Sedm statečných

68%
Sedm statečných

Režisér Antoine Fuqua přináší na plátna kin vlastní moderní vizi klasického příběhu sedmi statečných. Městečko Rose Creek neustále ohrožuje banda lotrů bezohledného průmyslníka Bartholomewa Boqua (Peter Sarsgaard), který se v honbě za ziskem nezastaví před ničím. Zoufalí obyvatelé pod vedením Emmy Cullenové (Haley Bennett) se rozhodnou požádat o pomoc sedm mužů, pro které, stejně jako pro Boqua, žádné zákony neplatí. Nesourodá skupina pistolníků, hazardních hráčů a nájemných lovců se rozhodne nevinné lidi ochránit a zastavit Boquovo jednání. Během příprav na rozhodující souboj si těchto sedm najatých žoldnéřů postupně uvědomí, že v tomto případě půjde více než o peníze. (Forum Film CZ)




Recenze: Sedm statečných

Kinobox.cz
60%

Mezi sedmi pistolníky tentokrát chybí plešatec, ale zato nechybí černoch, mexičan, indián (s lukem a šípy) a asiat (s noži). Kteří se společně musejí postavit zlému čistokrevnému bělochovi...


Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
Původní verzi jsem nikdy neviděl,proto jsem při sledování nebyl nikterak ovlivněn porovnáváním. Chápu,že dnes je moderní být multikulturní a proto mne neudivilo,že v 7 statečných nechybí indián,asiat,černoch,nebo hispánec. Hold taková je doba a tak to musíme brát. Celý film mne neuvěřitelně bavil,příběh měl šmrnc a napětí.Akční scény byly vynikající a závěrečné finále mne donutilo potlačit slzu.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
3
Snímek avizovaný jako remake nepřekonatelné stejnojmenné klasiky z roku 1960, ale má k němu setsakramentsky daleko. Výprava je sice přijatelná, byť moc exteriérů tu není, ale scénář je naprosto odfláknutý. O jednotlivých postavách se nedozvíme naprosto nic a jediné, co je na první pohled vidět, že sedmičlenná sestava ochránců pořádku a spravedlnosti je různých ras. Ne náhodou se o tomto snímku říká, že se jedná o multikulti výchovný film. Čert vem, že americká historie byla jiná. Je zde naroubováno ohromné množství politicky korektní propagandy. Na co si neustále stěžuje Red Harvest se mi nechce ani psát. A kdo jediný tu umírá? Ale ano, pouze bílí hrdinové. Ale dost tohoto. Postavy neprokazují žádný vývoj. Dialogy téměř vyznívají nuceně. Častá jejich nabubřelost je spíše na škodu. Příběh má mnoho děr a do očí bijící naivity. Např. závěrečná doslova válečná scéna. Kulometem se tu rozstřílí ulice na ohromnou vzdálenost a jak je vidět ze záběru, skrz několik budov. Proč se tu snaží z diváka dělat blbce? Nehledě na to, kolik nábojů na jeden klip se vystřílí. Tvůrci po technické stránce snímek natočili dle současných postupů, ale mnohokrát je vidět, že se snažili kopírovat i staré známé spaghetti westerny. Úhly kamery, pohledy do očí či postavení určitých lidí. Jako rodokapsový western tohle vůbec nevyznívá. Jedná se čistě o běžný válečný počin z amerického území konce 19. století. Nic víc, nic míň. Stará klasika je tímto politicky korektním počinem naprosto znevážena.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Lepší, než bych čekal, hodně tomu pomáhá namixované obsazení, které umožňuje přežít nutnou expozici. Ale nezajímavá režie a poměrně nahodilé motivace (na rozdíl od obou předloh tu u poloviny postav vůbec není jasné, proč by měly chtít jít na smrt) to táhnou dolů.


Dodatečné informace

Původní název:
The Magnificent Seven (více)
  • USA Sedm statečných
  • USA The Magnificent Seven
  • USA Sedem statočných
Premiéra v ČR:
22. 9. 2016
Distributor:
Forum Film
Země původu:
USA
Rozpočet:
90 mil. USD
Tržby:
162,36 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Sedm statečných je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch