Prokletý ostrov

86%
Prokletý ostrov

Píše se rok 1954, svět se nachází uprostřed studené války a policejní maršál Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) a jeho nový parťák Chuck Aule (Mark Ruffalo) jsou pověřeni, aby na odlehlém ostrově vyšetřili záhadné zmizení několikanásobné, zkušené vražedkyně, které se podařilo utéct z téměř hermeticky uzavřené léčebny. Vyšetřovatelé se tak nedobrovolně dostanou na zapomenutý ostrov, kde obklopeni podezřívanými psychiatry a jejich nebezpečnými, psychopatickými pacienty, začínají tušit, že ne vše je zde takové, jak se na první pohled zdá. K ostrovu se blíží ničivý hurikán, proto vyšetřování postupuje rychle. Se stupňující se bouřkou se násobí podezření a záhady, které jsou následovány dalšími, ještě horšími a nečekanějšími. Uzavřené zdi našeptávají zvěsti o temných kospiracích, represivních léčebných metodách, tajných strážích a dokonce přítomnosti nadpřirozeného, nepolapitelného důkazu. Teddy, pronásledovaný v temných chodbách děsivými skutky místních obyvatel a neznámými praktikami vynalézavých doktorů, si začíná uvědomovat, že čím dál se bude dostávat ve vyšetřování, tím víc bude konfrontován s vlastními, zničujícími obavami. A že se možná z ostrova nedostane živý. (Oficiální text distributora)




Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
8.5
Prokletý ostrov je skvělým snímkem a spojení DiCaprio - Scorsese zafungovalo pět na výbornou. Mám takový pocit,že čím je DiCaprio starší tím jsou jeho výkony lepší. On je prostě jako víno. K samotnému filmu snad jen to,že je skvělý. Všichni herci jsou výborní,ať už jde o hlavní nebo vedlejší role. Zvolené prostředí psychiatrické léčebny snímku dodává na atraktivitě a její faktor funguje na 100%. Další věc,kterou je třeba zmínit je dokonalá Scorseseho režie u které bych jen těžko hledal chybu. Dále scénář,který si s divákem pohrává až do samotného finále. Absolutní spokojenost.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9
Co Scorsese dokázal na poměrně malé ploše jednoho mysteriózního snímku, je zcela jedinečné: uvěřitelně a (relativně) srozumitelně vysvětlit, co se děje v mysli duševně nemocného člověka, u něhož propukla choroba na základě hrůzného zážitku. Úžasný výkon Leonarda DiCapria, skvěle zpracovaná složitá románová předloha Dennise Lehana.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
8.5
Geniální film s geniálním Leonardem DiCapriem. Když jsem viděl film poprvé, měl jsem to štětí, že mi o něm nikdo nevyprávěl, takže jsem do poslední chvíle netušil, jak to dopadne. Tento film se dá právem nazývat: Mysteriózní... Velmi dobrý nápad......


Dodatečné informace

Původní název:
Shutter Island (více)
  • USA Prokletý ostrov
  • USA Shutter Island
  • USA Ashecliffe
  • USA Paciente 67
  • USA To nisi Shutter
  • USA Zindan adasi
Premiéra v ČR:
25. 2. 2010
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Rozpočet:
80 mil. USD
Tržby:
294,8 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Prokletý ostrov je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch