Star Wars: Poslední z Jediů

63%
Star Wars: Poslední z Jediů

Ve filmu Star Wars: Poslední z Jediů od studia Lucasfilm pokračuje sága rodu Skywalkerů. Postavy předchozího filmu Star Wars: Síla se probouzí spolu s legendárními hrdiny galaxie prožívají strhující dobrodružství, během kterých odhalí prastará tajemství Síly a šokující události z minulosti. (Falcon)




Recenze: Star Wars: Poslední z Jediů

Kinobox.cz
80%

Naštěstí je v Epizodě VIII hodně scén, které jsou poháněny starými postavami a našimi vzpomínkami na ně. Ať už je to Luke a Leia, nebo jiné postavy, které se dostávají do situací, jež nám připomínají cosi ze starých Star Wars (a že je ve filmu takových situací dost).


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
9.5
Tak i poosmé jsem naprosto spokojený. Rian Johnson nás hned od prvních minut hodil přímo doprostřed akce a v této poloze nás udržel až dokonce. Po technické stránce se nedá SW nic vytknout,zde je vše opět výborné. Tentokrát mne překvapili i herecké výkony a to hlavně navrátilce Marka Hamilla a Adama Drivera. Jelikož už SW spadá pod Disney,tak zde není nouze o roztomilé postavičky,které mají za úkol přitáhnout dětské diváky. Myslel jsem si,že to bude rušivý element,ale v závěru mi to tak moc nevadilo. Nejvíce mne potěšil mistr Yoda a jeho návrat po letech na scénu. Jediné co bych mohl vytknout je přehršel hrdinství a osudových rozhodnutí,ale to tak nějak ke SW patří.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
Nejutahanější díl Star Wars ze všech. Příběh nic moc. Spousta dějových linek, ale žádná není nic extra. Luke Skywalker dal fimu trošku nostalgie a vrací se ke keřenům, jinak by to byl obrovský propadák. Takhle je to u mě za ralativně slabých 70%. Pro mě osobně je film zklamáním.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
8
Být tam tak polovina postav, třeba by se podařilo z té změti vydolovat i nějaký nosný příběh, který bolestivě chybí. Vlastně to o ničem není - každý tu má nějakou svojí vlastní záležitost, ale není tu nic "velkého" - osud povstání je skoro pro všechny až druhořadým cílem (a u těch, u kterých jde o prvořadý cíl, jako Finn, to nedává moc smysl), takže není divu, že to moc zásadně nepůsobí ani na mě jako diváka. Jinak se s tím ale Johnson popral o dost líp, než jsem si troufal odhadovat. Sice je hodně vidět, že (podobně jako u Blade Runnera) se hodně sází na to, že meta rovina příběhové sebereflexe nahradí příběh uvnitř filmu (což je úspěšné jen částečně), ale nakonec cokoliv bych z toho moře oprávněných výtek vytáhl, by svěřovalo hlavně k zopakování, že se s tím Johnson vypořádal směrem k překvapivě uspokojujícímu kompromisu. Bezprostředně po zhlédnutí mě ani nenapadlo, že by mohl mít film nějak kontroverzní postavení - v důsledku stvrzuje status quo a naplňuje všechny požadavky. Tím, jak ten film popudil iracionální část fanouškovské základny, si u mě přece jenom získal trochu sympatie. Člověk na hysterické reakci vůči tomuhle filmu pochopí jak popkultura funguje. Holt je to jediný Star Wars film točený pro dospělé lidi - z toho musely být problémy.


Dodatečné informace

Původní název:
Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (více)
  • USA Star Wars: Poslední z Jediů
  • USA Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi
  • USA Hvězdné války: Poslední z Jediů
  • USA Star Wars: Episode VIII
Premiéra v ČR:
14. 12. 2017
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
200 mil. USD
Tržby:
1 332,7 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Star Wars: Poslední z Jediů je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Star Wars: Poslední z Jediů


Podobné


Powered byJustWatch