Resident Evil: Poslední kapitola

58%
Resident Evil: Poslední kapitola

Na filmová plátna míří závěrečný díl nejúspěšnější filmové série na motivy videoher, která celosvětově utržila přes 1 miliardu dolarů a inspirovala se úspěšnou herní sérií společnosti Capcom.

Film přímo navazuje na události snímku Resident Evil: Odveta. Alice (Milla Jovovich) jako jediná přežije klíčový střet s nemrtvými, který měl rozhodnout o osudu lidstva. Nyní se Alice csfdmusí vrátit tam, kde celá katastrofa začala - do podzemního komplexu Hive v Raccoon City, kde společnost Umbrella Corporation hromadí své síly a chystá finální útok proti posledním hrstkám lidí, kterým se apokalypsu dosud podařilo přežít. (Falcon)




Recenze: Resident Evil: Poslední kapitola

Kinobox.cz
45%

Slabinou jsou naopak (znovu) akční scény. Pokud byly v minulých dílech vinou zpomalení ospalé a utahané, tentokrát Anderson vsadil na příliš agresivní střih, takže možná mají drajv, ale jsou extrémně nepřehledné.


Pete69
Pete69
29 761 bodů
7.5
Celý projekt Resident Evil musím hodnotit kladně.. není to žádný filmový orgasmus, ale pěkná koukatelná zombárna s promyšleným scénářem, který v průběhu jednotlivých epizod pokulhával a tápal. Každý díl měl něco do sebe, závěr celý děj vysvětlil i napravil reputaci předchozím klopýtnutím. Konec matrixovských zpomalovaček sice prospěl, ale tak špatný střih a rozklepanou kameru v akčních scénách jsem dlouho neviděl. Jinak opět skvělý postapokalyptický vizuál a dobrá akce.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Dokonáno jest a je tak dobře. Šestý závěrečný filmový díl opět navazuje na ten předchozí a přechází do nové poutavé herní úrovně. Takže opět se dočkáme nekonečných chodeb, pastí a samozřejmě usilovných útoků zombie. A dá se říci, že tady je to už mnohačetná válka. Herní kýč samozřejmě ani tady nechybí, takže nemá cenu přemýšlet nad logikou věci. Povrch země zpustošený, a v podzemí stále vše netknuté, high-tech v provozu, a kde se na to všechno vlastně bere energie ví snad jen Bůh. Ano, tohle není tradiční film. Paul W. S Anderson v průběhu let našel bezprecedentní způsob přizpůsobení ducha videohry kinematografii se vším všudy. A protože se jedná o finále, podle toho to také obzvlášť vypadá. Akční scény jsou tak dechberoucí a větší důraz je dokonce kladen také ve vývoji děje v rámci naprostého zadostiučinění. Tím je to o to složitější, neboť aby došlo k pochopení dějového vyvrcholení, je potřeba znát samotné začátky, a to všeho. Vizuální efekty jsou vyšperkované a tempo se drží neutuchající jízdy, jen aby nedošlo ke zbytečnému tlachání vedoucí k nudné brzdě. Rychlá a temná akce s Millou Jovovich napříč herní fantazií je tedy u konce a nám tak nezbývá nic jiného než očekávat tradiční marné pokusy o napodobení této série. Milla Jovovich je zkrátka s Resident Evil spojená a nikdo ji to už nevezme.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Údajně naposledy a také nejlépe.


Dodatečné informace

Původní název:
Resident Evil: The Final Chapter (více)
  • Německo Resident Evil: Poslední kapitola
  • Německo Resident Evil: The Final Chapter
  • Německo Resident Evil 6
Premiéra v ČR:
26. 1. 2017
Distributor:
Falcon
Země původu:
Německo, Austrálie, Kanada, Francie
Rozpočet:
40 mil. USD
Tržby:
312,24 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Resident Evil: Poslední kapitola je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Resident Evil: Poslední kapitola


Powered byJustWatch