Noční můra v Elm Street

46%
Noční můra v Elm Street

Pětice dospívajících přátel, která žije ve stejné ulici, má sny o hrozivém muži se znetvořenou tváří, strašidelným hlasem a zahradnickou rukavicí s noži místo prstů. Jednoho po druhém terorizuje ve snech – kde platí jeho pravidla a jedinou cestou, jak před ním uniknout, je probuzení. Když ale jeden z nich zemře, ostatní pochopí, že se jejich sny staly skutečností a jediný způsob, jak přežít, je zůstat vzhůru. Kdesi v jejich minulosti se skrývá dluh, jehož splatnost právě vypršela. Aby se zachránili, musejí se ponořit do mysli nejzvrácenější ze všech nočních můr: Freddyho Kruegera.




Recenze: Noční můra v Elm Street

Kinobox.cz
20%

Takže ve zkratce, jak moc je všechno v remaku špatně - pokud původní film způsobil, že se člověku pár dní nechtělo spát, novinka ho naopak spolehlivě žene do limbu. Kéž by si původní Freddy podal ve snu Baye, aby přestal produkovat podobné hovadiny. Koukat se na ně je čím dál větší horor.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4.5
Už to sice není ono,ale Freddy má i v dnešní době co říct. Postava Freddyho je jedna z nejděsivějších hororových postav,ale zde bylo jeho veškeré kouzlo zabito do země. Některé scény jsou velmi dobré a vizuálně poutavé. O napětí zde bohužel nemůže být ani řeč. Hold né každý remake se podaří.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
2
Freddy je moje nejoblíbenější hororová postava... tohle není Freddy, ale trapná kopie. Scény, které přesně kopírují originál, nevyzní - Haley je ztracený v zástupu idiotů a všechno se to utápí v moři hlubokého podprůměru. Buď se to mělo vydat vlastní cestou a udělat z Freddyho něco jiného, nebo to mělo ctít předlohu. Tohle má být něco mezi tím a zoufale to ztroskotává. A kam se poděl typický humor? Ani o tom nechci přemýšlet...
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
V novém kabátku je tento film zajímavý po efektní stránce, ale chybí mu to, čím původní film šokoval a tím je napětí. Párkrát jsem se lekl a to je asi tak vše. Je bez atmosféry a strachu. Maska Kruegera je velmi ''umělá'' a neefektivní. Taky pár dost viditelných nelogičností je v tomto hororu. Celkově je film jaksi prázdný. Hold originál je originál. Není však nejhorší.

Dodatečné informace

Původní název:
A Nightmare on Elm Street (více)
  • USA Noční můra v Elm Street
  • USA A Nightmare on Elm Street
  • USA Nočná mora z Elm Street
Země původu:
USA
Rozpočet:
35 mil. USD
Tržby:
115,66 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Noční můra v Elm Street je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch