Rambo III

63%
Rambo III
Ve třetím snímku ze série o vietnamském veteránovi Johnu Rambovi (Sylvester Stallone) se titulní hrdina vydává do okupovaného Afgánistánu. Ve válkou zdecimované zemi sovětští agresoři drží v zajetí Rambova bývalého velitele plukovníka Trautmana (Richard Crenna) velitele mise podporující mudžahedínské vzbouřence, několik dalších Američanů a také bezmocné domorodce. Poté, co se Rambo stane svědkem útoku helikoptér na bezbrannou vesnici, rozhodne se zaútočit na přísně střeženou pevnost ovládanou sadistickým velitelem.



Pete69
Pete69
29 761 bodů
6
Věnováno chrabrému lidu Afgánistánu.. jak "úsměvné" v dnešní době. Rambo III je za mě nejslabším kouskem ze všech, i když ne o tolik. Je to stále ve stejném duchu, nesmrtelný veterán, který zničí "lukem tank". V poslední bojové scéně je tolik nereálných situací, že to divák ani nestíhá počítat. Proč třeba maskéři nenamalovali Rambovi jizvy stejné, jaké měl v minulém díle? .. včetně té na tváři.. prostě celkově nejslabší díl.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
„Blesková válka proti ruskému medvědovi. Armáda v jednom muži. John Rambo.“ Tak se psalo během uvedení třetího filmového dílu o fenoménu Johnu Rambovi, vedle Rockyho další filmové postavy, která v osmdesátých letech Sylvesteru Stalloneovi, který byl zrovna na vrcholu, skutečně vynášel. Dějově je celý koncept dost přitažený za vlasy, ale to je druhořadé. Hlavně že se tu pořádně dává na prdel sovětům. Po snímku „Rocky IV“ (1985) i tentokrát zavítal do politiky a že opět proti Sovětskému svazu, coby věčnému nepříteli USA, nijak nemůže překvapit. Sověti v té době skutečně Afghánistán okupovali, avšak sotva byl snímek dokončen, sovětský prezident Michail Gorbačov nechal své jednotky stáhnout. Sly se nechal slyšet, že události pojaté ve filmu jsou zobrazené podle skutečnosti, ale to si můžeme o filmech o vietnamské válce myslet také. Někdo třetí snímek považuje za rambovský vrchol, někdo nad tím kroutí hlavou. Každopádně se jedná o nejdražší filmový díl a je to na snímku znát. Akční, nebo lépe válečné, scény jsou úžasné. Kde jinde vidět honosnou bitvu tank vs. helikoptéra. Sly si dal na scénografii vůbec mimořádně záležet, a tak není náhoda, že zrovna odtud pochází spousta nezapomenutelných, typicky, rambovských scén. Rambo je nejvíce definován činy, nikoliv slovy. A podle toho to taky vypadá. Snímek je v jádru věci intenzivní nejen po politické stránce ohledně konfliktu v Afghánistánu, ale i co se týče charakteru Ramba. Fyzická přítomnost, pohledy takřka ocelových očí a zádumčivé myšlenky definující složitost tohoto muže. Z Ramba se stal opravdový fenomén, a tak kdo snímek v osmdesátých, potažmo v devadesátých, letech neviděl, jakoby nebyl. Zajímavostí je, že ve stejné době byly uvedeny také filmy ´Chyba znamená smrt´ (1988) a ´Braddock: Ztracen v boji´ (1988) používající námět snímku ´Rambo II´ (1985)
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Po super akční dvojce jsem čekal něco lepšího. Byl to jen slabý odvar předchozího dílu (scénář je prakticky stejný). Tohle je rozhodně nejhorší díl série. Nuda, klišé a Silvestr se táhnou po celý film a perfektně se prolínají.


Dodatečné informace

Původní název:
Rambo III (více)
  • USA Rambo III
Premiéra v ČR:
17. 8. 2023
Distributor:
Pannonia Ent.
Země původu:
USA
Rozpočet:
63 mil. USD
Tržby:
189,02 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Rambo III