Profilový obrázek

Branduff

Bran Duff
240

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Moravskoslezský



    Noční můra v Elm Street
    Noční můra v Elm Street (2010)
    4
    Značka noční můra se snažila být v hromadě slasher filmů jiná a to bylo něco co se mi na ní líbilo. Ano byla to tupá vyvraždovačka ale až na druhý díl zde byl nádech komedie víc než kde jinde. Každý smrt byla jiná, šílená a kreativní. Premise snů k tomu krásně nahrávala. Hrátky z obětí byli něco co dělalo tuhle značku tak jinou a lepší. Tohle zřejmě nějak uniklo a máme tu remake které je jen tupou vyvraždovačkou bez té omáčky a přílohy okolo. Nechci se bavit o kvalitách po stránce režie. Má to své kvality ale charisma roberta englunda a tu šílenou kreativitu prostě nenahradí sebehezčí scéna filmu.
    Insidious: Červené dveře
    Insidious: Červené dveře (2023)
    6
    První a druhý díl je skvost. Dokáže to překvapit a šokovat. S dalším dílem kvalita klesala až jsme se dopracovali k pokusu o rodinné drama s hrozným horrorem. Právě rodinné drama otce a syna je to co zde sráží kvality filmu. Neříkám že to je něco děsného ale v tomhle filmu se to prostě nehodí. Elise je mrtvá, jak tedy pokračovat ? Zvolená varianta mi nepřišla zrovna nejlepší. Jako jednohubka to je lehce naprůměrné, jako pokračování zavedené značky mi to přišlo slabé. Každý díl měl nějaké vyvrcholení které fascinovalo, tady byla fascinace že jsem jo zvládl dokoukat bez touhy neproklikat zcela nudnými pasážemi.
    Hellraiser
    Hellraiser (2022)
    5
    Oživení známé značky s hromadou nesympatických postav není něco co by vyčnívalo. Nevadí mi změna pohlaví pinheada. Co za mně byla chyba je casting. Hlavní postava je nesympatická, snaha přilít trochu emocí a charakterních vlastností nějak nefunguje. Oživit klasickou značku kultovního Horroru s hromadou násilí nebo vytvořit Horror s fungujícímí charaktery založeném na postavách ? Autor jsi měl vybrat jednu z těchto variant a né smíchat vše dohromady. Kdyby jsi někdo chtěl pustit Helleaisera radím klasiku z 87 roku. Je to sice lepší remake než třeba Lesní duch, ale kvalit to moc nepobralo.
    Bod obnovy
    Bod obnovy (2023)
    7
    Pokud máte dost českých romantickách či trapných komedii je tady něco pro Vás. Nejedná se o převratné dílo. Scénář je přímočarý a prakticky divák ví jak bude děj pokračovat či jak to zhruba skončí. Na druhou stranu ale od klasik jako ocelové město apod. tady nic podobného nebylo. Bod obnovy má příjemný vizuál, na české poměry přímo světový. Budoucnost tady není přehnaná a celé to dodává zatuchlé české filmografii svěží nádech současnosti. Snad se i díky tomuto snímku začalo blýskat na lepší filmařské časy.
    Úsměv
    Úsměv (2022)
    5
    Parker Finn má potenciál ale jeho prvotina není nikterak ohromující. Horroru jistě něco dá, tady byl vidět potenciál a snad i ovlivnění filmy jako kruh a další jemu podobné snímky i tak nic přelomového. Slabší průměr. Vizuál nejhorší není a potenciál to mělo ale někde se to zadrhlo.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci