Trabantem do posledního dechu

81%
Trabantem do posledního dechu
Patrně nejznámější český cestovatel současnosti Dan Přibáň podnikl svou dosud nejnáročnější expedici. Posádky dvou žlutých trabantů, polského Fiatu neboli malucha, čezety, jawy a dokonce i dvou invalidních vozíků vyrazily z australského Perthu, a během půlroční dobrodružné výpravy projely Východní Timor, Indonésii, Malajsii a Thajsko. (Aerofilms)



marie-kolarova
marie-kolarova
2 829 bodů
8.5
Přibáň sestavil z kvanta natočeného materiálu pohodový film blížící se zábavné hrané road movie. Nezasypává diváka množstvím památek a přírodních zajímavostí, dostatek prostoru věnuje jednotlivých členům výpravy a jejich vzájemným vztahům. Vyhýbá se konfliktním situacím, a pokud se něco pokazí, referuje o jejich problémech dosti zdrženlivě. Měsíce společně stráveného času musely vést k ponorkovým konfliktům. Nevyhnuly se ani Danovi a Dominice, která během cesty vyhlásila, že si chce dát pauzu ve vztahu.Trabanti jsou mile zábavní a ukazují, že pár praštěných nadšenců může pobavit diváka pobavit víc, než leckterá křečovitě přihlouplá komedie točená profesionály.
Ombak_Penari
2 764 bodů
7
Přeci jen bych řekl, že tohle je trochu slabší kousek proti předchozí Jižní Americe a především Africe. Tahle cesta musela být fakt extra náročná a podle toho šla také sranda trochu stranou. Navíc film působí poněkud zkratkovitě, třeba úvod byl odbytý velmi rychle a celkově se moc nedozvíme ani o účastnících výpravy a zůstanou pro diváka poněkud plochými postavami. Je to dáno jistě množstvím materiálu a opravdu hodně se těším na seriál, kde bude na vše dost prostoru. Stejně tomu bylo i u Jižní Ameriky, tam byl také seriál lepší než film. Ale i tak musím říct, že mě to nezaujalo tolik jako krásně provedená Afrika, která žádný seriál neměla a přesto to bylo napínavé od začátku až do konce.
Kuca25
2 132 bodů
8
Sice mě to nebavilo tolik jako třeba Jižní Amerika, ale jedno se upřít nedá kluci a holky furt jedou a to je jen dobře. Byl to další super zážitek a já si to náramně užil a načerpal inspiraci.


Dodatečné informace

Původní název:
Trabantem do posledního dechu (více)
  • Česká republika Trabantem do posledního dechu
  • Česká republika With Trabants to the Last Breath
Premiéra v ČR:
17. 3. 2016
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Trabantem do posledního dechu


Powered byJustWatch