Kniha džunglí

79%
Kniha džunglí
Kniha džunglí, kterou režíruje Jon Favreau („Iron Man”), je hraný celovečerní velkofilm podle překrásných povídek Rudyarda Kiplinga inspirovaný klasickým animovaným stejnojmenným snímkem od studia Disney. Jeho hrdinou je chlapec Mauglí (nováček Neel Sethi), člověčí mládě vychované v džungli vlčí smečkou. Do džungle však přichází hrozivý tygr Šér Chán, jenž si nese jizvy způsobené člověkem. Šér Chán chce zničit vše, co vnímá jako ohrožení a Mauglí cítí, že již v džungli není vítán. A tak opouští svůj domov a vydává se na dobrodružnou cestu plnou poznání. Provází ho přísný mentor, pardál Baghíra, a veselý medvěd Balú. Cestou džunglí se Mauglí setká se zvířaty, které to s ním nemyslí vždy dobře. Patří mezi ně krajta Ká, jejíž svůdný hlas a pronikavý pohled hypnotizují člověčí mládě, a marnivý král Ludvík, který se snaží Mauglího přemluvit, aby mu prozradil tajemství překrásného, leč smrtonosného Rudého květu: ohně. Kniha džunglí v sobě přirozeně snoubí výkony herců s fotorealistickou počítačovou animací zvířat a prostředí. Diváci se ocitnou v moderně generovaném příběhu zasazeném do okouzlujícího a životem překypujícího prostředí džungle. (Falcon)



Recenze: Kniha džunglí

Kinobox.cz
70%

Důležitější je, že tenhle film má úžasné kouzlo. Takové to filmové audiovizuální kouzlo, kdy se prostě kocháte tím, že před sebou vidíte fantastický, mytický, neprobádaný svět, plný překvapení, nebezpečí, úžasných vyhlídek atd. atd... Nestává se mi v posledních letech často, že by mě film takhle okouzlil...


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
8
Po vizuální stránce se můžeme bavit o totálním orgasmu. Kniha džunglí nabízí opravdovou rozmanitost krajiny a nádherně vyhlížející zvířata. Příběh není tak zábavně podaný jako v animáku z roku 1967,ale Jon Favreau je natolik nadaný režisér,že si vystačil i bez zbytečných taškařic. Velmi příjemná podívaná.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
8
Rozhodně nejlépe natočený příběh o Mauglím. Balú je nepřekonatelný, Šér chan skvělý. I když jsem tomuto příběhu nikdy nepropadl, tohle se mi vážně líbilo. Vše jako živé. V příběhu není nic extra přehnané a celé to půspbí symapticky a pohodově. Myslím si, že konečně rodinná podívaná bez 100% animace.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
8
Spíš na tom není nic špatně, než že by bylo něco dobře. Disneyovský automat na nostalgii, který staví na dokonalém technickém zpracováním. Je to ostatně právě kontrast nejmodernějšího CGI a klasického příběhu, co lidi rajcuje - kdyby to bylo úplně stejné, ale animované 2D animací, nikoho by to nezajímalo. 3 a 1/2


Dodatečné informace

Původní název:
The Jungle Book (více)
  • USA Kniha džunglí
  • USA The Jungle Book
Premiéra v ČR:
21. 4. 2016
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Čeština:
Kniha džunglí je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch