řadím ho mezi jeden z lepších dabingů, který se ale originálnímu znění nedokáže vyrovnat. Studio Dreamworks na filmu udělalo dobrý kus práce.
  27. Muž z oceli
    Muž z oceli (2013)
    8
    Na Muže z Oceli jsem se hodně těšil. Očekávání se překvapivě naplnilo. Ztvárnění Kryptonu bylo hodně zajímavé. Herci výborní. Akorát v druhé polovině kvalita trochu klesla. Výborný film.