Yellowstone

84%
Yellowstone
Rodina Duttonových žije na ranči Yellowstone již po generace. Současný majitel John Dutton vlastní rozsáhlé pozemky, na kterých úspěšně chová dobytek. Jeho nejstarší syn Lee je jeho předákem, druhý syn Jamie právníkem, dcera Beth se zabývá finančními spekulacemi a nejmladší syn Kayce krotí koně a vychovává syna Tata s indiánskou manželkou Monikou.  Rodina čelí velkému tlaku ze strany developerů a bojuje o své pozemky na hraně i za hranou zákona.




Recenze: Yellowstone

Kinobox.cz
75%

Jednotlivé série (v USA aktuálně vrcholí čtvrtá řada) mají vždy po deseti epizodách, přičemž by se jejich děj dal bez větších obtíží vměstnat do šesti či sedmi. Na jednu stranu je třeba ocenit, že si tvůrci dávají záležet na vývoji postav a nemají zapotřebí každý díl zakončovat laciným cliff-hangerem. Kdyby ale ubylo scén s vedlejšími postavami, které pro příběh nemají skoro žádný význam (kovbojové na Duttonově ranči), mohl by být Yellowstone špičkovou televizní záležitostí. Takto je aktuálně „pouze“ velmi silným nadprůměrem, který však má šanci nadále růst a v posledních sezónách to na pomyslný seriálový vrchol dotáhnout.


avenis
avenis
8 056 bodů
10
Pustila jsem si první díl první řady a neodtrhla se více... Týden jsem žila s rodinou Duttonových a přestože western není zrovna můj oblíbený žánr, tak tato kombinace dobytkářského světa říznutá mafiánskými praktikami se mi moc líbila. Otec John, typický zdrženlivý rančer (Kevin Costner) moc sympatií nevzbuzuje, stejně tak jeho synové. Dcera Beth, (Kelly Raily) nesoucí si od ranného mládí dvě bolestivé zkušenosti, mazaná, tvrdá a odhodlaná ke všemu je rozhodně nejsympatičtější postavou. Její šaty jsou velmi inspirativní. Mezi zaměstnanci ranče nejvíc emoci vzbudí naivní Jimmy a pobaví prostořeká Teeter, které nikdo nerozumí. Ostatní honáci, indiáni, podnikatelé a další postavy více či méně vyplňují mozaiku složitého příběhu. Skoro v každém díle někdo umře a o překvapení není nouze. Kocháme se krásnými scenériemi, nahlížíme do běžného života kovbojů, sledujeme rodinné problémy a etnické problémy a finanční problémy. A všechno se točí kolem půdy. Velmi povedených (zatím) 5 řad.
Floridsky
4 376 bodů
4
Perfektní příklad vítězství formy nad obsahem. Výborná technická stránka – ano, krásně se na to kouká. Ale to by u tak opěvovaného seriálu nemělo být všechno.(Ikdyž například první Avatar dopadl přesně takhle.) Ač mají herci co hrát (páč Sheridan psát postavy umí) a odvádí skvělou práci, jsou většina postav nesympatičtí čuráci, ke kterým si nedokážu vybudovat vztah. Jedinou výjimkou je Luke Grimes se svojí krásnou manželkou a synem. Sheridanův scénáristický um tentokrát neplatí u děje. Celé to má atributy telenovely. V první sérii se skoro každou epizodu něco děje. Jenže velmi nahodile, na sílu a chvílemi zachází až do absurdna. Navíc dění v rámci série je nekonzistentní a díly působí antologicky. Finální hřebík do rakve je finále, které startuje celý děj od znova a je spíše druhý pilot. Následné série 2-4 jsou ovšem ještě horší. Motáme se kruzích, mnohdy se za celou sérii nikam neposuneme a na nějakou větší akci čekáme až do pilotu 4. řady, načež se zase nic neděje. Tvůrci už netuší kudy kam a snaží se udržet naživu seriál, který dávno odvyprávěl všechno, co mohl. Pátou řadu jsem zatím neviděl, počkám si až vyjde celá. Obrovské zklamání! V 1883 je Sheridan úplně někde jinde.


Dodatečné informace

Původní název:
Yellowstone (více)
  • USA Yellowstone
Země původu:
USA

Podobné


Powered byJustWatch