Objeví se Robert Downey jr. ještě někdy jako Iron Man? Definitivní odpověď fanoušky dojme

Objeví se Robert Downey jr. ještě někdy jako Iron Man? Definitivní odpověď fanoušky dojme
Avengers: Endgame | Marvel Studios
Spousta fanoušků a fanynek by resuscitaci Kapitána Ameriky, Black Widow či Iron Mana jistě uvítala. Otázkou je, zdali by se jejich uzavřené příběhové linky podařilo aspoň trochu smysluplně oprášit a velkou roli samozřejmě hraje i fakt, jestli by hvězdy jako Chris Evans, Scarlett Johansson či Robert Downey jr. o něco takového vůbec stály.
Robert Downey jr.
Robert Downey jr.

Herec, Účinkující

Minimálně v případě Downeyho se však taková možnost nyní zdá zcela nereálná. Pro jeho velký profil v časopise Vanity Fair se šéf Marvel Studios Kevin Feige opět rozpovídal o důležitosti Tonyho Starka pro celé MCU, zároveň však také popřel, že by jeho návrat jakkoli připadal v úvahu.
Tony Stark a Morgan Starková (Avengers: Endgame)
Tony Stark a Morgan Starková (Avengers: Endgame) | Marvel Studios
„Ten okamžik zachováme a už na něj nebudeme nijak sahat,“ připomněl Feige Starkovu smrt ve filmu Avengers: Endgame. „Všichni jsme spoustu let tvrdě dřeli, abychom se dostali až do tohoto bodu, a rozhodně to nechceme žádným magickým způsobem odvolat.“
Už dotáčky a dabování poslední věty, kterou Stark ve filmu řekne, byly prý pro Downeyho velmi náročné. „Poslední natáčecí den jsme se rozloučili se slzami v očích. Všichni se pak emočně posunuli dál,“ doplnil Joe Russo, jeden z režisérů Endgame. I po rozloučení s rolí a štábem se však Downey musel ještě jednou vracet na plac. „Slíbili jsme mu, že to bude úplně naposledy, co jsme ho k tomu přiměli,“ vzpomínal Russo.
Iron Man
Iron Man | Marvel Studios
Z těchto slov se tedy nezdá, že by Downey ani Feige měli jakýkoli zájem postavu Iron Mana oživovat – ať už kvůli vlastní sentimentalitě, nebo snaze nenaštvat zmenšující se obec marvelovských příznivců. Na druhou stranu ale hrátky s multiverzem ukázaly, že nic není nemožné, a tak jistě nelze vyloučit, že se v některém z příštích superhrdinských dobrodružství objeví alternativní verze Tonyho Starka, hraná nejspíše jiným hercem.
Otázka je, zdali by takové řešení skutečně pomohlo navrátit MCU poněkud vadnoucí popularitu a nějaký z nových příběhů vyšvihnout třeba do našeho žebříčku nejlepších komiksových filmů všech dob.
Zdroje: Vanity Fair, The Playlist