Prokletý ostrov

86%
Prokletý ostrov

Píše se rok 1954, svět se nachází uprostřed studené války a policejní maršál Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) a jeho nový parťák Chuck Aule (Mark Ruffalo) jsou pověřeni, aby na odlehlém ostrově vyšetřili záhadné zmizení několikanásobné, zkušené vražedkyně, které se podařilo utéct z téměř hermeticky uzavřené léčebny. Vyšetřovatelé se tak nedobrovolně dostanou na zapomenutý ostrov, kde obklopeni podezřívanými psychiatry a jejich nebezpečnými, psychopatickými pacienty, začínají tušit, že ne vše je zde takové, jak se na první pohled zdá. K ostrovu se blíží ničivý hurikán, proto vyšetřování postupuje rychle. Se stupňující se bouřkou se násobí podezření a záhady, které jsou následovány dalšími, ještě horšími a nečekanějšími. Uzavřené zdi našeptávají zvěsti o temných kospiracích, represivních léčebných metodách, tajných strážích a dokonce přítomnosti nadpřirozeného, nepolapitelného důkazu. Teddy, pronásledovaný v temných chodbách děsivými skutky místních obyvatel a neznámými praktikami vynalézavých doktorů, si začíná uvědomovat, že čím dál se bude dostávat ve vyšetřování, tím víc bude konfrontován s vlastními, zničujícími obavami. A že se možná z ostrova nedostane živý. (Oficiální text distributora)




Brenan88
Brenan88
47 109 bodů
8.5
Prokletý ostrov je skvělým snímkem a spojení DiCaprio - Scorsese zafungovalo pět na výbornou. Mám takový pocit,že čím je DiCaprio starší tím jsou jeho výkony lepší. On je prostě jako víno. K samotnému filmu snad jen to,že je skvělý. Všichni herci jsou výborní,ať už jde o hlavní nebo vedlejší role. Zvolené prostředí psychiatrické léčebny snímku dodává na atraktivitě a její faktor funguje na 100%. Další věc,kterou je třeba zmínit je dokonalá Scorseseho režie u které bych jen těžko hledal chybu. Dále scénář,který si s divákem pohrává až do samotného finále. Absolutní spokojenost.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 250 bodů
10
Snad nejzajímavější snímek Martina Scorseseho, který ohromí dějem, hereckými projevy, mrazivou atmosférou plnou otázek, nevysvětlitelných událostí a fascinující logikou intelektu. Hlavní postavou je Teddy Daniels s hrozivým zážitkem své životní dráhy odrážející se na jeho myšlenkových pochodech v hlavě. Mysteriózní příběh plný fantazie psychologického rázu, intrik, tajemna a zoufalství je dostačující na své opodstatnění a svou filosofii. Myšlenka Tedda na konci příběhu jakoby byla požehnáním. "Co může bejt horší? Umřít jako dobrej člověk nebo žít jako zrůda?" Film jakožto celek rozhodně není pro každého, neboť složitost příběhu nutí přemýšlet nad vším, co se právě odehrává. Snímek lze tedy doporučit jen těm, co umí pochopit co viděli.
Psisko59
Psisko59
32 849 bodů
9
Co Scorsese dokázal na poměrně malé ploše jednoho mysteriózního snímku, je zcela jedinečné: uvěřitelně a (relativně) srozumitelně vysvětlit, co se děje v mysli duševně nemocného člověka, u něhož propukla choroba na základě hrůzného zážitku. Úžasný výkon Leonarda DiCapria, skvěle zpracovaná složitá románová předloha Dennise Lehana.


Dodatečné informace

Původní název:
Shutter Island (více)
  • USA Prokletý ostrov
  • USA Shutter Island
  • USA Ashecliffe
  • USA Paciente 67
  • USA Prekliaty ostrov
  • USA To nisi Shutter
  • USA Zindan adasi
Premiéra v ČR:
25. 2. 2010
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Rozpočet:
80 mil. USD
Tržby:
294,8 mil. USD (celosvětově)
Knižní předloha:
Čeština:
Prokletý ostrov je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Předplatná


Powered byJustWatch