Profilový obrázek

Branduff

Bran Duff

Komentáře 43

Od nejnovějších
  1. Noční můra v Elm Street
    Noční můra v Elm Street (2010)
    4
    Značka noční můra se snažila být v hromadě slasher filmů jiná a to bylo něco co se mi na ní líbilo. Ano byla to tupá vyvraždovačka ale až na druhý díl zde byl nádech komedie víc než kde jinde. Každý smrt byla jiná, šílená a kreativní. Premise snů k tomu krásně nahrávala. Hrátky z obětí byli něco co dělalo tuhle značku tak jinou a lepší. Tohle zřejmě nějak uniklo a máme tu remake které je jen tupou vyvraždovačkou bez té omáčky a přílohy okolo. Nechci se bavit o kvalitách po stránce režie. Má to své kvality ale charisma roberta englunda a tu šílenou kreativitu prostě nenahradí sebehezčí scéna filmu.
  2. Insidious: Červené dveře
    Insidious: Červené dveře (2023)
    6
    První a druhý díl je skvost. Dokáže to překvapit a šokovat. S dalším dílem kvalita klesala až jsme se dopracovali k pokusu o rodinné drama s hrozným horrorem. Právě rodinné drama otce a syna je to co zde sráží kvality filmu. Neříkám že to je něco děsného ale v tomhle filmu se to prostě nehodí. Elise je mrtvá, jak tedy pokračovat ? Zvolená varianta mi nepřišla zrovna nejlepší. Jako jednohubka to je lehce naprůměrné, jako pokračování zavedené značky mi to přišlo slabé. Každý díl měl nějaké vyvrcholení které fascinovalo, tady byla fascinace že jsem jo zvládl dokoukat bez touhy neproklikat zcela nudnými pasážemi.
  3. Hellraiser
    Hellraiser (2022)
    5
    Oživení známé značky s hromadou nesympatických postav není něco co by vyčnívalo. Nevadí mi změna pohlaví pinheada. Co za mně byla chyba je casting. Hlavní postava je nesympatická, snaha přilít trochu emocí a charakterních vlastností nějak nefunguje. Oživit klasickou značku kultovního Horroru s hromadou násilí nebo vytvořit Horror s fungujícímí charaktery založeném na postavách ? Autor jsi měl vybrat jednu z těchto variant a né smíchat vše dohromady. Kdyby jsi někdo chtěl pustit Helleaisera radím klasiku z 87 roku. Je to sice lepší remake než třeba Lesní duch, ale kvalit to moc nepobralo.
  4. Bod obnovy
    Bod obnovy (2023)
    7
    Pokud máte dost českých romantickách či trapných komedii je tady něco pro Vás. Nejedná se o převratné dílo. Scénář je přímočarý a prakticky divák ví jak bude děj pokračovat či jak to zhruba skončí. Na druhou stranu ale od klasik jako ocelové město apod. tady nic podobného nebylo. Bod obnovy má příjemný vizuál, na české poměry přímo světový. Budoucnost tady není přehnaná a celé to dodává zatuchlé české filmografii svěží nádech současnosti. Snad se i díky tomuto snímku začalo blýskat na lepší filmařské časy.
  5. Úsměv
    Úsměv (2022)
    5
    Parker Finn má potenciál ale jeho prvotina není nikterak ohromující. Horroru jistě něco dá, tady byl vidět potenciál a snad i ovlivnění filmy jako kruh a další jemu podobné snímky i tak nic přelomového. Slabší průměr. Vizuál nejhorší není a potenciál to mělo ale někde se to zadrhlo.
  6. All Hallows' Eve 2
    All Hallows' Eve 2 (2015)
    6
    Osm krátkých horrorových povídek. Mnohem lepší než první díl ale z těch několik vyčnívají jen dva kraťasy a další dva mají nadprůměr. V poměru k rozpočtu je to lehce nadprůměrné dílko pro milovníky brakové horrorové tvorby.
  7. Terrifier
    Terrifier (2017)
    9
    Poprvé se tento klaun ukázal v krátkých povídkách All Hallows' Eve. Tady díky $35,000 se stal ikonou Gore horroru a svým znázorněním překonal některé klasiky tohoto směru. Pro milovníky Gore jistý start nové značky, pro slabší povahy snímek na pomoc odlehčení žaludku.
  8. Terrifier 2
    Terrifier 2 (2022)
    8
    nízko-rozpočtové šílenství, krev a gore ..... zatím co první díl byl jen násílí a hromada gore , tento druhý již s trochou peněž navíc se snažil přidat příběh. Na to že snímek stál jen 250 tisíc má své kvality a poli Gore horroru se jistě usadí jako nová značka. Děj je chaotický a postrádá logiku , detail pro Gore jsi to ale vynahrazuje.
  9. Barbar
    Barbar (2022)
    5
    Začátek mně zaujal. Něco nového a zajímavého než se vše pos*lo. Někde v půlce mně film ztratil a nedokázal získat ani po představení nové postavy. Myšlenka zajímavá, začátek super ale od půlky se vše rozpadlo a přestalo fungovat.
  10. Na západní frontě klid
    Na západní frontě klid (2022)
    1
    Kdyby se tento film jmenoval jinak, neměl bych sním problém. Takhle dle mého je to odpad. Jsem zastáncem původního filmu na západní frontě klid z roku 1930 a je smutné že nová generace jenž pomalu nezná knihy dají přednost novému zpracování než klasice. Postavy a asi 3 scény jsou převzaté ale jinak ? .... Změněný začátek a já jsi řekl ok ..... žádné masírování učitelem a oblek který měl před ním někdo jiný mi problém nedělalo tak velký ale kde je ten sadistický výcvik ? Věci okolo smrti pár postav dost upraveny, věci okolo plynu chybí uplně a pod. Na jednu stranu je to natočeno jako válečné porno. Jednání o míru, filmařina a věci okolo super ale toto není na západní frontě klid. Už ten konec kdy by se měl natahovat pro motýla ..... Chybí emoce, brutalita, hrůzy války. Místo toho máme jen další skvěle natočený válečný film jenž pro stejné postavy a snad 2 scény má název Na západní frontě klid. Někdo vzal knihu jenž znají díky povinné četbě miliony lidí na světě, vytrhl asi 90% stránek a řekl tohle natočím. Kdyby se to jmenovalo jinak, dal bych 8 až 9. Takhle jasná 1 a doufám že lidé jsi i tak pustí klasickou verzi či přečtou knihu.
  11. The Batman
    The Batman (2022)
    8
    Každá nová interpretace Batmana je jiná. Někdo dává přednost akci, jiný příběhu. Tato verze má osobitou atmosféru. Tam kde ostatní ukazují Batmana jako temného rytíře bránící silou svých pěstí zákon, zde nám verze Pattinsona ukazuje to čím Batman byl na samém počátku. Výborným detektivem. Víc než v jiných filmových podobách netopýřího muže se zde mluví, pátrá a buduje atmosféra tohoto temného a děsivého místa jakým Gotham bezesporu je. Stísněnost, úzkost a špinavost tu lze cítit opravdu ve velké míře. Vše navíc podtrhuje hudební podkres. Tento Batman je prostě jiný. Neříkám že nejlepší ale prostě jiný. Jeho návrat k detektivním kořenům je však fenomenálním počinem inspirován klasikami jako sedm či zodiak.
    • návrat k detektivním kořenům
  12. Taxikář
    Taxikář (1976)
    10
    Do tohoto snímku jsem musel dospět. Když jsem jej viděl poprvé někdy kolem 15 let, nic mi to neříkalo a já na něj rychle zapomněl. Po mnoha letech se k němu náhodou vrátil a nestačil žasnou. Jak mi mohlo tohle unikat tak dlouho. Depresivní, fenomenální a zároveň jeden z nejpodctivejších filmů jaké jsem viděl. Ponurost, špinavost , deprese a fantastický De Niro dělá z tohoto snímku super zážitek.
  13. Smrtonosná past: Opět v akci
    Smrtonosná past: Opět v akci (2013)
    3
    Tohle bolelo ...... po nadprůměrném čtvrtém díle je tady pokračování kultovní série které dělá vše špatně. Děj je příšerný, akční scény taktéž, John jsi někde zapomněl své charisma a hlášky. Pomalu nevím zda je horší John nebo jeho syn a extrémně nezajímavý záporák. Za tohle by měl jít autor před soud - hanobení klasiky je na místě. Alespoň pár bodu pro záporačku. Bez ní by se nebylo nač koukat.
  14. Joker
    Joker (2019)
    9
    Tak trochu jiný komiksový film než mnozí čekali. To že Phoenix bude excelovat jsem čekal ale že mně film pohltí, rožvejká a vyplivne až na konci jsem nečekal. Gotham je město které každý vidím jinak. Vše je ale v základu společné. Tísnivé a deprimující místo kde pro korupci, boj o moc a pouliční stísněnost se z jedinců volající po pomoci stávají šílení maniaci. Místo plné temnoty, prázdnoty a samoty. Tenhle snímek zachycuje gotham reálněji což vyvolává ještě stísněnější pocity. Žádné velkolepé gotické budovy na které jsme jsi za ta léta zvykli, žádný pád do chemické nádoby gangstera či jiné vzniky Jokera. Pád na dno společnosti kde každý, každého ignoruje, nedovoláte se pomoci a jeden špatný den vás dělí od dráhy šílence. Spojení toho všeho a silná inspirace třeba filmem Taxikář dodává tomuto snímku tu pravou atmosféru a dokazuje že i Komiksový film má co nabídnout a říct. Skvělý snímek po všech stránkách.
  15. Liga spravedlnosti Zacka Snydera
    Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021)
    5
    Ano je to lepší než původní liga ale že by to bylo něco epického ? HBO přitáhlo diváky, fanoušci jásají, Snyder jsi může hrdě bouchat na hruď a říkat vidíte tu nádheru a epičnost a ostatní ? Zbytečně dlouhý a přeplácaný film. Snyder opět nezklamal a nacpal plno scén s odkazy na další pokračování které nebude, plno zpomalovacích scén a pár okamžiku kdy jsi divák myslí že sleduje videoklip než plnohodnotný filmový kousek. I když zkrácený počin je horší, raději bych se donutil (ač nerad) vydržet u něj než u tohoto počinu.
  16. Blue Beetle
    Blue Beetle (2023)
    7
    Tohle mělo být na začátku DS ne na konci ..... Představení hrdiny jak se patří. Nic extra ale taktéž žádná ostuda. Kdyby tohle bylo vedle Muže z oceli na začátku, řekl bych jsi jop DS má svého teen Iron-mana ale teď po všem co DS nám předhodilo je to průměrné až podprůměrné a já vlastně ani nevím co bych tomu dal. Přijít to na začátku 7 až 8 , po všech těch Birds of prey a pod. je to lehce nadprůměrný až průměrný kousek.
  17. Flash
    Flash (2023)
    5
    Po všem co jsi tenhle snímek zažil je fajn že jsem se jej dočkal. Odklady, problémy s Ezrou, ..... na jednu stranu to byla zajímavá reklama a člověk byl zvědavej jak vše dopadne na druhou stranu o to čím dál tím víc přestával být zájem zvláště po změnách v DS. Na druhou stranu už první trailer pro mně naznačoval že krom Michaela Keatona to bude šílené a některé efekty .... raději nemluvit. S tím čím jsem do kina šel s tím i odešel. Charisma Michaela Keatona je pořád skvělé, Ezra mně s*al od první minuty, Irish totálně zbytečná a u Zoda měl občas pocit že jsou to vložené vystřižené scény muže z oceli. Pár malých pomrknutí na fanoušky v posledních chvílí filmu a závěr u kterého jsem nevěděl zda se smát či brečet ..... Film skončil a já měl divnou pachuť v ústech. Z toho co DS do teď dalo dohromady je to dobrý film. Nedosahuje to kvalit třeba Muže z oceli ale určitě je to lepší než dalších X filmů. Z jiného hlediska průměrný až lehce podprůměrný film.
  18. Arcane: League of Legends
    Arcane: League of Legends (2021)
    7
    Hru sice znám ale patřím k odvěkým nepřátelům. Ano dávám přednost raději Dotě. Sice postavy z LoL většinou znám (aspoň) ty starší, nikdy jsem se nezajímal o jejich Lore. Tenhle seriál mně i tak okouzlil. Nejen svou skvělou animací ale dokázal mně vtáhnout do světa který nepatřil k oblíbeným. Vše podtrhuje práce s hudbou která dodává seriálu ten pravý zážitek. Není to něco jenž mně donutí zahrát jsi LoL ale zamyslet se nad tím proč něco takového není i u jiných značek které by to potřebovali. (něco podobného třeba z Warcraft univerza a pod.)
  19. Dark
    Dark (2017)
    10
    Tento seriál není pro každého. Je pomalý, ponurý a hlavně nutí diváka přemýšlet. Není to ten typ který jsi pustíte a při tom večeříte, bavíte se s přáteli či máte jinou čist. Tenhle Vás přiková a pokud se nechcete v dalším okamžiku ztratit, musí jej vnímat po celou dobu. Za to vše Vás odmění skládačkou příběhů která se sice dává dohromady pomalu ale nakonec vše do sebe zapadne a vy máte pocit že celé dílo je naprosto dokonalé. Není to něco co se dá připodobnit ostatním seriálům o cestování časem či detektivkám. Tohle je naprosto unikátní, ponuré, depresivní a presto dokonale perfektní. Pokud tomu dáte svůj čas a trpělivost, odmění Vás to jako tím nejlepším co v seriálové tvorbě lze najít.
  20. Predátor: Kořist
    Predátor: Kořist (2022)
    9
    Po hromadě příšerných děl (evoluce, predátoři, ....) konečně návrat ke kořenům. Nepovažuji se za fanouška série ale tohle jsem jsi užil. Skvělé herecké výkony Amber Midthunder a Dakota Beavers. Skvělá atmosféra. Predátor je tady opět lovec jenž má svou čest a i když je hrozbou, je zranitelný i pro obyčejného vlka. Vše podtrhuje snímání okolní krajiny a já měl chuť jsi pár záběru klidně pověsit jako obraz na zeď.
  21. Mortal Kombat
    Mortal Kombat (2021)
    4
    Na původním filmu z 1995 jsem vyrůstal a tak tento snímek mně zaujal a já se těšil. Trailer byl skvělý a já se nemohl dočkat ....... pak ale přišla ledová sprcha. Děj je chaoticky nezajímavý a nudný. Film o souboji světů je bez souboje a dvě nejznámější postavy (scorpion a sub-zero) na kterých se stavěla část reklamy tady jsou na 5 minut ? Nevadilo mi předělání známé melodie do moderní doby, svým způsobem ani že se děj filmu odehrává před soubojem ale lákání na dvě postavy které ve filmu skoro nejsou (na začátku krátký souboj a na konci o trošku delší ) je smutné. Totální selhání propagace filmu a to málo co bylo lživé. Hlavní postava zcela nezajímavá a postavy až na jednu zcela nudné. Co mně u filmu udrželo byla postava Kana která snímek aspoň dělá zajímavým. Do toho pár Fatalit a tím to končí.
  22. Resident Evil: Raccoon City
    Resident Evil: Raccoon City (2021)
    7
    Ano u hodnocení toho snímku jsem zaujatý a ne nestydím se za to. Tam kde série Andersona se snažila nadchnout a pohořela, tady se to podařilo. Postavy které má hráč série rád jsou přijatelné (jen ten Leon je moc velké ucho). Všechny lokace jak je hráči mají rádi tady jsou a i pozadí sedí. Pár scén z hry (Kamion, ...) a fanoušek jásá. Po té děsné sérii je tu konečně normální herní adaptace která je věrná originálu a to je jeden ze dvou závažných problémů filmu. To co jsem viděl ve hře mám prakticky i tady, není tu nic nového, zajímavého a něčím osobitého. Spojení prvního a druhého herního dílu je sice v něčem jiné ale přesto ve spoustě věcí stejné natolik že po naprosto dokonalém remasteru 2 dílů mám pocit že sleduji horší verzi hry. Druhý zásadní problém je že film je natolik cílený na fanoušky že člověk jenž nemiluje sérii se na to podívá , řekne jsi hmm nezajímavá blbost a půjde dál. Ano je to skvělá filmová adaptace her ale nikterak dobrý film. Přes to vše ale stále nejlepší RE hraný film jenž vznikl.
  23. Resident Evil: Poslední kapitola
    Resident Evil: Poslední kapitola (2016)
    1
    I když od 2 dílu začala hromada nelogičností a ignorování vytvořeného děje, tohle je naprostý skvost. Nejen že se tady totálně ignorují první dva díly a postavený základ vzniku celé téhle šílené jízdy ale i ta kamera dostává zabrat. Hromada záblesků, třesoucí se kamera, se šíleno-maxovským úvodem. Tam kde aspoň předchozí díly měli náznak zajímavých akčních scén, tady je vše pomalu bolest sledovat a to vyvrcholení ...... Jen doufám že poslední kapitola bude opravdu poslední i po X letech.
  24. Resident Evil: Odveta
    Resident Evil: Odveta (2012)
    5
    Po hromadě sr*ček v předchozím díle tady máme další nálož. Další hromada nesouvislých akčních scén jen podtrhuje zoufalost celého snímku. Na logiku a děj z minulých dílů už nadobro zapomenout a aspoň jsi užít pár akčních scén u které Vaše bránice dostane zabrat.
  25. Resident Evil: Afterlife 3D
    Resident Evil: Afterlife 3D (2010)
    2
    Celá série měla skončit 3 dílem. Šílený začátek čtvrtého dílu, zdlouhavý děj, hrozné postavy (Redfield jenž má nejlepší výcvik je tu zastíněný sportovní hvězdou ? wtf ?) a ještě šílenějším zakončením ..... Vždy jsem jsi myslel že nejhorší věc co RE nabízí je operace raccoon city než jsem viděl tohle.
  26. Resident Evil: Zánik
    Resident Evil: Zánik (2007)
    5
    Nastal konec světa .... děsivý a bolestivý .... stejně jako tenhle díl. Tam kde druhý měl aspoň ucházející akční scény, tady bylo vše zdlouhavě bolestivé, prázdné a šedé jako celý post-apo svět.
  27. Resident Evil: Apokalypsa
    Resident Evil: Apokalypsa (2004)
    5
    Po dobrém prvním dílu tady máme pokračování. I když předchozím díle bylo dost akce, byl snímek přízemnější, kdežto tady se tvůrci utrhly ze řetězu. Přivést na plátno známé postavy, vytvořit lore které nejen že je špatné ale v dalších filmech ho budou ignorovat a vytvoří nové ale i nastávající trendu kdy v posledních minutách začne epická akce na kterou se do dalších dílů těšíte a ono ejhle, pokračovaní ho přeskočí a pokračuje opět nudnou a čím dál trapnější adaptací. Aspoň že dvojka má aspoň pár dobrých akčních scén či občasně hláškujícího L.J.
  28. Resident Evil
    Resident Evil (2002)
    7
    První filmový počin a start nejnudnější série co jsem kdy viděl která se může rovnat se všemi pátkami 13 a dalším skvostem. Narozdíl od dalších dílů je tenhle kupodivu kvalitní. Jako nadprůměrné Béčko na motivy zavedené herní série mně bavil. Necpalo se to nic velkolepého, žádné známé postavy z her ale i tak to bylo pro fanouška herní série kvalitní. Uzavřené prostory, vir tvořící z lidí zombíky a licker .... prostě nádhera. I kdybych nebyl fanouškem jistě bych jsi to užil. Škoda jen že další díly stály za -cenzura-
  29. Ant-Man a Wasp: Quantumania
    Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023)
    2
    Pokud vytáhnout rodinného superhrdinu který se vždy držel při zemi a postavit ho proti super padouchovi s cílem zachránit mini-vesmír ? Jak jsi někdo mohl myslet že to dopadne dobře ? To co dělalo hrdinu zajímavým se zde vytratilo. Luis,vztah s dcerou, problémy, ...... vše je pryč v hromadě digitálního bordelu který se snaží udělat epickým něco, co nebylo budováno pro velkolepost. První díl byla skvělá oddechovka, druhý sice trochu vázl ale stále jsi držel svou kvalitu rodinné podívané a tohle ? To co se budovalo tu nefunguje, snaha velkoleposti je k smíchu a přestavení super záporáka pod hromadou absurdních nesmyslných jednání postav je směšná. Držet se charakteru a komunikování mezi postavami jak jsem jsi na filmy o mravenci zvykl, k ničemu by nedošlo a mohl by vzniknout normální třetí díl který by byl sice přízemní ale držel by se vybudovaných postav a jako oddechovku bych ho přijal.
  30. The Defenders
    The Defenders (2017)
    6
    Vedlejší příběhy hrdinů mají jednu vadu. Obsahují hromadu výplně a zkrácení by jim prospělo. Tady na to šly obráceně. Málo výplňových epizod a akce. Bohužel dle mého pokud pominu první dvě představovací epizody které diváci ostatních seriálů mohou přeskočit je děj uspěchaný a hodilo by se jej trochu protáhnout. Né moc ale dvě až tři epizody bych uvítal. Co ale musím vypíchnout je zpracování barev. Každý hrdina má svou barvu a vše je zde skvěle zachyceno v prvních dílech. Hlavní záporák, Ruka mi přišla pro první spojení nezajímavá. Krom Daredevila a Iron Fista propojení není a zvláště Jessica je problémová. Její zapojení mi přišlo extrémně na sílu. Kdyby se na ní obrátil Luke s prosbou o pomoc při sledování, za mně by to působilo lépe. Bojové scény až na poslední patří k tomu lepšímu s Netflix tvorby i když síla záporáku se razantně mění proti komu zrovna stojí. Poslední v podzemí je nepřehledná a zvolení Hip Hopu pro tuto scénu mi taktéž nepřišlo dobře zvolené. Ke kladům musím vypíchnout Iron Fista který je zde mnohem přijatelnější než v vlastním seriálu a jeho interakce z Lukem je super. Postavy ač hlavní či vedlejší jsi udržují své charaktery takže za mně lehký nadprůměr. Stále ale o třídu kvalitnější než některé solové řady hrdinů.
  31. The Punisher
    The Punisher (2017)
    9
    Po druhé sérii Daredevila byl na Punishera natěšený. John Bernthal a jeho proslov Daredevilovi na hřbitově bylo fenomenální vyvrcholení jeho přítomnosti. Pak přišel seriál a já ač hladový jej dokoukal až na podruhé. Surová a zemitá podívaná, plná násilí která s Punisherovi patří byla skvělá. Postavy okolo byli skvělé (hlavně Micro) ale stále ta vata. Ta zde byla ve formě vedlejšího příběhu vojáka s PTSD která byla sice na jednu stranu fajn ale bez ní by série byla za mně lepší. Záporák Jigsaw byl skvělý korporátní zm*d a celá jeho linka mně bavila. To s čím jsem měl největší problém bylo co vše Frank zvládne. Tak jak dostane naloženo bylo místy až nesmyslné a jeho léčení někdy extrémně rychlé. I tak je první série za mně super a po rodinných Marvel hrdinech konečně něco brutálnějšího. Druhá série byla zvláštní a já vlastně ani nevím jak jí ohodnotit. Frank je zde lidštější, více mluví a jeho nová poloha mně baví, Jigsaw je zde ale mimo. Nejen jeho podoba (v jeho podobách je zjizvený a děsivý, tady na hezké tváři jen 3 jizvy ? wtf ?) ale chybí i větši střety z Frankem. Druhý záporák je taky poněkud zvláštní a dle mého nevyužitý. Vztah s Amy i pokračování linky s agentkou Madani bylo fajn i akční některé pasáže super. První serie za mně super a u té druhé vlastně ani nevím.....
  32. Jessica Jones
    Jessica Jones (2015)
    8
    První série je naprosto dokonalá. Noirová detektivka, skvělá jessica a vedle Kingpina z vedlejšího seriálu Daredevil, nejlepší záporák co kdy spatřil světlo Márvel filmové či seriálové tvorby. Snad poprvé je tu někdo kdo nechce ničit, vládnout, zabíjet ..... jen žít skrytý se svou láskou. Jessica je tu fenomenální a krátké cameo Luke Cage je taktéž fajn. Pokud bych měl hodnotit jen první sérii, je to jasných 10. Pak přišla druhá a já byl zvědav jak naváže kvalita. Nechci říct že to bylo špatné, jen ..... častá výplň byla znát mnohem více než u jiných netflix marvel seriálů a až na dva díly mně druhá sezona nezvedla ze židle. Třetí byla o poznání lepší. Nedosahuje kvalit první ale je mnohem zajímavější než druhá o opět zvedla laťku super hrdinské Netflix tvorbě. Pokud má někdo rád Daredevila, první sérii Jessici bych s klidným srdcem doporučil.
  33. Daredevil
    Daredevil (2015)
    9
    Vytvořit kvalitní super-hrdinský kousek s někým kdo nezachraňuje svět nebo snad vesmír? Někdo kdo má dobře vybudovaný charakter, krvácí, cítí každou ránu a dokáže být na dně ? Netflix to dokázal. Po hromadě přesílených hrdinů, záporáku kteří chtějí ovládnout svět a bůhví co ještě je zde něco reálnějšího, přízemního a skvěle zemitého. Každou ránu jenž hrdina dostane lze cítit, každé jeho rozhodnutí má smysl a charaktery se rozvíjí s každou epizodou. Všechny tři série jsou natolik kvalitní že sám vlastně nevím která mně baví více. Každá je něčím osobitým dovedena k dokonalosti.
  34. V hlavní roli já
    V hlavní roli já (2008)
    5
    Tenhle film má zásadní problém a to úmorně dlouhý děj. Černá komedie jenž se stává zábavnou posledních pár minut. Větší část člověk prospí či unudí a pobaví se až když se zázrakem dostane na konec. Rychlejší tempo by snímku extrémně prospělo.
  35. Pomáhat a chránit
    Pomáhat a chránit (2011)
    8
    Ostrovní filmy nejsou pro každého. Děj je často pomalý a dává jsi načas. Pokud je člověk zvyklý na klasickou americkou tvorbu, tohle není nic pro něj. Pokud ale hledá oddechovku, plnou Irského humoru tohle je jedno z nejlepších děl na doporučení. Když se setká západně smýšlející agent FBI s maloměstským Irským policistou stojí to za to.
  36. Black Books
    Black Books (2000)
    10
    I když je to tvorba UK, hlavně díky skvělému Dylan Moranovi je to za mně klasický, irský humor. První sezona fenomenální, druhá lehce ztrácí a třetí dochází dech. Díly jsou krátké ale úderné.
  37. Tajemství smrti slečny Neznámé
    Tajemství smrti slečny Neznámé (2016)
    10
    Po hromadě Paranormal Activity či jiných duchařských záležitostí byl člověk přesycen a vše se mu zdálo stejné. Pak se ukázal malý filmeček a opět se vzduch naplnil novou, svěží vůní. Komornější dílko s dokonalou atmosférou, postavami i tajemstvím. Budování záhady je zde postupné a dobře dávkované natolik aby každého milovníka mysteriozní horrorové tvorby zaujala.
  38. Uvnitř
    Uvnitř (2007)
    9
    Jedna z výstavních skříní Francouzkého brutálního horroru. Nenajdou se zde lekačky, duchové či jiné paranormální aktivity, na druhou stranu je film plný krve, násilí a brutálních záběrů s kterých minimálně ženy budou mít hrůzu. Děj je sice předvídatelný ale kvalitně zpracovaný a každý fanoušek brutálních horrorů plného násilí a krve jej jistě ocení.
  39. Mother's Day
    Mother's Day (2010)
    6
    Pokud to srovnám s původním filmem den matek, je tohle mnohem atraktivnější a kvalitnější. Na druhou stranu se stále jedná o lehce nadprůměrné dílo. Pár zvratů tu sice je, některé postavy jsou fajn, jiné příšerné a děj není nejhorší. Místy předvídavý děj a občasná snaha udělat psychologické drama ale nefunguje jak by mělo.