Mother's Day

67%
Mother's Day
Plakát traileru

Beth (Jaime King) chce spolu s manželem (Frank Grillo) oslavit nastěhování se do nového domu, který před pár měsíci šťastně vydražili. Oslavy nicméně netrvají dlouho, neboť se brzy na prahu objeví majitelé, kteří vůbec netuší, že o dům přišli. A začne opravdový teror.




xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Pokusy o přesahy naprosto nefungují, jako thrillerová atrakce to ale svou roli plní docela obstojně. Charisma De Mornay je sice poměrně nucené, ale neměl jsem problém na něj přistoupit. Délka samotná nevadila. Chování postav ale přece jen mohlo být logičtější a násilí intenzivnější.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
První půlka je fantastická. Ta chvíle kdy bratři vpálí do domu a z pohodových oslavenců se stanou vystrašení rukojmí, vzbuzovala naději, že by tohle mohlo být víc než jen laciné béčko. Chvíli to ještě vypadalo na solidní nadstandart, ale pak se film pomalu začal hroutit zbytečnýma scénama (na Bousmanovi se práce na Saw podepsala až moc). Ten závěr taky nic moc...5/10
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Skutečný psychický teror v plné parádě a bez zbytečných příkras. Tam kde většina hororů sklouzne k bezduché a emocionálně hluché vyvražďovačce, Bousman zručně stupňuje atmosféru a nechává hlavní hrdiny plavat v tak beznadějné situaci, že i smrt by byla možná příjemnější. Brutalitou se tentokrát veskrze šetří, a když už se objeví nějaký krvavý cákanec, nikdy není samoúčelný a dokonale zvýrazňuje zoufalost situace, která každým činem nabírá na obrátkách. Navíc jednání jednotlivých postav není vůbec tak hloupé, jak jsme u podobných titulů zvyklí. Sice je tam pár chvil, kdy se chytáme za hlavu a logika ustupuje, ale ono se to snadno říká když nemám ve vedlejším pokoji šílenou rodinku s maniakální matičkou, kterou řadím k těm nejodpornějším záporákům za posledních pár let. "Šokující" závěr se mi tam sice moc nehodil, ale budiž. Na to, jak je tenhle thriller málo známý, je až nepříjemně znepokojující.

Dodatečné informace

Původní název:
Mother's Day (více)
  • USA Mother's Day
Země původu:
USA
Rozpočet:
11 mil. USD
Tržby:
0,86 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění