Profilový obrázek

Lucyen

Lucka

Komentáře 40

Od nejnovějších
  1. Joker
    Joker (2019)
    8.5
    Pri sledování filmů jsem si říkala, ze první půlka je vlastně o šikaně a druhá o rebelii. Film sám o sobě je hodně dobrej, zaujme a v hlavě zůstane delší dobu. Naštěstí vím, že Jokerů je víc, protože kdyby ne, trochu by mi haprovala dějová linka u Batmana :)
  2. Ženy v běhu
    Ženy v běhu (2019)
    8
    Milý a příjemný odpočinkový film po náročném dni. Začátek byl ne úplně obvyklý, ale postavy se chovaly přesně tak, jak se postavy v romantickém filmu chovají a nejpozději od poloviny muselo být všem jasné kdo s kým skončí. Jsem zvědavá, jestli bude pokračování.
  3. Predátor: Evoluce
    Predátor: Evoluce (2018)
    4.5
    Na film jsem narazila náhodou, když jsem koukala na web seriál a měli tam ukázku s Eat your pussy. Říkala jsem si, že tam, kde zazní tahle věta, by mohla být zábava. A jo, nesmí se od filmu očekávat mnohé, ale jako odpočinková zábava je dobrý. Film je předvídatelný od začátku do konce, chaos mezi postavami je velkým minusem. Rozhodně ho nedoporučuji fanouškům Predátora.
  4. Naprostí cizinci
    Naprostí cizinci (2016)
    9
    Začátek byl poněkud rozpačitý, ale s večeří se film dost rozjel. Hra na pravdu bývá zajímavá, ale ještě zajímavější bývá hra s "otevřeným" telefonem, kde si většina z nás žije svůj život, někdy životy. Zamotané to bylo dost, hodně lidí se dozvědělo hodně o sobě i ostatních.
  5. Alibi na klíč
    Alibi na klíč (2016)
    9
    Film splňuje svou kategorii - je to komedie nabitá akcí, smíchu a zábavy. Původně jsem podle názvu čekala něco naprosto jiného, ale byla jsem mile překvapená. Je to klasická romantická komedie, která se poněkud zamotá, ale nakonec se z toho hlavní hrdina dostane pomocí svých kamarádů.
  6. Ghost in the Shell
    Ghost in the Shell (2017)
    7.5
    Film mě neurazil, ale ani nezaujal natolik, abych měla chuť si ho pustit znovu. Vizuálně se na něj koukat dělo, ale pokud znáte původní Ghost in the Shell, tohle zpracování pro vás bude spíš zklamáním. Scarlett Johansson je pro tento film škoda a měla by raději hrát jinde.
  7. Into the Badlands
    Into the Badlands (2015)
    7
    Into the Badlands jsou aktuálně asi nejlepším jedoucím seriálem, který je čistý akčňák, který má své béčkové, ale i áčkové momenty. Hlavní protagonista Sunnyho je výborně vybraný a ani Nick Frost se v druhé řadě neztrácí. Obávám se pouze zbytečného natahování.
  8. Toy Story 3: Příběh hraček
    Toy Story 3: Příběh hraček (2010)
    9
    Toy Story 3 je jednou z těch světlých výjimek a ukázek toho, že i třetí pokračování animáku může být kvalitní, dobře udělané a hlavně zábavné. Příběh je zároveň hezký i smutný zároveň, minimálně pro děti. Pobaví se dobře ale i dospělý s náloží vtipů.
  9. Rambo III
    Rambo III (1988)
    7
    Rambo III je asi nejhorší film z celé Rambo-série, přesto jde opět o koukatelné béčko (ale horší, než předchozí film). Rambo je zde více zobrazený jako kladný hrdina (ovšem bez ubrání na macho-nesmrtelnosti). Bohužel, některé scény tady nejsou jen zábavně WTF, ale vyloženě WTF. Jako film pro pobavení to ale funguje :)
  10. Rambo II
    Rambo II (1985)
    7.5
    Rambo II je vtipný akční snímek plný hlášek. Stallone je v roli skvělý a je vidět, že si ji užívá. Jde sice o velký krok zpátky oproti tématu a vyznění prvního filmu, ale jedná se zároveň o dobře koukatelné béčko. Souboj s Ruským vrtulníkem je pecka. Přemýšlím, zda Michael Bay bral inspiraci výbuchů z tohodle filmu :)
  11. Rambo: První krev
    Rambo: První krev (1982)
    9
    První a zároveň nejlepší film série. Rmabo zde ještě není macho-ultimátní heroická postava, ale má dost z knižní předlohy: klasický, zlomený válečný veterán, pro kterého je těžké po letech války fungovat v obyčejné společnosti. Legendární film a legendární scény.
  12. Země mrtvých
    Země mrtvých (2005)
    8.5
    Země mrtvých mě hodně bavila i jako pocta zombie filmům, ale i jako střeštěná komedie sama o sobě. Všechny tři filmy trilogie Wright-Pegg-Frost jsou super. Scéna s CDčky je super, stejně jako scény s plotem, které jsou v každém "dílu" trilogie. A hospoda jako útočiště je super nápad :)
  13. U Konce světa
    U Konce světa (2013)
    7.5
    Výborná poslední část trilogie tandemu Wright-Frost-Pegg, tentorkát zvaná zelená s paškálem na béčkové sci-fi a post-apokalypsu. Sice se mi líbila z trilogie nejméně, ale i tak jde o skvělou komedii. Potěšil i odkaz na Sisters of Mercy a Pegg s postavou jako utrženou ze řetězu :)
  14. Bronson
    Bronson (2009)
    7
    Herecký koncert Toma Hardyho, na kterém stojí a padá celý film. Postava Bronsona je zajímavá a fyzička, kterou získal Bronson pouze díky cvičení s vlastní vahou je jediněčná (několik silových rekordů). Tom Hardy se na roli připravil dobře nejen fyzicky, ale nastudoval i Bronsonovi manýry.
  15. Zuřící býk
    Zuřící býk (1980)
    10
    Skvěle natočený film, De Niro je jedinečný herec, který se vžije plně do role jakékoliv postavy, kterou hraje. Režie je výborná, scény pěkně nastřihané a divák má možnost se dobře zžít s postavou, která není černobílá svým pojetím. Hudební podkres je nenuceně zvolený.
  16. Číslo 9
    Číslo 9 (2009)
    7
    Film se mi hodně líbil. Hudba a vizuální zpracování naprosto perfektní. Scénář byl slabší, ale nešel pod průměr.
  17. Kick-Ass
    Kick-Ass (2010)
    9.5
    Kick-Ass +10. Na tenhle film jsem se těšila hodně dlouho a vůbec nezklamal. Naopak to bylo o dost lepší, než jsem čekala. Parádní závěr filmu. Mnohem nadupanější, než skvělý Wanted.
  18. Prokletý ostrov
    Prokletý ostrov (2010)
    9
    Výborný film. O radikální změně dopředu jsem věděla... podle ukázek jsem očekávala větší mysteriózní horor, ale i tak film vůbec nezklamal.
  19. Predátor
    Predátor (1987)
    9
    Predátor je kult. Arnoldovi role sedne jako * na hrnec a je vidět, že si jí užívá. Celá jeho banda žoldáků je vhodně zvolená herci. Napínavé scény jsou napínavé, hudba k tomu dost přidává. Hlášky jsou vtipné. Děs je děsivý a plíživý. Na to, že jde o akční film, který má jednoduchou záplatku, pecka!
  20. Rapeří z Comptonu
    Rapeří z Comptonu (2015)
    7.5
    Film se mi hodně líbil. Ice Cube je asi hodně dobře vykreslený svým synem. Nenašla bych vyloženě slabé výkony i od dalších herců zobrazujících členy NWA. I přes brutální stopáž mě film bavil celou délku.
  21. Osm hrozných
    Osm hrozných (2015)
    10
    Klasický tarantinovský počin s litry krve stříkající odkudkoliv :D Vývoj postav i příběhu je dost napínavý, člověk neví, co přijde a do poslední chvíle nadržuje někomu, kdo si to nezaslouží a odsuzuje jiného, který si odsouzení taky nezaslouží :) Skvěle jsem se bavila :)
  22. Stále spolu
    Stále spolu (2014)
    6.5
    Film byl dozajista zajímavý, ale chlapci působili hodně plaše. Určitě by mě zajímalo, jak to bude do budoucna dál, jak si děti poradí sami, jak rodiče na stará kolena.
  23. Madisonské mosty
    Madisonské mosty (1995)
    10
    Madisonské mosty patří právem mezi klasiku romantických filmů. Oba herci předvádí to nejlepší ze svého repertoáru (tedy jako obvykle) a nic na tom nemění fakt, že jejich láska je nenaplněná. Všem vřele doporučuji, nudit se u toho nebudete :)
  24. Kouzelný měšec
    Kouzelný měšec (1996)
    8
    Tato česká pohádka je vhodná pro celou rodinu, ale vidět ji víckrát do roka zase nemusím. Má v sobě dostatek vtipných, ale i trapných momentů, ale stále je lepší než některé jiné české "pohádky".
  25. Ace Ventura: Volání divočiny
    Ace Ventura: Volání divočiny (1995)
    6.5
    Pokračování velmi povedeného prvního filmu se již tolik nevyvedlo. Sice je Carrey stále vtipný a veselý, ale někdy jeho vtipnost padá až do trapnosti. Nicméně pro odreagování a vymytí hlavy postačuje ;)
  26. Interview
    Interview (2014)
    5.5
    Od filmu jsem toho příliš nečekala, proto mě i pobavil. Ale znovu si ho pustit už nehodlám, opět využívá trapných scén v místech, kde být nemusí. A taktéž přežitých klišé je zde několik.
  27. Panna a netvor
    Panna a netvor (1979)
    10
    Jako malá jsem se strašně bála, pohádka působí opravdu temným dojmem i na malé děti. Nyní to není o moc lepší, ale aspoň vím, jak to dopadne :) Hudba je naprosto okouzlující, nejde si ji nezamilovat. Prostě úžasná hororová pohádka pro pochmurné zimní večery :)
  28. Zvonilka a piráti
    Zvonilka a piráti (2014)
    8
    Snad nejslabší příběh ze série o Zvonilce, nevtáhl mě tolik do děje jako ostatní díly. Příběh je překombinovaný, Zvonilka již nemá takovou sílu, aby udržela děti sedět nehnutě a nevěřícně pozorovat svět, ve kterém žije. Ještě že animace se nemění a dá se na ně koukat i po několikáté.
  29. X-Men: Budoucí minulost
    X-Men: Budoucí minulost (2014)
    10
    Film naprosto super, ještě v předpremiéře, mohu jen doporučit :) Takhle nafixovaná na plátno jsem už dlouho nebyla :) Jen mě zarazilo, že Paquin je v titulcích před Page, když se tam mihla tak na 3 vteřiny.
  30. Zvonilka: Tajemství křídel
    Zvonilka: Tajemství křídel (2012)
    10
    Opět kouzelný svět, nádherné animace a poutavý příběh. Ideální nejen pro děti, ale i pro dospělé, často jsem si ji pouštěla před spaním, Zvonilka je rozkošně legrační a nešikovná. A hlavně, je to pohádka a nemusí se u toho moc přemýšlet :)
  31. Konečná
    Konečná (2013)
    7.5
    Arnold si zahrál ve filmu, který kvalitou odpovídá jeho začátkům - střílečka, nic moc zápletka, ale koukat se na to dá :)
  32. Jednotka příliš rychlého nasazení
    Jednotka příliš rychlého nasazení (2007)
    9.5
    Hott Fuzz je pro mě nejlepší z trilogie Wright - Frost - Pegg. Je bezva jako homage akčním filmům (béčkové zápletky, Bayova scéna, průhledný záporák, "překvapivý" twist,...), ale i jako samostatná komedie. A zase je důležitým prvkem filmu hospoda, bez které se tvůrčí tandem asi neobejde :)
  33. Vzhůru do oblak
    Vzhůru do oblak (2009)
    10
    Vzhůru do oblak má jeden z nejsmutnějších úvodů animáků pro děti a zároveň jedny z nejvtipnějších momentů animáků vůbec... bohužel těch nejvtipnějších momentů tam není tolik, jako u některých jiných; na druhou stranu tuto absenci přebíjí pozitivní atmosféra filmu.