Profilový obrázek

Linhi

Jiří Linhart

Komentáře 94

Od nejnovějších
  1. Pásky z Nagana
    Pásky z Nagana (2018)
    10
    Už nikdy nic nebude jako Nagano. I slza ukápla... Rázem jsem byl zase sedmiletej kluk, co se ve škole místo výuky kouká na hokej a v neděli ráno odpočítává poslední vteřiny zápasu s Ruskem, a rázem to zapíjí rychlejma špuntama. Tenkrát jsem z toho samozřejmě neměl tolik rozum, o to ale radši se mi na to ted vzpomíná. Na ten finálový den do smrti nezapomenu! Navrhuji tenhle dokument zařadit mezi národní kulturní dědictví, proč ne když to muže bejt i Helenka von Dráček, a na základní škole jeho promítání vyhradit jednu hodinu tělocviku.
  2. Star Wars: Poslední z Jediů
    Star Wars: Poslední z Jediů (2017)
    8
    Já sem teda dost na rozpacích, ale přišlo mi to ke konci už moc natahovaný a ukecaný. Není ta špatnej film, rozhodně posun od VII. která byla jen předělávkou IV., ale je to strašně ukecaný. Luke Skywalker tady není ten Luke Sawalker a scéna se supermanem Leiou... WTF? Hodně sem váhal jestli tomu dát 5 hvězd, ale nakonec dávám 4... Jumanji mě bavilo víc ;)
  3. Svět podle Putina
    Svět podle Putina (2017)
    8
    Zajímavej pohled z druhý strany, zároveň je ale potřeba nevěřit uplně všemu Putin řekne, ale spousta věcí spousta věcí vede zamyšlení. Dodávám že rusáky rád nemám a američani jsou pro mě jen navoněný rusáci.
  4. Ohnivý kuře
    Ohnivý kuře (2016)
    0
    Ze všech debilních českejch seriálů, je tenhle asi nejmíň debilní. Pořád je ale tak debilní že se na něj dívat nedá. Jo a tady jsem poprvév životě viděl vietnamce, kterej dělá že mluví jako vietnamec ale nejde mu to :D
  5. Smrtihlav
    Smrtihlav (2017)
    6
    Anthropoid, verze pro američany. Historicky hodně nepřesnej, ale potěšilo mě když "naši" vojáci ve skotsku začali zpívat, ČESKY, naší a posléze i slovenskou hymnu, tu už samozřejmě slovensky.
  6. Krotitelé duchů
    Krotitelé duchů (2016)
    4
    Nejvtipnější na celym filmu je asi Hemsworth, ten děkan, starosta, camea původních herců, sprajer, poslíček s jídlem, vládní agenti.... prostě všichni mužští herci, i když se tam objeví na pár minut se dost snaží a jde jim to, ženský fakt vtipný nejsou, nejhorší byla ta černá paní a rádoby střelená vědkyně...
  7. Sedm statečných
    Sedm statečných (2016)
    8
    Western jak má bejt, srovnání s původní "sedmičkou" se sice nabízí, ale srovnávat to, je kravina. Tohle je prostě western podle 21. století, bud se vám to líbí, nebo ne. Musím ocenit, že i když se to nabízí tak tam není žádná přiblbá romantická dějová linka, prostě jen sedm pistolníku se dá dohromady, "obsadí" město, přichystá obranu a v parádní přestřelce nakonec... No... To, na co tam stejně všichni půjdou, tam na konci přece jenom je ;)
  8. Comedy Club
    Comedy Club (2016)
    4
    Většinou jsou ty stand-upy vážně blbý a přítomíní "baviči" tu až moc tlačí na pilu, až si člověk říká čemu se tam ty lidi sakra smějou.... Ale najdou se tam i světlý momenty, kdy se člověk opravdu zasměje, zpravidla u osvědčených komiků, Knor, Čech...
  9. Želvy Ninja 2
    Želvy Ninja 2 (2016)
    8
    Za mě se reparát prvního dílu poved. Konečně sem dostal klasický želvy, tak jak je znám z dětství.... teda téměř. Je totiž jasný, že se pár věcí muselo hodit do moderního hávu, ptz by to jinak dnešní fakany nebavilo, ale už to není tak zmršený jako v prvnim díle. Až po shlédnutí tohohole přijdete na to, jak moc to všechno chybělo v prvnim díle. Vrcholem nostalgie byly závěrečný titulky s byť trochu předělaným, klasickým, želváckym THEME.
  10. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
    Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)
    8
    Řeknu k tomu jen málo. V tomhle fiilmu prostě nejde Batmanovi nefandit, ptz vsechny důvody proč dělá co dělá dávaj smysl a Superman je pitomej skautík. No a pak sem čekal že střetnutí dvou největších superhrdinů ever bude prostě velkolepější než jen pár ran pěstí, umyvadlem a nakonec to skončí pádem z 8. patra... Jo a Wonder Woman má malý kozy ;)
  11. Bohové Egypta
    Bohové Egypta (2016)
    2
    Zbytečně dlouhá srágora, která se neskutečně vleče. Podle trailerů sem čekal bitvy bohů a aspoň nějakou, jakž takž dobrodružnou cestu, prostě asi tak tříhvězdičkovej film na způsob souboje, nebo hněvu titánů. Místo toho sem dostal spoustu mluvení za chůze, přehnanýho a neustálými hledění na něco, přiblblý keci o ničem a jenom sem tam nějakej ten souboj, kterej stejně skončil téměř hned jak začal... takže dávám jednu hvězdu víceméně z milosti.
  12. Hunger Games: Síla vzdoru - 2. část
    Hunger Games: Síla vzdoru - 2. část (2015)
    10
    Nemůžu za to, nestydim se zato. Kdyby mi to někdo třema roka tvrdil tak bych ho měl za blázna, ale tahle série mě prostě dostala. Když mi tenkrát říkali: "hele, na to by jsme mohli jít", já sem to měl za další pitomej "twajlat". Pak sem to viděl a úplně mě to dostalo, že jsem si prostě musel přečíst knížky, abych věděl jak to dopadne. V první řadě bych chtěl říct že srovnání s právě s "twajlatem" je uplně mimo. Jasně není to Treminátor, Rocky, Rambo, ale prostě to má svoje kouzlo. Někoho to prostě chytne někoho ne, s tim se nedá nic dělat. Já patřím těm který měli na začátku předsudky a nakonec sem rád že jsem i přes to do toho prvního dílu čel, byť ně do kina ale doma u televize. O mojí slaposti pro Jen se zmiňovat nebudu ;) Tolik teda shrnutí. První díl byl opravdu jen o kecání a přípravě na revoluci a ocenit ho dokážou především čtenáři, ale druhá část je plná akce a přesto nic z knížky nechybý. Takže za prvé, díky bohu že to rozdělili, jasně že kvůli prachům, ale to je mi jedno ptz sem dostal v podstate celou knížku převedenou do filmový podoby. Parádní konec další "éry" a já ted prostě cejtim že nemám na oc se těšit, teda aspon ne tolik jako na to až opravdu uvidim všechny díly HG. Tohle je jedinej díl serie na kterej pujdu víc než jednou ;)
  13. Poslední lovec čarodějnic
    Poslední lovec čarodějnic (2015)
    6
    Co k tomu říct.. úplně blbý to není, akce ujde, kdyby jí bylo víc, byl by to plus. To nekonečný kecání mě prostě uspávalo, a v podstatě nikam nevedlo. Vůbec si myslím, že se měli vyprdnout na současnost a zasadit to celý do středověku, nebo to udělat víc "fantasy", absolutně nevyužili potenciál s tím utajeným čarodějnickým světem, to mohlo bejt víc propracovaný.
  14. Agents of S.H.I.E.L.D.
    Agents of S.H.I.E.L.D. (2013)
    8
    Po prvních dílech sem si řikal: no teda nic moc. Byla to docela zábava, ale občas to bylo taky dost pitomý. Koukal sem na to spíš jako doplněk ke kino Marvelovkám, ale okolo 11.-12. dílu se to konečně rozjelo a konečně se vyprofiloval nějakej ten protivník... takže z původních 3* to stouplo na 4*.... pokud to ode mě bude chtít i tu pátou hvězdu, bude se z toho muset vyklubat další Hvězdná brána...
