Tatér z Osvětimi

73%
Tatér z Osvětimi
Tatér z Osvětimi je inspirován srdcervoucím příběhem Laliho a Gity Sokolov. Lali (Jonah Hauer-King) přijel do Osvětimi-Březinky v roce 1942 a krátce po příjezdu se stal jedním z tätowiererů (tatérů), kteří měli za úkol tetovat spoluvězňům na ruce identifikační čísla. Jednoho dne se setká s Gitou (Anna Próchniak), když jí tetuje na ruku vězeňské číslo. Zažijí lásku na první pohled, a tak začíná odvážný, nezapomenutelný a lidský příběh. Pod neustálým dohledem prchlivého důstojníka SS Baretzkiho (Jonas Nay) se Lali a Gita odhodlali udržet jeden druhého naživu. Zhruba o 60 let později se Lali (Harvey Keitel) setkává se začínající spisovatelkou Heather Morris (Melanie Lynskey). Nedávno ovdovělý Lali najde odvahu odvyprávět světu svůj příběh. Při vyprávění svého příběhu Heather se osmdesátiletý Lali setkává s traumatickými přízraky svého mládí a znovu prožívá své vzpomínky na zamilování na těch nejstrašnějších místech.




Recenze: Tatér z Osvětimi

Kinobox.cz
65%

Adekvátní. Tohle slovo bylo zřejmě cílem filmařů, když se chopili kontroverzního románku z Osvětimi. A uspěli. Jedná se ale o Pyrrhovo vítězství, protože málokdo chce strávit šest hodin s pořadem, který je v pořádku, a tím to končí.


Pete69
Pete69
31 382 bodů
8
Hodně silný příběh a slušně natočený. Dobře poskládaná minisérie, která musí chytit za srdce každého. Nechci, aby to znělo špatně, mluvím o filmu, ale slabší stránkou je monotónní průběh v koncentračním táboře a stále stejná hudba. Tempo nekolísá a pro mě, který jsem to sledoval v jednom kuse to bylo hodně náročné na pozornost. Jinak je to silná podívaná, kde se dočkáme boje o život, i brutality Nacistů. Více než pět hodin uteklo, jako voda.
avenis
avenis
10 005 bodů
6
Téma holocaustu bylo již zpracováno na mnoho způsobů. Teď přibyl ještě seriál o lásce za ostnatými dráty. Já nevím... otřesnost tohoto námětu a potřeba udržovat u dorůstajících generací povědomí o tom, co se odehrávalo v lágrech je asi správná. Jen si nejsem jistá, jaký dopad to bude mít na generaci, která vyrůstala s umetenými cestičkami a teď žije život se sluchátky na uších a větrem ve vlasech na koloběžkách... V úvodních titulcích se píše o pozměněném ději. Tím se ovšem celé téma mírně degraduje. Co z toho tedy byla skutečnost a co je pouze vymyšleno? Mnohem sugestivnější podání hrůznosti koncentráků je v Zóně zájmu. Přesto i tento seriál považuju za celkem zajímavý. Harvey Keitel, sám židovského původu, podal mimořádný výkon.
Jedna věc mi však vadí výrazně. Proč ten český dabing u postav, které mají hovořit slovensky?
Dory28
Dory28
990 bodů
8
Je to velmi silný příběh, ale upřímně řečeno, mě to nedojalo. I přes to si díky tomu člověk uvědomuje, jakou máme jako lidstvo historii. Bylo to surové, a i tak si člověk uvědomuje že v té době to bylo 100krát horší, než zde bylo vyobrazeno.
Co se týče filmařského umu, to bylo povedené. Zajímavě natočené, za mě povedený střih...

Dodatečné informace

Původní název:
The Tatooist of Auschwitz (více)
  • Velká Británie Tatér z Osvětimi
  • Velká Británie The Tatooist of Auschwitz
  • Velká Británie Tatuażysta z Auschwitz
  • Velká Británie The Tattooist of Auschwitz
Premiéra v ČR:
7. 6. 2024
Distributor:
SkyShowtime
Země původu:
Velká Británie
Knižní předloha:
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch