Daredevil

90%
Daredevil
Hell's Kitchen, Manhattan. Čtvrť nevalné pověsti, kde vládne zločin, ale také místo, které je domovem mnoha normálních Newyorčanů. Na jedné straně se vynořuje král podsvětí, který pro svůj sen o lepší budoucnosti svého území neváhá uplácet, vydírat a vraždit. Na straně druhé je zdánlivě obyčejný advokát, který zjišťuje, že pro vítězství spravedlnosti někdy právo samotné nestačí. To, že od svých devíti let nevidí, je pro něj jen malým handicapem. Jeho zbývající smysly jsou totiž mimořádně silné. Vyzbrojen touhou chránit své město si Matt Murdock (Charlie Cox) skrývá svou tvář a vydává se do boje se zločinem.(t0ny)



Chrustyn
Chrustyn
43 674 bodů
8
Takhle má vypadat dospěle působící zfilmovaná verze. Drsné, nekompromisní, chytré, výborně zahrané, dobře natočené. Takhle mohl vypadat Daredevil s Affleckem a byla by to pecka. Bohužel ne každý díl je skvělý a některé jsou "jen" velmi dobré.
kunafix
kunafix
20 062 bodů
6
Nemužu si pomoct, ale až taková pecka to nebyla, jak ze všech stran slyším. Minimálně proto, že se mi vůbec nelíbí filozofie nezabíjení smontovaná s jeho náboženskou vírou v jakyhosi boha nebo jakousi jinou hyenu... Taky ten jeho přicmrndávač právnickej Nelson není zrovna pohlazení po koulích, ale spíš jejich nakopnutí. Aspoň že tam je krásná Deborah Ann Woll a sem tam i krásná Rosario Dawson, která tam ale teda moc není. Záporák Wilson Fisk je po dlouhé době pro Vincenta D'Onofria skvělá role a rozhodně ji zahrál úctyhodně. Celkově mi ale Daredevil moc nesedl. Ani té krve tam moc není a vypořádávat se s padouchama jenom mlácením taky není zrovna skvělej nápad. A to ani nemluvím o tom, že se umí vyhejbat kulkám, dělat něpředstavitelny salta, skoky, přemety, na to fakt nejsu zvědavej. Uvidíme, co přinese další série, ale myslim, že to pojede po stejnejch kolejích... Velká, velká chyba je to, že Daredevil je natolik pitomej, že svoje nepřátele nezabíjí, ale jen dostává do bezvědomí. Pak mi celej seriál připadá jak pro děcka. Na štěstí se v druhé sérii objevil Punisher Jon Bernthal s věčně rozmašírovaným ksichtem, kterej to má úplně naopak... a taky je to znát. Pravda, není to ještě vyloženě eRko podle mýho gusta, ale tvůrci se snaží vykompenzovat Daredevilovu slabost alespoň tímhle, i když moc gore to není. Dějová linie s Elektrou už není tak záživná, ale i tak to bylo lepší, než koukat na ksicht toho jeho právnickýho kolegy Nelsona. V podstatě o sobě vím, že na další série se budu dívat spíš ze setrvačnosti, než kvůli tomu, že by mě to nějak vyloženě bavilo... Hlavně mi už od začátku moc nesedí Charlie Cox - ty jeho fyziologické projevy mi postupem času jdou pěkně na nervy - jak se furt olizuje, funí, oddychuje, naklání hlavu a čumí do blba. Teď kdykoliv ho kdekoliv uvidím, tak si na to bohužel vzpomenu. Třetí série mě kupodivu docela bavila, takže je možná i škoda, že to je série poslední. Kromě vynikajícího Vincenta D'Onofria v roli ledově klidného avšak ďábelského Wilsona Fiska mě zaujal Ben Poindexter aka falešnej Daredevil. Nejen tím, že je psychopat, ale taky schopnostma a tím, že se nesere s tím, aby někoho nechával naživu... no... i když to házení předmětů bylo strašně přehnané a ještě přehnanější to, jak přesně dokázal tyhle věci i odrážet od okolí, chch. Taky mě bavil FBI agent Nadeem - po dlouhé době docela sympatickej Ind :-). Takhle série mě prostě docela bavila, když nepočítám slabší díl o minulosti Karen a to jeho neustálé řešení boha. Jak by to bylo jednodušší, kdyby nevěřil. Kdyby nikdo na světě nevěřil...
hanys_
hanys_
18 781 bodů
10
S1 4/5. Tenhle seriálový Daredevil se Netflixu zase povedl, a i když to u mě osobně na pěti hvězdu není, tak dávám jednoznačně palec nahoru. Casting na jedničku. Coxe mám rád už od Stardust a takhle charismatického záporáka jako je Fisk, můžou závidět i filmové komixy. _ S2 5/5. Takhle zpětně na S2 vzpomínám mnohem líp, než hned po zhlédnutí, a v té konkurenci ostatních Netfilix marvelovek je tahle série prostě špička. Daredevil, Elektra, Punisher - tohle kombo prostě nebylo schopné trumfnout ani první setkání Defenders._S3 5/5 Návrat Kingpina rozhodně prospěl (v S3 je z něj padouch Escobarova formátu), budoucí Bullseye těžký protivník a hlavně parádní postava Nadeema. Tak nějak celkově z toho jde cítit, že právě tenhle seriál je jednou z výkladních skříní Netflixu.


Dodatečné informace

Původní název:
Daredevil (více)
  • USA Daredevil
  • USA デアデビル
  • USA Demolidor
  • USA Derdevil
  • USA Drąsiaširdis
  • USA el-Shaytan al-Ahmar
  • USA Korkusuz
  • USA Marvel's Daredevil
  • USA Ο Daredevil της Marvel
  • USA Дявол на доброто
  • USA Шибайголова
  • USA 漫威夜魔俠
Země původu:
USA
Knižní předloha:
Čeština:
Daredevil je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch