Amazon chystá nejepičtější westernový seriál. Ano, bude to Sedm statečných

Amazon chystá nejepičtější westernový seriál. Ano, bude to Sedm statečných
Sedm statečných | MGM
Sedmačtyřicetiletý Pizzolatto má k westernu, který vzešel z japonského trháku Sedm samurajů (1954), dlouhodobě blízko. Spolu s Richardem Wenkem napsal scénář ke stejnojmennému celovečernímu remaku z roku 2016, který natočil Antoine Fuqua a v němž si zahráli Denzel Washington, Chris Prattnebo Ethan Hawke.
Filmová předělávka si odnesla jen lehce nadprůměrné recenze a nijak oslnivé tržby, když při rozpočtu kolem sta milionů dolarů získala po celém světě 162 miliony. Odkaz legendárního originálu z roku 1960, v němž zazářili Yul Brynner a Steve McQueen, však přežívá. Amazon by z dané látky rád vytvořil nákladný spektákl konkurující Yellowstoneu od Paramount+, na který navázaly ještě prequelové série 1883 a 1923.
Vincent D'Onofrio, Byung-hun Lee, Ethan Hawke, Chris Pratt, Martin Sensmeier, Denzel Washington, Manuel Garcia-Rulfo
Sedm statečných (2016) | MGM
Pizzolattův chystaný projekt má oživit zlatou éru westernů, která dosáhla vrcholu právě uvedením původního filmu. Příběh by měl znovu pojednávat o partě vyhnanců, která spojí síly a jde bránit utlačované venkovské imigranty proti banditům a dobytkářským baronům. Zahrne tradiční žánrové aspekty včetně ikonicky vykreslovaných charakterů, které vynikají v intrikách i v heroismu.
Jedním z producentů bude Mark Johnson (Perníkový táta), jehož doplní také Bruce Kaufman a Lawrence Mirisch, syn producenta původní verze Waltera Mirische. Televizních Sedm statečných přichází krátce poté, co The Hollywood Reporter informoval o napětí a nejistotě, jež obklopují tvorbu a směřování Amazon Prime Video. Loňské Prsteny moci si nevedly dobře a dle statistik je dokoukalo jen 37 % lidí. Deset nejsledovanějších pořadů loňského roku tvořila pouze produkce Netflixu, Amazon si připsal až 11. místo díky seriálu The Boys
Podle interních zdrojů Amazon nemá jasně stanovenou tvůrčí strategii a po akvizici MGM musí konat, aby nákladný obchod monetizoval. Sedm statečných je pouze jedním z řady prestižních artiklů vlastněných MGM, které streamovací služba hodlá remakovat. Seriálové zpracování čeká rovněž Robocopa, Pravou blondýnku, Případ Thomase Crowna nebo Hvězdnou bránu.
Původní film Sedm statečných obdržel oscarovou nominaci za nejlepší hudbu a zůstává oblíbeným dílem také pro české publikum. Československá televize ho často reprízovala už před rokem 1989 a silný příběh o pomoci zranitelným přistěhovalcům bude jistě rezonovat i dnes, kdy jej starší generace znají nazpaměť. Nadčasové myšlenky by v novém provedení mohlo ocenit i mladší publikum, neboť jsou aktuálnější než kdy dřív.
Yul Brynner, Horst Buchholz, Steve McQueen
Sedm statečných (1960) | 1990 Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc.
Do roku 1972 získal legendární western také tři pokračování, která však jeho divácký ani kritický úspěch nezopakovala. Na sklonku devadesátých let dostal i první seriálovou verzi s Ronem Perlmanem a Michaelem Biehnem, jež měla 22 dílů a běžela na CBS. 

Základní instinkt obsahuje vraždící lesby, litry spermatu a vtipy na úkor Hollywoodu
Ostatní23. 4. 2023
Základní instinkt obsahuje vraždící lesby, litry spermatu a vtipy na úkor Hollywoodu