V nemilosti

73%
V nemilosti

Ruth Slaterová je po několika letech propuštěna z vězení, ve kterém si odpykávala trest za násilný čin. Její návrat do společnosti se ale neobjede bez problémů, protože lidé odmítají zapomenout na její minulost.




Recenze: V nemilosti

Kinobox.cz
50%

V nemilosti je nezvládnutý snímek, který chce být mnohým. Pocitovým dramatem, kritikou systému, neodpouštějícího minulá pochybení, i thrillerem o vyřizování duševních účtů. Ve výsledku je ale pouze hezky natočenou a zahranou jednohubkou, v níž se veškerá naléhavost rozplývá do nepřesvědčivého a sentimentálního sdělení. Zajímavé vedení pozornosti, udržující prvek záhady, je nejvýraznějším prvkem vyprávění, které ale doplácí na kýčovitost a přehršel motivů. Zápletka přitom není vůbec marná a Sandra Bullock se snaží, aby filmu dodala absentující hloubku alespoň svým soustředěným herectvím. Nora Fingscheidt, jejíž celovečerní debut Narušitel systému z roku 2019 získal Stříbrného medvěda na Berlinale, ovšem předvádí rutinní hollywoodskou skládačku, která je bohužel na hony vzdálená třeba Vinterbergově unikátní evropské osobitosti.


Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Dobré krimidrama se skvělou Sandrou Bullock, která jakoby nestárla a role jí sedla. Scénář nepřináší nic nového a závěr je předvídatelný. Hutná a lehce depresivní atmosféra skvěle dokresluje celý příběh. Pěkný film, kterému přeci jen k lepším přívlastkům nějaký ten kousek chybí.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Silné, syrové drama, které mít trošku odvážnější konec a ne tak lehce vydedukovatelnou pointu, tak je to na plnou palbu. Sandra skvělá. 8.5/10
avenis
avenis
8 137 bodů
8
Při sledování se propadám hlouběji a hlouběji do bezmocné deprese. A přitom stačím obdivovat opravdu vynikající výkon Sandry Bullock, která už několikrát dokázala, že úspěšně vyrostla z rolí diblíků a zvládne přesvědčivě zahrát třeba propuštěnou trestankyni bez make-upu, shrbenou, zachmuřenou a nesmírně lidsky prokreslenou. Opravdu parádní výkon. (12.1.2022)

Dodatečné informace

Původní název:
The Unforgivable (více)
  • USA V nemilosti
  • USA The Unforgivable
Premiéra v ČR:
10. 12. 2021
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA, Velká Británie, Německo
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch