Marvel se rozpomněl, jak dělat kvalitní a temné projekty. Minisérie Echo má připomenout Daredevila

Marvel se rozpomněl, jak dělat kvalitní a temné projekty. Minisérie Echo má připomenout Daredevila
Echo | Disney+
Všech pět epizod vyjde 10. ledna naráz, čímž u Disneyho mění strategii po nepovedené Tajné invazi. Červnová špionážní premiéra sbírala chabé ohlasy a finální díly měly malou sledovanost i nízké hodnocení. Pověst sice napravila podzimní druhá řada Lokiho, ale Marvel se přesto vydává opatrnější cestou. Filmům se v kinech nedaří a fanouškovská základna očekává změny, které může přinést právě Echo.
Echo
Echo
55%
Podle prvních ohlasů režisérka Sydney Freeland (Reservation Dogs, Emergence) připravila duchovního nástupce Daredevila, v němž vynikají drsné a kvalitní akční sekvence. A také vyprávění orientované na postavy a na jejich bezprostřední hrozby, které se mají vztahovat spíš na rodinný okruh než na osud celého světa. „Tematicky jde o prozkoumání traumatu. Jak se s ním vyrovnáváme a jak mu čelíme. Jaký dopad má na nás stejně jako na naše okolí,“ podělila se Freeland s webem Comicbook o charakteru vyprávění, které má zahrnovat také flashbacky, v nichž vystupují hrdinčini předci.
Echo: trailer | Disney+
Indiánský původ protagonistky sehraje klíčovou roli, čímž Marvel dál rozšiřuje demografický rozptyl svých příběhů. Maya Lopez se publiku neobeznámenému s komiksy představila v Hawkeyovi jako chladnokrevný zabiják, ovšem v závěru se vzepřela vůli svého mafiánského strýce. Právě Kingpin je největším pojítkem s netflixovským Daredevilem, v němž si jej rovněž zahrál Vincent D'Onofrio.
Populární seriál o třech sezónách se vyznačoval mimo jiné temnější atmosférou a syrovou akcí, což by se mělo týkat i Echa. První kritici unisono vyzdvihují výkon Alaquay Cox a především bojové sekvence, které prý disponují skvělým zvukovým designem, špičkovou choreografií a také dávkou násilí, na jaké u Marvelu nejsme zvyklí. Shoda panuje nad tím, že takto přízemní vyprávění, které se neohání nablýskanými kostýmy poletujícími vesmírem, je v současnosti vítaným zpestřením.
Děj naznačuje budoucí rozšíření, které prý budete chtít vidět. Nejlépe se dá popsat jako charakterový akční thriller s důrazem na hrdinčino rodové dědictví a osobní historii, přičemž brutální akce navyšuje vědomí toho, co vše je pro Mayu v sázce. Ačkoli tempo místy údajně kolísá a klidnější dialogové scény na ty akční ztrácí, Echo se jeví jako spolehlivá zábava pro věrné fanoušky a fanynky.
Druhým marvelovským seriálem s premiérou v příštím roce bude spin-off WandaVision s názvem Agatha: Darkhold Diaries, v němž opět uvidíme Kathryn Hahn. Další větší komiksové premiéry roku 2024 zahrnují trojlístek studia Sony Venom 3, Madame Web a Lovec Kraven.
zdroj: Comicbook
Podívejte se na žebříček nejlépe hodnocených seriálů roku 2023 dle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.