Marvel bere zpátečku: příští rok dorazí na Disney+ jen dva nové seriály

Marvel bere zpátečku: příští rok dorazí na Disney+ jen dva nové seriály
Alaqua Cox jako Echo | Marvel Studios
A nejde o žádné spekulace, potvrdila to Disneyho tisková zpráva. První série se dočkáme 10. ledna, kdy vyjde minisérie Echo, spin-off Hawkeye s Alaquou Cox v hlavní roli. Výjimečně by měly být zveřejněny všechny epizody najednou, čímž si studio chce pravděpodobně otestovat, zda tím zabrání odlivu diváků a divaček (týdenní rozestupy v rámci uvádění jednotlivých dílů zatím Disney+, zdá se, nesvědčí).
Pětidílná série Echo bude na dlouhou dobu tím jediným nováčkem, který v rámci MCU obohatí nabídku streamovací služby. Další novinky se dočkáme až na podzim (někdy okolo Hallowenu), kdy vyjde Agatha: Darkhold Diaries. I v tomto případě jde o spin-off, tentokrát série WandaVision. Ústřední postavou se stává někdejší antagonistka Agatha Harkness, která si získala početný zástup fanoušků.
Agatha Harkness
Agatha Harkness | Marvel Studios
V tomhle případě se zatím zpráva zmiňuje o klasické týdenní distribuci jednotlivých dílů, pokud si ale Echo povede v číslech lépe, možná studio svou strategii ještě přehodnotí. Dále má studio rozpracované série Ironheart, Daredevil: Born Again a Wonder Man, ty však nedorazí dřív než v roce 2025.
Kdo cítil, že Marvel byl v posledních letech doslova všude, může slavit. Ve studiu nyní hodlají dle svých vlastních slov upřednostnit kvalitu před kvantitou a také by mělo dojít ke střízlivějšímu přístupu k rozpočtům. Jde jednoznačně o správný přístup, jestli se však povede oživit zájem o uvadají žánr komiksových filmů, toť otázka. Minimálně v tuhle chvíli to vypadá, že doba superhrdinů končí a pozornost diváků a divaček bude nyní směřovat k adaptacím videoherních hitů. Ale to ukáže až čas.
Mezitím se určitě podívejte na Kinobox žebříček nejlepších seriálů dostupných na Disney+.
zdroje: Disney, Joblo, Variety