U Konce světa

71%
U Konce světa
Třetí díl komediální trilogie od režiséra Edgara Wrighta se Simonem Peggem a Nickem Frostem v hlavních rolích vypráví příběh pěti přátel z dětství, kteří se schází dvacet let poté, co se pokusili o velkolepou cestu po hospodách. Gery King (Pegg) si umane, že si tento pivní maratón prožije se vším všudy, a přitáhne své otálející kámoše do rodného města, kde plánuje navštívit historkami opředenou hospodu – The World’s End. Všichni se snaží vyrovnat s minulostí a přítomností, uvědomí si ale, že skutečnou výzvou je nejen jejich budoucnost, ale budoucnost celého lidstva. Najednou se cesta do hospody The World’s End zdá být tím nejmenším problémem.



Recenze: U Konce světa

Kinobox.cz
70%

Wright se snaží svůj film napumpovat energií, k čemuž využívá především kulometný střih a kulometné dialogy plné infantilních narážek a nedorozumění. V obou případech se ale snaží diváka ohromit spíše kvantitou, než kvalitou, a zakrýt skutečnost, že celý film je jen série nepříliš souvisejících scének...


Brenan88
Brenan88
47 109 bodů
7.5
Do třetice všeho dobrého. Osvědčený recept opět zapůsobil a já jsem maximálně spokojen. Spojení Pegg - Frost - Wright je pro mne už taková záruka kvality. Teda až na ten závěr filmu. To už mi do mého vkusu vůbec nesedlo a docela mě to i zklamalo. No, ale nemůžu mít přece všechno.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 408 bodů
6
Vše, co bylo na Wrightovi zábavné, už je zde odfiltrováno někam do pryč. Zbyla jen namachrovanost, prázdná gesta, bezradnost, jak dát ději důvod ještě pokračovat. Nabízí se, že tenhle film natočila robotická kopie Edgara Wrighta. Vzpomínky zůstaly, ale duše zmizela. A natažený stupidní konec je poslední hřebíček. Mám hodně co dělat, abych našel důvod pro třetí hvězdu. 2 a 1/2
hanys_
hanys_
18 781 bodů
4
Až moc to chce být vtipné. Zatímco Soumrak mrtvých byl chvílemi fakt ultimátní nářez a Hot Fuzz skvělou parodií, tak nejnovější dílko trojky Pegg,Frost a Wright je (jak jen to říct) fakt nuda, která má nějakých zajímavějších scének hodně pomálu.

Dodatečné informace

Původní název:
The World's End (více)
  • Velká Británie U Konce světa
  • Velká Británie The World's End
  • Velká Británie Bienvenidos al fin del mundo
  • Velká Británie La fine del mondo
  • Velká Británie Le Dernier Pub avant la fin du monde
  • Velká Británie Maailmalõpp
  • Velká Británie Na konci sveta
  • Velká Británie Na konci světa
  • Velká Británie Svršetak Sveta
Premiéra v ČR:
24. 10. 2013
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Velká Británie
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
20 mil. USD
Tržby:
46,1 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
U Konce světa je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch