Memento

Zdeňka Vokolková

Komentáře 26

Od nejnovějších
  1. Tenkrát v Hollywoodu
    Tenkrát v Hollywoodu (2019)
    4
    Očekávala jsem mnohem víc. Samozřejmě mám nastudované historické pozadí, ale film ve mně neprobudil absolutně žádné emoce. Margot Robbie byla krásně roztomilá, ale film byl naprosto plytký a v jednu chvíli jsem usnula. Jsem ráda, že jsem na něj nešla do kina.
  2. Výměna manželek
    Výměna manželek (2005)
    8
    Má guilty pleasure, miluju Výměnu manželek. Můj nepořádek, rodinné i jiné problémy po odvysílání najednou neexistují... :DD Ale nejsem žádná hyena, s rodinami i soucítím. Je vždy také zvláštní vidět ve vysílání rodiny z vašeho města a okolí. Těším se na novou sezónu.
  3. AVA: Bez soucitu
    AVA: Bez soucitu (2020)
    6.5
    Zaujal mě trailer a Jessica Chastain, tak jsem se těšila, navíc mám ráda filmy, kde je hlavní hrdinkou silná žena, do které se mohu vžít (kterou bych chtěla být :)). Většina soubojů byla strašně rozmazaných, trochu mi oči šly šejdrem. Mohl to být i lepší snímek...
  4. Co na to Češi
    Co na to Češi (2016)
    5
    Pouštím si ho pouze, když si chci prostě v telce něco pustit a ono tam opravdu nic není. Pamatuju si jen, když otázka byla - "co má šéf na stole?" - a já v obýváku vyhrkla, že sekretářku a nakonec to byla pravda, to mě upřímně pobavilo. :D Jinak zbytečný pořad.
  5. Partička
    Partička (2011)
    8
    Před mnoha lety fascinace novým žánrem. A přiznávám se, jsem hlavně unešena Igorem Chmelou. :)) V pravé chvíli utrousí kratičkou poznámku, která člověka rozesměje víc než sáhodlouhé popisování vtipné situace. Vůbec mě ale nebavila Partička v hotelu (kromě postavy kněze).
  6. Vyprávěj
    Vyprávěj (2009)
    9
    Zrovna jsem se poprvé stěhovala do vlastního bytu, když jsem seriál začala sledovat. A byla na vejšce. A seznámila jsem se tam s tehdejším přítelem. Tak mi seriál opravdu sedl. :)) A mám ho ráda doteď, i když pozdější série už jsou spíš "vyjmenování" historických událostí. Díky němu jsem "objevila" půvabnou Andreu Kerestešovou, hraje nesmírně přirozeně.
  7. Jeho temné esence
    Jeho temné esence (2019)
    9
    Taaak dlouho jsem se těšila. :) Zbožňuju knížky, zbožňuju film, zbožňuju i hru a teď konečně přišel čas adorovat i seriál. Trochu jsem se bála, že Lyra bude působit moc staře, ale Dafne je naprosto dokonalá a díky ní seriál nevypadá jak pohádka pro děti. Často intra u jiných seriálů přeskakuju, ale tohle si pouštím snad několikrát do týdne, je fantastické.
  8. Dokonalý polibek
    Dokonalý polibek (2018)
    0
    Tak dlouho jsem se nezasmála, děkuji zfetovaným tvůrcům za slátaninu tisíciletí. Herecké rádoby výkony, střih jako z mateřské školky, hudba z pekla... všechno špatně. Marmeládou ověnčená Lucie prostě neumí hrát, nestačí hrát si na diblíka. A pardon, Tina Adams mi stále připadá jak jméno z úplně jiného žánru.
  9. Joker
    Joker (2019)
    9.5
    Byla jsem připravená na cokoliv, ale že mi bude celou dobu běhat mráz po zádech, to tedy opravdu ne... Doposud byl pro mě nejlepším Jokerem Heath Ledger, ale své prvenství ztratil *taneček na schodech*. Fantastická hudba mi společně se znepokojivým smíchem dělala v hlavě neplechu několik dní. Vyhublý Phoenix právem kraluje.
  10. Moje sestra vlkodlak
    Moje sestra vlkodlak (2000)
    8.5
    Sice klasický béčkový film, ale hlavní představitelka (brunetka Brigitte) je mi nesmírně sympatická (vlastně mi i připomíná mě ehm). Příběh se mi velmi zamlouval, na tu dobu musím vyzdvihnout i docela koukatelné efekty. Asi si dám v dohledné době opáčko. :)
  11. To
    To (2017)
    7.5
    Dlouho jsem se shlédnutí vyhýbala, ale po premiéře druhého dílu nakonec nastala ta správná chvíle. Spousta nezodpovězených otázek, ale úžasné herecké obsazení zachránilo i divnější pasáže filmu. Do Beverly jsem se úplně zamilovala. :) Blejskavý konec mě nezaujal.
  12. To Kapitola 2
    To Kapitola 2 (2019)
    7.5
    Několik dní jsem přemýšlela o návštěvě této premiéry, když jsem v tu dobu ani ještě neviděla předchozí díl. Volný večer byl nakonec zaplněn touto peckou i přes děsivé recenze. Byla jsem připravená na cokoliv, ale shlédnutí jsem nelitovala. Herecké obsazení zachránilo celý snímek.
  13. Příběh služebnice
    Příběh služebnice (2017)
    9
    Nadčasově děsivý seriál, který muži moc nemají v oblibě, to je Příběh služebnice. :) První a třetí série naprosto neskutečná do posledních minut, druhá série byla směšná. Možná první seriál, kdy ve mně každá postava zanechala nějaké emoce. Vyzdvihuji výkony Elisabeth Moss, Yvonne Strahovski, Josepha Fiennese, Alexis Bledel a Madeline Brewer.
  14. John Wick 3
    John Wick 3 (2019)
    9
    Předchozí díly jsem neviděla, ale co s načatým večerem, že? Keanu mě dostatečně nalákal, tak jsem byla připravena na cokoliv. Ale... mně se to líbilo! Napínavá akce od začátku do konce, srdcervoucí hudba, co udržovala tempo celého snímku. Halle Berry podala kupodivu zvláštní výkon a k hranému přízvuku Jerome Flynna se ani nebudu vyjadřovat.
  15. Ulice
    Ulice (2005)
    7.5
    Před mnoha lety, kdy Ulice slavně začínala, jsem ji nemohla vystát. Trapné příběhy, otřesné herecké výkony a každý ji v šatnách ve škole citoval - „Ahoj, ženy!“ Nicméně před pěti lety se mi změnil život a dokonce se změnila i Ulice... ta ale kladně. Mám ji ráda, v některých zápletkách se sama nacházím a sledování je skvělý relax.
  16. Hra o trůny
    Hra o trůny (2011)
    9
    Jsem závislá, zasažena. K prvnímu dílu jsem se před lety dlouho odhodlávala (kde jsou ty časy, kdy jsem se za nové díly nestyděla). Nikdy nezapomenu na Margaery, Daenerys, Jona, Cersei... Kvitovala bych dopsání knih, ale dávám tomu ještě tak deset let. :)
  17. Aquaman
    Aquaman (2018)
    9
    V sobotu jsem k filmu nesedla s velkým očekáváním, ale mýlila jsem se! Sympatická akční řežba, kulervoucí Atlantida, poutavý příběh, nádherné vizuály a Jason Momoa mi zase přivodil... zajímavé sny. Tento filmový kousek pozitivně změnil můj pohled na tohohle blonďáka. :D
  18. Smrtelné stroje
    Smrtelné stroje (2018)
    9
    Knihy miluji, takže na tento počin jsem se neskutečně těšila. Ale i já souhlasím, že odstoupení Petera Jacksona z režisérského postu filmu trochu uškodilo. I tak filmu lichotí silné charaktery. Hester mě upoutala a Hugo Weaving byl jen třešničkou na dortu.
  19. Debbie a její parťačky
    Debbie a její parťačky (2018)
    8
    Přiznám se, že vůbec nejsem fanynka Dannyho parťáků a na tento snímek jsem původně ani jít nechtěla. Ale přesvědčila mě skupinka mých oblíbených (ne všech z partičky) hereček. Cate, Anne, Helena i Sarah mě „přinutily“ nedívat se na hodinky a necítit se sama v poloprázdném kině. PP byl rušivý...
  20. Wonder Woman
    Wonder Woman (2017)
    8.5
    Takže nejdříve jsem si koupila Wonder woman tričko, potom jsem začala číst tyto komiksy a nakonec... film. No já tušila, že mi tahlencta ženská přiroste k srdci. :)) Gal Gadot celému snímku kralovala s prstem v nose. Akorát mi neseděl záporák (moc se omlouvám, Lupine).
  21. Jackie
    Jackie (2016)
    8
    Nebudu souhlasit s většinovým názorem, že snímek za moc nestál (minulý rok jsem měla „Jackie“ období). Natalii jsem věřila každičký nádech, poloúsměv i rozkošně zahraný přízvuk. Že se ve filmu nic nedělo? Tak si pusťte dokument se stejným „tématem“. :)
  22. Tomb Raider
    Tomb Raider (2018)
    8.5
    Laru beru odjakživa jako člena rodiny, už od mládí jsem si neskutečně užila každý díl této neskutečné série, takže jsem s návštěvou kina (byť se mnou nechtěl nikdo jít) dlouho neotálela. Občasné wtf se střídalo s blaženým úsměvem, nicméně i tak se tvůrci mohli více držet předlohy.
  23. Vraždit je snadné
    Vraždit je snadné
    6.5
    Nemám ráda detektivní příběhy, nemám ráda Poirota ani slečnu Marpleovou, prostě jsem film shlédla jen a pouze kvůli Benedictu Cumberbatchovi. :) Snímek se mi líbil, i když zrovna Ben nebyl v záběru, tak byl zřejmě kvalitní (ten příběh). I dabing byl uspokojivý.
  24. Lara Croft - Tomb Raider
    Lara Croft - Tomb Raider (2001)
    8.5
    Tomb Raider, má první zakoupená počítačová hra. Bavilo mě byť jen číst návody na internetu (když jsem se zasekla u neřešitelné hádanky). Láska na celý život... každá holčička chtěla být princeznou, já chtěla být vždy Larou Croft. :) Filmový příběh byl sice občas až úsměvný, své kouzlo ale rozhodně má (a bude mít).
  25. Černá labuť
    Černá labuť (2010)
    8.5
    Nestává se mi moc často, že bych se na shlédnuté filmy dívala znovu (vždyť už znám děj i rozuzlení). Nicméně před pár dny jsem nemohla spát a Černou labutí jsem byla ještě více okouzlená a našla jsem další momenty, kterých jsem si tehdy nepovšimla. Nepochopení, manipulace, pláč... na emoční vybití ideální.