Seriálový Daredevil vítá známou tvář. Fotky z natáčení odhalily návrat oblíbeného hrdiny

Seriálový Daredevil vítá známou tvář. Fotky z natáčení odhalily návrat oblíbeného hrdiny
Daredevil | Netflix
Milovaný seriálový Punisher skončil roku 2019 a jeho představitel Jon Bernthal mezitím obíhal různě zdařilé filmové projekty (Kdo mi jde po krku, V nemilosti, Všichni svatí mafie) a seriály Město patří nám či Americký gigolo. Aktuálně v New Yorku pokračuje natáčení odkládané série Disney+ Daredevil: Born Again, která Bernthalova hrdinu Franka Castlea svede dohromady s Mattem Murdockem alias Daredevilem v podání Charlieho Coxe. Zakrvácená tvář je reklamou na příval akčních scén, jimiž se populární dvojice konečně probije do hlavní marvelácké série MCU.
Datum premiéry zůstává ve hvězdách, ale projekt se snad po zdlouhavých obtížích vydal správným směrem. Původně zamýšlený osmnácti-epizodní rámec byl v ohrožení po odstoupení hlavních scenáristů Chrise Orda a Matta Cormana, kteří dali projektu vale loni v říjnu během odstávky způsobené stávkami herců a scenáristů. Tehdy měla být hotová zhruba polovina rozvrženého materiálu, avšak Marvel propustil i najaté režiséry a stanovil nový kurz.
Daredevil: Born Again
Daredevil: Born Again
Seriál se podle webu Variety z větší části přetáčí pod dohledem Daria Scardapaneho, jenž byl jedním z producentů Bernthalova Punishera. Ten běžel po dvě série a měl dohromady 26 epizod v letech 2017 až 2019. Na Netflixu vydržel jen o sérii méně než Daredevil, který vycházel v letech 2015 až 2018. Připravovaná série Born Again přivede do známých rolí víc osvědčených tváří včetně Deborah Ann Woll (Karen Page), Eldena Hensona (Franklin Foggy Nelson), Wilsona Bethela (Benjamin Poindexter/Bullseye) a samozřejmě Vincenta D'Onofria, jenž se jako Kingpin naposledy ukázal v marvelovské sérii Echo.
Mezi nově povolanými režiséry jsou také Justin Benson a Aaron Moorhead, kteří spolupracovali na seriálech Loki a Moon Knight. Zatím není známo, zda opravdu dostaneme původně plánovaných 18 dílů. Dějový základ však tvůrci mají obrovský a mohou se opřít o popularitu obou hrdinů a jejich samostatných seriálů. Ty se vyznačovaly drsnou a originální akcí i dramatickým příběhem, konkrétně Punisher se jako dekorovaný voják vrátil z boje a vydal se na krvavou cestu pomsty poté, co jeho rodinu brutálně zavraždili.
Marvel se bude v blízké době soustředit právě na seriálovou tvorbu, letos z filmů uvede pouze nevyhnutelný hit Deadpool & Wolverine. V rámci televizního formátu nejvíc spoléhá právě na sešlost Punishera s Daredevilem, vyjít by do konce roku měly série Eyes of Wakanda, Agatha: Darkhold Diaries či Marvel Zombies.
zdroj: Variety