  15. Jupiter vychází
    Jupiter vychází (2015)
    4
    Tenhle film mi přišel dost pitomej a několikrát sem si myslel, že zažívám dežavů, například když nejdřív Čaning přeruší svatbu a o čtvrt hodiny uplně stejně přeruší defakto totožnou situaci, jedinej rozdíl byl, že to nebyla svatba. Jinak já zjistit, že jsem reinkarnací nejvyššího vládce vesmíru, tak bych se určitě nevrátil čistit hajzlíky ( čistě osobní poznámka). Jinak místama se na to dalo celkem koukat, takže odpad to spíš není. Akorát si myslim, že to je zbytečně dlouhý, hoďka a půl by na to všechno úplně stačila. Jednu hvězdu navíc dávám za to, že Sean Bean tu vyjímečně přežil.
  16. Interstellar
    Interstellar (2014)
    8
    Film je jako takovej je dobrej, dobrej nápad, dobře natočenej i délka mě vyhovuje. Tyhle hrátky s časoprostorem okolo černeých děr mám prostě rád už od Hvězdný brány (seriálu), s postavama je to už horší a ten konec... WTF? Film je docela přesně založenej na obecně uznávanejch, vědeckejch faktech, takže mi tam ten konec absolutně nesedí! ale čtyři rudé hvězdy si to zaslouží.
  17. Já, Frankenstein
    Já, Frankenstein (2014)
    4
    Jako jo, nápad je to celkem pěknej: válka mezi Démony (ty zlý) a Chrliči (ty hodný) trvá už po staletí a Frankensteinovo monstrum (jmenuje se Adam) jakožto tvor který jako jediný není výtvorem boha nebo satana, ale člověka stojí mezi nima a sleduje vlastní zájmy, ale ten zbytek... no dokoukat do konce se to dá a dokonce mi ani tolik nevadil můj "oblíbenec" opičák Jai, ptz tam bylo spousta jinejch blbostí co byli daný scénářem kterej by naposto evidentně ušitej horkou jehlou.
  18. Drákula: Neznámá legenda
    Drákula: Neznámá legenda (2014)
    6
    Nebylo to zas tak špatný jak sem slýchal a čet. Jo, slušela by tomu trochu temnější atmosféra, ale jinak si nemužu stěžovat. Na plnej počet to každopádně není, není to rozhodně ani na čtyři a tak tomu dávám solidní průměr, nenadchne to, ale ani neurazí.
  19. Kancl
    Kancl (2014)
    4
    Mohlo to bejt trošičku originální.... tohleto bezhlavý kopírování Britský a US verze je zbytečný, většina to už stejně viděla a ted to vidí znova jen s jinejma ("domácíma") hercema
  20. Pivo: Průvodce pro zasvěcené (2004)
    2
    Dokumenty o pivu absolutně ignorující (až na dvě mizerné zmínky v prvním a posledním díle) pivní supervelmoc. Soutěž o nejlepší světové pivo kterou vyhraje nějakej pochybnej patok z Novýho Zélandu o kterym nikdo jak živ neslyšel... spousta australanů tvářících se jako pivaři.... Čekal sem trochu objektivnější pohled na světovou pivní kulturu.
  21. Hunger Games: Síla vzdoru - 1. část
    Hunger Games: Síla vzdoru - 1. část (2014)
    10
    Ono tolik diskutované rozdělení na dva díly, tu jaksi dává smysl, nedokážu si představit co všechno by museli vypustit, aby se to vešlo do stopáže cca 2,5 hodiny. Nestává se často že film naprosto odpovídá (dějem i atmosférou) knižní předloze, ale tady je opravdu všechno + ještě něco navíc. Jinak Jenn zase úžasná.
  22. Transformers: Zánik
    Transformers: Zánik (2014)
    8
    Ale jo, film je super, co mě tam ale neskutečně iritovalo, byl ten závodnickej blbeček, kterej jako by tam spadnul z uplně jinýho filmu a nevěděl co má dělat. Jestli má bejt drsňák, milovník, hrdina nebo posera... vsecny tyhle role tam vystřídal a ja si celou dobu přál ať už ho proboha zabijou. Bouhužel jsem se nedočkal.
  23. Hochzeitsgäste (1990)
    10
    Tak tohle se kurva povedlo, Angelinu nijak zvlášť nemusim, ale tohle ji sedlo. Od mala vás sice učili že dobro zvítězí nad zlem, ale tady zlu budete fandit a dobru chtít plivnout přímo do jeho královský tváře. Jinak je to moc pěkně udělaný a nemam problém si to kdykoliv pustit znova.
  24. Tým na hraně (2010)
    10
    Další z nezapomenutelných triumfů našeho nároďáku, o to silnější, že po prohře s Nory a Švýcary našim klukům už nikdo (ani já) nevěřil. Neuvěřitelné semifinále se Švédskem kdy Karel Rachůnek 7 vteřin před koncem zápasu vyrovnal a pánové Marek a Kašpar nás v nájezdech poslali do finále proti "neporazitelným" Rusům a jejich hvězdně nabitému týmu... nu což, bylo jim to prd platný, ptz hokej je týmová hra a ani deset Ovečkinů a Malkinů vám zápas nevyhraje, pokud nebudete hrát jako tým. A tak češi už podruhé ubránili unikát v podobě zlatého hattricku.
  25. Návrat mistrů (2005)
    10
    Slovy Roberta Záruby "Tak ještě jeden zlatý večírek pro tuhle partu". Mistrovství světa ve Vídni plně nabité profesionály z NHL v důsledku výluky. Jaromír Jágr a Jiří Šlégr se konečně dočkali členství v Triple Gold Clubu (vítězství ve StanleyCupu, na Olympiádě a na mistrovství světa). Zase jeden neskutečnej hokej v podání našeho nároďáku a první ubránění unikátu v podobě tzv. "Zlatého hattricku".
  26. Zlatý turnaj století (1998)
    10
    Psal se únor 1998, mě bylo 7 let a ve škole jsme se místo učení koukali na hokej. V neděli 22.2. 1998 v 7.46 SEČ kdy obránce, čechokanaďan Petr Svoboda po vyhraném vhazování před ruskou brankou střílí jediný gól celého finále se v celé republice zastavil čas. Největší úspěch českého sportu a troufám si říct, že i nepřekonatelný.
  27. Železná srdce
    Železná srdce (2014)
    10
    Mrtvejch nácků není nikdy dost. Parádní válečnej film, kde se všechny, v diskusi tolik vytýkané, historické nepřesnosti rozplývají ve špíně a bahně, za dunění "osmaosmdesátek" a rachotu MG42 a Browningu M2. Jinak musim říct, že Pittovi tyhle role klejících americkejch oficírů dost seděj.
  28. Muži proti ženám (2014)
    6
    na sobotu večer, absolutní ideál... sice žádná sláva to není, ale člověk se u toho dokonce i zasměje. Ono je to taky díl od dílu, záleží na tom, koho vyberou jako "soutěžící" asi nejlepší byli pánové Dejdar, Kohák, Hezucký, Vondráček a Bouček. Z dam pouze Sandra Pogodová a docela mě překvapila i Andrea Kerestešová.
  29. Divergence
    Divergence (2014)
    4
    Jelikož jsem byl před dvěma lety příjemě překvapen Hunger Games (dále jen HG), řekl jsem si že dám šanci i tomuhle filmu, ptz se to jevilo podobně. Jenže zatímco po shlédnutí HG jsem měl, pro mě nepochopitelný, nutkání si ten film pouštět znova a znova, tohle mě prostě vůbec nechytlo. Ty postavy jsou tam absolutně nevýrazný a měl sem celkem problém si k nim vytvořit nějakej ten "vztah".
  30. TGM: Talkshow Geni a Míši
    TGM: Talkshow Geni a Míši (2014)
    6
    čim to jem že Prima vždycky přijde s nějakym genialnim napadem na pořad a ve výsledku to ztroskotá na tom že lidi co to mají nastarost totálně selžou a nevyužijou potenciál?.... ale tak mame za sebou terpve 1. díl, tak na tom treba zapracujou
  31. Kdo je kdo? (2014)
    2
    Trapná a důležitá Morávková a Bendová, která není vtipná i když se strašně snaží.... aspon ze páně Zounar a Klepl to trochu napravujou... a malem bych zapomel na ty neskutecne trapný oplzlí kecy na tu hostesku tam.