Hra o trůny

89%
Hra o trůny
Kontinent, kde léta trvají desítky roků a zimy se mohou protáhnout na celý lidský život, začínají sužovat nepokoje. Všech Sedm království Západozemí - pletichářský jih, divoké východní krajiny i ledový sever ohraničený starobylou Zdí, která chrání království před pronikáním temnoty - je zmítáno bojem dvou mocných rodů na život a na smrt o nadvládu nad celou říší. Zemí otřásá zrada, chtíč, intriky a nadpřirozené síly. Krvavý boj o Železný trůn, post nejvyššího vládce Sedmi království, bude mít nepředvídatelné a dalekosáhlé důsledky... Výpravný seriál HBO Hra o trůny, podle bestsellerové fantasy ságy Píseň ohně a ledu od George R. R. Martina, zachycuje soupeření o moc mezi králi a královnami, rytíři a odpadlíky, lháři a šlechtici. Na počátku požádá král Robert Baratheon, jehož žena Cersei pochází z rodu bohatých a bezohledných Lannisterů, lorda Eddarda Starka, aby přijel na jih a pomohl mu spravovat království poté, co záhadně skonal jeho pobočník. Zároveň trůn z východu ohrožuje dospívající princezna Daenerys s bratrem Viserysem, jejichž rod Targaryenů vládl Západozemí mnoho let předtím, než byl krvavě sesazen. A proslýchá se také, že se dějí podivné věci na hranicích, severně od Zdi, kam odjíždí Jon Snow, Eddardův nemanželský syn, aby se stal členem bratrstva, jenž je zavázáno přísahou království chránit. (oficiální text distributora)




xxmartinxx
xxmartinxx
22 266 bodů
4
Nostalgicky vzpomínám na časy, kdy mi vadilo, že první tři řady jsou moc mechanicky dokonalé - zvlášť od šesté řady je scénář neskutečně lobotomizovaný a stupidnější každou epizodou. Motivace postav a dějové oblouky nedávají sebemenší smysl a krom silného obsazení některých rolí (bohužel krom dvou hlavních) a relativně vysokého rozpočtu ten seriál už nemá fakt vůbec nic. Nedává to smysl logicky ani intuitivně - je to založeno už jen na plnění fanouškovských očekávání a spoustě prvoplánových gest. Exhibice plytkosti, fádnosti, podlézavosti a neschopnosti komunikovat na základní rovině. D+D se projevili jako únosní kurátoři předlohy, ale jakmile jim došla a měli vymyslet vlastní scénář, ukázalo se, jak špatní tvůrci jsou. Je to docela smutné, když člověk vidí všechny ty prostředky a tolik talentu jednotlivých řemeslných profesí vložených do scénáře, který je intelektuálně pod úrovní průměrného fanouška.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Po 8 letech a sériích konec. Přelomová záležitost co se týče tv tvorby. Herecky a hlavně řemeslně špička, která tu už tak vysokou laťku quality tv posouvala s každou sérií výš a výš. Taky se sice nevyhnula slabším sériím (za mě asi 3.,5 a 8.), ale jako celek je tohle nehorázná a hlavně výborná kultovka. Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.
lamps
lamps
15 150 bodů
9
Mé krátké polemizování o vývoji seriálu si můžete přečíst zde (obsahuje spoilery): http://www.subsvet.cz/2017/08/glosa-zemrela-s-malickem-puvodni.html


Dodatečné informace

Původní název:
Game of Thrones (více)
  • USA Hra o trůny
  • USA Game of Thrones
Země původu:
USA

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch