U Konce světa

72%
U Konce světa

Partička dávných kamarádů se po letech sejde v rodném městě, aby dotáhli do konce flám, který kdysi načali. Suchá britská komedie, tentokrát říznutá žánrem sci-fi, završuje volnou trilogii žánrových parodií, která začala filmem Soumrak mrtvých a Jednotka příliš rychlého nasazení. Tentokrát nechybí složité existenciální otázky, ani pivo, ani mimozemšťané, natož záchrana lidstva. (Fresh Film Fest)




Recenze: U Konce světa

Kinobox.cz
70%

Wright se snaží svůj film napumpovat energií, k čemuž využívá především kulometný střih a kulometné dialogy plné infantilních narážek a nedorozumění. V obou případech se ale snaží diváka ohromit spíše kvantitou, než kvalitou, a zakrýt skutečnost, že celý film je jen série nepříliš souvisejících scének...


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
7.5
Do třetice všeho dobrého. Osvědčený recept opět zapůsobil a já jsem maximálně spokojen. Spojení Pegg - Frost - Wright je pro mne už taková záruka kvality. Teda až na ten závěr filmu. To už mi do mého vkusu vůbec nesedlo a docela mě to i zklamalo. No, ale nemůžu mít přece všechno.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
6
Vše, co bylo na Wrightovi zábavné, už je zde odfiltrováno někam do pryč. Zbyla jen namachrovanost, prázdná gesta, bezradnost, jak dát ději důvod ještě pokračovat. Nabízí se, že tenhle film natočila robotická kopie Edgara Wrighta. Vzpomínky zůstaly, ale duše zmizela. A natažený stupidní konec je poslední hřebíček. Mám hodně co dělat, abych našel důvod pro třetí hvězdu. 2 a 1/2
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Až moc to chce být vtipné. Zatímco Soumrak mrtvých byl chvílemi fakt ultimátní nářez a Hot Fuzz skvělou parodií, tak nejnovější dílko trojky Pegg,Frost a Wright je (jak jen to říct) fakt nuda, která má nějakých zajímavějších scének hodně pomálu.

Dodatečné informace

Původní název:
The World's End (více)
  • Velká Británie U Konce světa
  • Velká Británie The World's End
  • Velká Británie La fine del mondo
  • Velká Británie Maailmalõpp
  • Velká Británie Na konci světa
  • Velká Británie Svršetak Sveta
Premiéra v ČR:
24. 10. 2013
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Velká Británie
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
20 mil. USD
Tržby:
46,09 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
U Konce světa je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch