Články

Nejnovější články

  1. Recenze: Babylon A.D.
    Recenze5. 1. 2010
    Recenze: Babylon A.D.

    Ne, nezbláznili jsme se. Skutečně recenzujeme film, který prošel kiny ve světě již v roce 2008. Proč se k němu vracíme? Protože do těch českých doputuje až v březnu letošního roku. V Intersonicu skutečně neznají distribučních překážek!

  2. Kawasakiho růže poběží na Berlinale!
    Filmy5. 1. 2010
    Kawasakiho růže poběží na Berlinale!

    Loni nás reprezentovala Maria Procházková s filmem Kdopak by se vlka bál, letos si pořadatelé vybrali novinku tandemu Hřebejk - Jarchovský.

  3. Téma4. 1. 2010
    Rok 2010 je rokem Karla Zemana, tvůrce, jehož ctil i Spielberg

    Když v roce 1993 Steven Spielberg poskytl MF DNES exkluzivní rozhovor k premiéře Jurského parku, zmínil s úctou svého předchůdce Karla Zemana – a projevil zájem o jeho Cestu do pravěku.

  4. Šílený Mel počtvrté?
    Filmy4. 1. 2010
    Šílený Mel počtvrté?

    Fanoušci čekají na čtvrtého Šíleného Maxe jako na boží smilování. A pořád není jisté, jak bude vypadat obsazení. Jednou je Mel Gibson na 100% na palubě, jindy není šance, že by se k sérii vrátil. A jak je to tentokrát?

  5. Homosexuálem na objednávku?
    Téma3. 1. 2010
    Homosexuálem na objednávku?

    Milostné drama Venkovský učitel, které dnes v televizní premiéře uvádí program ČT1, završuje trilogii Bohdana Slámy o hledání lásky. Stejně jako v Divokých včelách a Štěstí režisér svěřil klíčovou roli Pavlu Liškovi.

  6. Téma2. 1. 2010
    2009: Rok, kdy české filmy byly extrémně špatné

    Praha - Jestliže se první porevoluční dekádu českým filmům uděloval generální pardon, respektive všechny vznikající filmy byly posuzovány jako nový začátek pro všechny tvůrce ve změněných podmínkách, od roku 2000 stále víc sílí hlasy, že krize české kinematografie je trvalá a má hluboké kořeny.

  7. Nejkrásnější vlk aneb Kdopak by se hádanky bál
    Filmy1. 1. 2010
    Nejkrásnější vlk aneb Kdopak by se hádanky bál

    Losna nebo Mažňák? Česká televize nebo Nova? Odpověď na podobně kruciální otázku vás čeká už dnes večer. Dvě největší tuzemské televize totiž berou hlavní vysílací čas o Nový rok jako již tradičně víc než prestižně. Obě nasazují novinky!

  8. Téma31. 12. 2009
    Rok ´09: čeští filmaři vstoupili do dějin

    Česká kinematografie letos ušla dlouhou cestu - od řinčení zbraní na středověkých kolbištích až k vábení jelenů v současné české politice. Od pouhého využívání product placementu k tomu, že své filmy natáčejí vinaři, zbrojnoši i kaskadéři. A možná přijde i Iveta Bartošová.

  9. Téma31. 12. 2009
    Na Lidice Alice Nellis nejsou peníze, byť mají hvězdné obsazení

    První klapku má za sebou, tu poslední v nedohlednu. Film Lidice, jenž patří k nejočekávanějším titulům příštího roku a premiéru plánoval na 2. prosinec 2010, se potýká s nedostatkem peněz. "Začali jsme točit, nicméně celé hlavní natáčení musíme o půl roku posunout a shánět prostředky dál," potvrzuje producent Adam Dvořák.

  10. Premiéry týdne v ráji? (VIDEO)
    Filmy31. 12. 2009
    Premiéry týdne v ráji? (VIDEO)

    Poslední premiéry v roce nás čeká jedna jediná premiéra a sice komedie Trable v ráji. Může snímek ostřílených komiků, ve kterém si zahrál i režisér Iron Mana, vůbec dopadnout špatně? Ke konci roku je evidentně možné všechno.

  11. Letní filmová škola bude v Uherském Hradišti nejméně do roku 2019!
    Festivaly a ceny30. 12. 2009
    Letní filmová škola bude v Uherském Hradišti nejméně do roku 2019!

    Město Uherské Hradiště odpustilo dluhy pořadateli Letní filmové školy a dohodlo se s ním na spolupráci až do roku 2019.

  12. Tip videotéky O2 TV: Hannah Montana
    Filmy28. 12. 2009
    Tip videotéky O2 TV: Hannah Montana

    Videotéka O2 Tv tentokrát potěší naše milé divačky. Právě pro ně jsme si totiž připravili jeden z největších hitů posledních let, filmové dobrodružství kultovní Hannah Montany. Ve svém prvním výletu na velké plátno hledá oblíbená zpěvačka sama sebe. Začala se totiž ztrácet v kolotoči úspěchu. Pomůže jí výlet na venkov, aby se dostala nohama zpátky na zem?

  13. Téma28. 12. 2009
    10 NEJ... 10 nejdůležitějších domácích filmů roku 2009

    Podmínkou pro výběr do žebříčku deseti nejlepších českých filmů roku 2009 bylo, aby snímek v uplynulých dvanácti měsících prošel běžnou tuzemskou distribucí. Mezi "české" filmy byly zahrnuty i české koprodukce.

  14. Zemřel Jaroslav Moučka, čert Trepifajksl i soudruh Pláteník
    Filmy28. 12. 2009
    Zemřel Jaroslav Moučka, čert Trepifajksl i soudruh Pláteník

    V sobotu 26. prosince zemřel ve věku 86 let po dlouhé těžké nemoci herec Jaroslav Moučka, kterého proslavily zejména televizní role.

  15. Rok 2009 byl pro česká kina přelomovým!
    Filmy28. 12. 2009
    Rok 2009 byl pro česká kina přelomovým!

    Krize se tuzemským biografům vyhnula! Digitalizace nečekaně suverénně vtrhla na český trh! Citelný pokles zájmu o domácí tvorbu! Zhruba do těchto tří hesel by se dal shrnout právě končící rok v českých kinech.