Bod obnovy

72%
Bod obnovy
Bod obnovy ukazuje svět blízké budoucnosti, ve které je možné oběti nehod či vražd znovu oživit, což přináší řadu nečekaných situací. Do hlavní role ambiciózní kriminalistky, která má za úkol vyřešit vraždu jednoho z autorů revoluční technologie tzv. Obnovy, obsadil Hloz nový herecký objev Andreu Mohylovou. Další postavy ztvární Matěj Hádek, Václav Neužil, Karel Dobrý, Milan Ondrík nebo Iveta Dušková. - Film byl podpořen programem Kreativní Evropa MEDIA.



Recenze: Bod obnovy

Kinobox.cz
65%

Česká sci-fi detektivka, která obstojí i v mezinárodní konkurenci a dává naději, že tento žánr má šanci rozvíjet se rovněž v tuzemské produkci. V Andree Mohylové našla česká kinematografie jednu z nejfotogeničtějších tváří, jaké se kdy objevily na plátně. V Robertu Hlozovi pak nadšence, který má ponteciál proměnit entuziasmus v trvalejší hodnotu a znovu načít kapitolu v českém žánrovém filmu.


Pete69
Pete69
31 382 bodů
7
Jméno Robert Hloz si budíu ode dneška pamatovat a přeji mu hodně štěstí v dalších projektech, hlavně ať nezapadne do šedého průměru.. potenciál má vysoký. Na naše poměry skvělá sci-fi kriminálka. Podařený futuristický vizuál, i když to není Hollywood s násobně vysokými rozpočty. Vhodně doplněná temná hudba, dobrý scénář.. bohužel chybí nám opravdu TOP herci, kteří by z filmu udělali ještě větší parádu.
avenis
avenis
10 005 bodů
8
Mezinárodní týmová práce vyprodukovala zdařilou sci-fi, která tak trochu připomíná těmi chytrými auty Demolition mana a současně předpovídá, že elektromobilita se bez výhrad prosadí. Také se počítá se sjednocenou Evropou a s digitalizací úplně všeho, takže noviny mají pohyblivé obrázky jako ve světě Harryho Pottera. To všechno beru. Ale zálohovaný život? To už je hodně velké sci-fi. Nicméně jako filmové téma velmi dobré. Andreu Mohylovou mám spojenou s reklamou na pojištění Direct, ale její agentku jí věřím. Překvapila mě Iveta Dušková, která konečně dostala větší prostor. A Debussyho Svit luny je tak krásný.
JosefTomas
JosefTomas
9 986 bodů
6
Tak tomu říkám smůla. Nebo spíš frustrace. Něco mezi to bude, ale sakra, ten na české poměry kulervoucí vizuál (s limity samozřejmě, záběr použitý i v traileru na jedoucí auto s mrakodrapy v pozadí lehce nevzládá hloubku, ale zbytek je prostě pecka), kamera, sound design a hudba se prostě musely střetnout s tím nejprůměrnějším scénářem průměrné kriminálky, kde dialogy nešustí papírem, ale přímo ztratily veškerou šanci na život. Projev je podle toho náležitě chladný, odtažitý a s nulovou šancí zaujmout, až jsou postavy instatně odsouzeni k záhubě jakékoliv sympatie a dějem se tak víceméně jen proženou, protože není kam se vyvíjet. Je to hlavně škoda, protože na tom projektu je vidět kus práce, ale bohužel pouze v rámci designu a vizuálu. Stačí si ale projít rozhovory, kde se tvůrci (zaslouženě) rozplývají nad kresbami a spoustou vizuálních nápadů, ale scénář, to je ten kámen úrazu většiny českých filmů a nad ním tady zřejmě moc nepřemýšleli. Neodpustím si to škodolibé rýpnutí, ale ten film by taky potřeboval bod obnovy a možnost začít ještě jednou, znovu a trochu lépe. Vyladily by se potom takové kraviny, jakým je třeba rušení signálu pomocí deky.... PS: Velké plátno dělá svoje a pravděpodobně dotáhlo mé hodnocení o hvězdu výš. A ne, nemám domácí kino, ani televizi jako kráva. Jen starý PS VR brýle, ale i to zážitek zajisté pozvedlo. PPS: Viděl jsem rozhovor s režisérem ohledně scénáře a po té řadě kompromisů, které ve filmu byly, můžeme být rádi aspoň za to.


Dodatečné informace

Původní název:
Bod obnovy (více)
  • Slovenská republika Bod obnovy
  • Slovenská republika Punkt przywracania
  • Slovenská republika Punto de restauración
  • Slovenská republika Restore Point
  • Slovenská republika Резервная копия
  • Slovenská republika 恢复点
Premiéra v ČR:
24. 1. 2024
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Slovenská republika, Polsko, Česká republika, Srbsko
Rozpočet:
2 mil. USD
Tržby:
0,82 mil. USD (celosvětově)

Podobné


Powered byJustWatch