Terrifier

61%
Terrifier
Terrifier z roku 2017 je nízkorozpočtový hororový gore film, který v době vydání provázela aura šokujícího díla. Odehrává se v noci na Halloween, kdy se bestiální vrah známý jako Art the Clown rozhodne vydat na brutální tažení teroru a vraždění ve městě. Příběh sleduje dvě mladé ženy, Taru a Dawn, které se po večírku stávají terčem Arturova sadistického řádění. Snímek je známý svými extrémně násilnými scénami a krvavými efekty, které nejsou pro slabé povahy. Art the Clown, jehož ztělesňuje David Howard Thornton, se velmi brzy stal jedním z nejvýraznějších hororovým monstrem posledních desetiletí.


Scénář:

xxmartinxx
xxmartinxx
22 289 bodů
8
Velmi klasické scary movie s poctivými maskami a zjevným odhodláním splnit všechna klišé do puntíku tak čistě, jak jen to jde. Velmi příjemné ve své důvěře v sebe sama a nepotřebě hledat nová řešení, když jako by si tvůrci chtěli prostě udělat radost.
Klajnik
Klajnik
8 621 bodů
0
Dejme tomu, že klaun je ztvárněn a namaskován dobře i ta vizuální béčkovost může být shledána atraktivní. Přežil bych i špatné herectví. Co však nesnesu je stupidní dějovost. Postavy se chovají tak, že to neodpovídá dané situaci. Z filmu tímto sálá vyumělkovanost, což znemožňuje diváckou imerzi. Odhlédneme-li od těchto lapsů, tak celek je beztak celý nesmyslný, vyprázdněný, bezpředmětný, nezábavný. Někdo něco natočil, ale moc tomu nedal. Nejděsivější jest to, že dvojka má o hodinu delší stopáž...
kery-
kery-
3 671 bodů
6
Neuvěřitelně laciné zpracování, které je kvalitou rovno televizním snímkům s černým hodnocením. Ale jak to tak občas bývá - vše špatné je k něčemu dobré. Nejsem žádný fanoušek gore, ale tady to ve mě díky tomu oldschool feelingu vyvolalo ty správné pocity - znechucení a chvilkama i správné napětí. Ve finále to není ani tak blbé, jak by divák očekával, a zahraný je to taky překvapivě dobře.

Dodatečné informace

Původní název:
Terrifier (více)
  • USA Terrifier
  • USA Ужасающий
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Terrifier


Podobné